Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Faiz Kararı Öncesi Sakinlik Sürüyor! İşte 24 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Faiz Kararı Öncesi Sakinlik Sürüyor! İşte 24 Aralık Rakamları...

Buse
24.12.2020 - 10:29

Piyasaların gözü bugün Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında. Dolar ve Euro’da yaptığı tahminlerle adından söz ettiren Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, Merkez Bankasının faiz kararıyla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Özdemir, 100-150 baz faiz artırımı beklediğini ifade etti. Bugün ise Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Naci Ağbal'ın ilk toplantısında 2 yılın en sert faiz artışı yapılmış ve politika faizi 475 baz puan artışla yüzde 15'e çıkarılmıştı. Tüm fonlamanın haftalık repodan yapılmasına karar verilmişti. Haftanın son işlem gününe yaklaşırken döviz kurlarının gün içinde nasıl seyredeceği merak ediliyor. Günlük dolar değerlendirmesi yapan birçok uzman tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. İşte 22 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken döviz kurlarında hafta boyu seyreden yatay seyir sürüyor. Küresel piyasaların büyük bir bölümünün kapalı olduğu bugün yurt içinde ise Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı gündemin en önemli ana maddesini oluşturuyor.

TCMB'nin yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sıkılaştırmaya devam ederek politika faizini 150 baz puan artırması bekleniyor. 

Alman Sağlık Bakanlığı'nın bulunan aşının yeni tür üzerinde de etkili olacağını söylemesi ve ABD'de 900 milyar dolarlık teşvik paketinin geçmesiyle dolar endeksiyle birlikte dolar/TL de zayıflamıştı. Uzmanlar, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisinin takip edileceğini bildirdi.

Merkez Bakası'nın açıklayacağı faiz kararlarından sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.64'de, euro/TL ise 9,33 civarında işlem görüyor.

Uzmanlar Merkez Bankası'ndan Faiz Artışı Bekliyor.

Uzmanlar Merkez Bankası'ndan Faiz Artışı Bekliyor.

Döviz kurlarındaki son dakika verileri Merkez Bankası faiz kararı öncesi kritik öneme sahip. Merkez Bankası’nın aralık ayı son faiz kararı 24 Aralık(bugün) 2020 tarihinde açıklanacak. PPK toplantısından çıkacak karar ile 2020 yılının son politika faizi de böylece belirlenmiş olacak.

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki toplantısında fiyat istikrarı vurgusu yapılacağını, ek sıkılaştırma adımı atılacağını tahmin ediyor. Faiz artışına yönelik beklentiler ise 75 baz puan ile 200 baz puan aralığında değişiyor.

Ayrıca analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, ABD'deki destek paketi, yeni tip korona virüs salgını ve mutasyon riski ile ilgili haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın