Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 2 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 2 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
02.12.2020 - 11:14

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan Kovid-19 hızlanmanın ardından açıklanan yeni önlemlerin ekonomiye etkisi takip ediliyor. PPK toplantısından sonra hızlı bir düşüş yaşayan doların geçen hafta tekrar yükselmesiyle gözler yapılacak açıklamalara ve bazı tedbirlere çevrildi. Yeni ayın ilk günlerinde kurlar nasıl bir seyir izleyecek merak ediliyor. Gözler Kovid-19 için alınan tedbirlerde. Yapılan açıklamalar ve yeni yıla kadar bir değişiklik olacak mı izlenecek. İşte 2 Aralık döviz kurlarındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen haftalarda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 475 baz puan faiz artırımı kararı çıkmasının ardından karar öncesi 7.80 liradan işlem gören doların 7.52'ye kadar gerilemesine yol açmıştı. Ancak 19 Kasım'da yaşanan bu düşüş kalıcı olmadı. Dolar 8 seviyelerini gördükten sonra yeni ayın ilk günlerinde 7.80 seviyelerinde seyir ediyor. 

Piyasalarda TCMB'nin politika faizi artışı ardından ekonomi ve hukuk politikalarda reform süreci izlenirken Kovid-19 aşı haberleri de gündemde önemli yer alıyor. 

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.82'de, euro/TL ise 9,43 civarında işlem görüyor.

Ekonominin 2021 Yılında Yeni Bir Pozisyon Alması Bekleniliyor.

Ekonominin 2021 Yılında Yeni Bir Pozisyon Alması Bekleniliyor.

Küresel piyasalarda Asya borsaları bazı yatırımcıların rekor seviyelere yükselişlerin ardından kar realizasyonuna gitmesiyle ilk işlemlerdeki kazanımlarını azaltsa da, ABD’nin ek ekonomik destek vereceğine ve Kovid-19 virüsü aşısına yönelik umutlar piyasa genelindeki risk iştahını destekledi. Bu durumda bankacılar yılın geri kalanında yabancıların hacimlerinin yavaş yavaş azalacağı ve yeni pozisyon alma isteğinin 2021 yılına kalacağını belirtiyorlar.

Bankacıların hesaplamalarına göre sahipliği Merkez Bankası'na ait döviz rezervi eksi 50 milyar dolar civarında. TCMB’nin döviz rezervlerinin önemli bölümünü altın ve lokal bankalardan aldığı dövizler oluşturuyor. Bankacılar son dönemde herhangi bir rezerv satışı görmüyorlar. Aksine bu uygulamaların terse çevrilmesini bekliyorlar.

Kovid-19 Aşı Haberleri Kurları Şekillendirmeye devam Ediyor.

Kovid-19 Aşı Haberleri Kurları Şekillendirmeye devam Ediyor.

Salgın nedeniyle mart ayında 102,82 ile 2020 yılının zirvesini gören dolar endeksi, kasım ayı boyunca aşı gelişmeleri ve merkez bankalarının destekleyici adımlarının devam edeceğine ilişkin sinyallerle yüzde 2,4 değer kaybetti. Endeks dün 17:01 itibariyle gün içinde 91,55’e kadar gerileyerek Nisan 2018’den bu yana en düşük düzeyi görmüş oldu.

Kovid-19 pandemisinin küresel ekonomiyi içine soktuğu krizde aşı gelişmeleriyle umutlar tekrar yeşerirken, küresel yatırımcıların artan risk iştahıyla kasım ayında dünya genelinde hisseler ralli yaptı, bedeli dolar ve altın ödedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada 11 Aralık'ta sağlık çalışanlarına Kovid-19 aşısının yapılacağını duyurdu. İleriki süreçte yerli ve yabancı aşı alımıyla ilgili karar ve alımlar kurlara yön verecek mi merak ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın