Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Valiliği Sur Operasyonunun Bilançosunu Açıkladı

Diyarbakır Valiliği Sur Operasyonunun Bilançosunu Açıkladı

Onedio Medya
10.03.2016 - 21:40

Diyarbakır Valiliği dün operasyonların sona erdiği Sur ilçesine ilişkin bir açıklama yaptı. 100 günden fazla bir süredir devam eden operasyonlara dair bilgilerin verildiği açıklamada, güvenlik güçleri ile bölge halkına da teşekkür edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinin 6 mahallesinde operasyonların dün itibariyle sona ermesinin ardından bir açıklama yaptı.  Açıklamada Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ve Gazi Caddesi'nde, kaymakamlıkça sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, operasyon başlatıldığı hatırlatıldı.

"70 kişi tahliye edildi, 365 bomba düzeneği imha edildi"

"70 kişi tahliye edildi, 365 bomba düzeneği imha edildi"

Operasyonların düzenlendiği sırada evlerinden çıkmayan sivillerin güvenlik güçleri tarafından tahliye edildiği belirtilen açıklamada, 'Söz konusu operasyonda 206 çukur kapatılmış, aynı sayıda barikat kaldırılmış, 365 el yapımı bomba düzeneği imha edilmiş, 7 hendek kapatılmıştır. 

Operasyon süresi boyunca valiliğimize ulaşan talepler doğrultusunda 46 erkek, 12 kadın ve 12 çocuk olmak üzere toplam 70 kişi güvenlik güçlerimizce bölgeden tahliye edilmiştir' denildi.

Güvenlik güçleri ile bölge halkına teşekkür

Güvenlik güçleri ile bölge halkına teşekkür
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Diyarbakır halkına teşekkür edilen açıklamanın son bölümünde de şöyle denildi:

'Diyarbakır halkının huzur ve güvenliği için bu operasyonda görev alan uzman çavuşundan komutanlarına, polisinden müdürlerine kadar tüm güvenlik birimlerimize ve köy korucularımıza göstermiş oldukları yoğun çalışma ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca operasyon sırasında şehit olan personelimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralanan personelimize acil şifalar dileriz. Yine Diyarbakır halkına tüm provokatif çağrılara rağmen bu süreçte göstermiş oldukları sağduyu ve olgunluktan dolayı teşekkür ediyoruz.

"Yasak bir süre daha devam edecek"

"Yasak bir süre daha devam edecek"

Operasyonlar bitmekle beraber söz konusu bölgede var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam edeceğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek olup yasağının kaldırılması ile ilgili karar ayrıca duyurulacaktır'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın