Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 17 Kasım Güncel Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 17 Kasım Güncel Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
17.11.2020 - 10:57

Geçtiğimiz hafta oldukça dalgalı olan döviz kurları, bu hafta nispeten daha sakin bir seyir izliyor. ABD başkanlık seçimleri ve Türkiye yönetimindeki koltuk değişimleri ile birlikte dolar 8.40 bandından 7.63'a kadar gerilemişti. Düne göre yatay bir seyir izleyen dolar kurunun gün içinde ne olacağı  merak ediliyor. İşte 17 Kasım 2020 döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi çevrelerinin merakla beklediği ve Merkez Bankası'nın 19 Kasım'da gerçekleştirileceğini açıkladığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi yatay seyreden döviz piyasalarında dolar/TL 17 Kasım Salı günü sabah 10.30 saatleri itibariyle 7,73-7,74, euro/TL ise 9,17 seviyelerinde işlem görüyor.

PPK'da 400-500 baz puanlık bir faiz artırımı geleceği beklentisi doların 8.50 lira üzerindeki zirvesinden bu seviyelere düşmesine önemli katkıda bulunmuştu. Toplantının yapılacağı güne yani 19 Kasım'a yaklaşırken gözler yine kurların seyrinde. Dolar ve Euro'da ne gibi değişimler olacak merak ediliyor.

PPK kasım ayı faiz kararı için son günler.

PPK kasım ayı faiz kararı için son günler.

Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların beklentisi devam ediyor. Faiz artışı veya düşüşü gibi kararları PPK toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşan Merkez Bankası, yeni başkanı Naci Ağbal başkanlığında ilk kez toplanacak. Merkez Bankası faiz kararı, piyasaların fiyatlamasında önem arz edecek. 

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın başkanlığında yapılacak olan toplantıda güncel ve ileriye dönük ekonomi değerlendirilecek.Toplantı sonrası alınacak kararlarla birlikte son günlerde son günlerde sakinliğini koruyan döviz kurlarının nasıl bir seyre gireceği ise merakla bekleniyor.

Aşının güncel haberleri piyasalardaki sakinliği koruyor.

Aşının güncel haberleri piyasalardaki sakinliği koruyor.

Türkiye'de piyasaların gözü kulağı perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun vereceği faiz kararına çevrilmişken, dünya pisalarında ise Kovid-19 salgını ve salgınla ilgili aşı gelişmeleri takip ediliyor.

Pfizer ve Biontech'in geliştirdiği aşının yüzde 90 etkili bulunduğu haberinin ardından, Moderna'nın geliştirdiği aşının da yüzde 94,5 etkili olduğu yönündeki araştırma sonuçları piyasalardaki risk iştahını artırırken, güvenli limanlara yönelik talebi de düşürmüştü.

Geliştirme çalışmaları devam eden aşıların Kovid-19 virüsüne karşı etkili olduğunu gösteren araştırmaların ve aşının yaygınlaşmasının ardından küresel piyasalarda döviz kurlarındaki düşüş sürecinin daha da belirginleşmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın