Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 1 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 1 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
01.12.2020 - 11:15

ABD Başkanlık Seçimi ve Kovid-19 endişelerinden dolayı hareketli günler geçiren dolar, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası düşmüştü. Daha sonradan 8 seviyelerine çıkmasıyla piyasaları endişelendirse de yeni haftaya 7.80 seviyelerinde başladı. Yeni ayın ilk günüyle birlikte kurlar nasıl bir seyir izleyecek merak ediliyor. Gözler Kovid-19 için alınan tedbirlerde. Yapılan açıklamalar ve yeni yıla kadar bir değişiklik olacak mı izlenecek. İşte 1 Aralık döviz kurlarındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni haftaya beklentilerin üzerinde büyüme ve Merkez Bankası'nın yeni normalleşme adımı ve faiz kararları ile başlayan piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Salgında alınan yeni tedbirlerin piyasalara etkileri  ve küresel gelişmeler izleniyor. Türk Lirası, euro ve dolar karşısında güne yatay bir başlangıç yaptı. Geçen hafta 8 seviyelerini gören dolar tekrar yükselecek mi yoksa yeni aya girilmesiyle birlikte düşecek mi merak ediliyor.

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.88'de, euro/TL ise 9,43 civarında işlem görüyor.

Türkiye ekonomisi Kovid-19 virüsüne karşı alınan tedbirlerin gevşetildiği ve bankaların ekonomiyi canlandırmak için düşük faizli kredi dağıttığı 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 6.7 büyüdü. Ocak-kasım döneminde sadece TL kredi büyümesi 693 milyar TL olmuştu.

Bununda dışında yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, küresel piyasalarda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın sunumu ve imalat sektörü satın alma yönetici endeksleri (PMI) yakından takip edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın