Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 10 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 10 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
10.12.2020 - 11:08

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru piyasadaki son durumu şekillendirmeye devam ediyor. 10 Aralık sabahı doların yurt içinde sakin seyri haftanın dördüncü gününde de devam ediyor. Bugün gerçekleşecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısının döviz kurlarını nasıl etkileyecek izleniyor. Haftanın son işlem gününe yaklaşırken piyasalarda durum ne olacak, dolar yükselecek mi bunlar da merak ediliyor. Gelişmeler karşısında euro kurunun durumu ne olacak ? İşte 10 Aralık dolar ve euroda son durum.

Dolar/TL hafta başından bu yana 7.80 etrafında izlediği seyri korurken, bugün uluslararası piyasalar ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikasında ek gevşemeye gidebileceği faiz kararı izlenecek.

Bugün yurt içinde 10.00’da açıklanacak eylül dönemi işsizlik verisi, yurt dışında 15.45’te açıklanacak olan ECB’nin ek varlık alımlarını açıklayabileceği para politikası kararı ve 16.30’daki ABD kasım enflasyonu ve haftalık işsizlik maaş başvuruları verileri izlenecek. Bu sabah ise dolar kurunda son durum ne merak konusu.

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan enflasyon açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.86'de, euro/TL ise 9,50 civarında işlem görüyor.

Dolar/TL dün Avrupa Birliği devlet başkanları zirvesinin taslak metninden sonra dalgalandıktan sonra tekrar yatay seyre geçti. Enflasyonun Kasım ayında %14 aşarak beklentilerin üzerine çıkmasının ardından Merkez Bankası’nın yeni bir faiz artışına gideceği beklentileri de TL’ye destek sağlıyor

Ancak salgının ekonomik aktiviteyi baskıladığı bu dönemde yeni faiz artışlarının istihdam ve ekonomik aktiviteye 2021’de yaratacağı olumsuz etkiler de sorgulanıyor. Bugün ayrıca TCMB’nin brüt ve net uluslararası rezerv verileri, para-banka istatistikleri ve yurt dışı yerleşiklerin menkul kıymet portföy hareketleri verileri yayımlanacak.

Bankacıların yaptıkları hesaplamalara göre TCMB’nin brüt ve net uluslararası rezervlerinde Hazine’nin yurt dışından yaptığı dolar cinsi borçlanmaya paralel olarak 2 ila 2.5 milyar dolar artış bekleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın