Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Askeri Konvoya Saldırı: 6 Asker Şehit

Diyarbakır'da Askeri Konvoya Saldırı: 6 Asker Şehit

ATKN
18.02.2016 - 11:17 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 15:07

Diyarbakır-Bingöl karayolunda bu sabah askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Genelkurmay, PKK'lılar tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ağır yaralandığını açıkladı. Yapılan ilk incelemede, saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: DHA

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bugün saat 09.40 sıralarında askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtilirken, Genelkurmay, 6 askerin şehit olduğunu açıkladı.

'6 asker şehit, 1 asker ağır yaralı'

'6 asker şehit, 1 asker ağır yaralı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09:30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

1 ton patlayıcı kullanılmış...

1 ton patlayıcı kullanılmış...

Saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

Trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri başka patlayıcı bulunup bulunmadığını araştırmayı sürdürüyor. PKK'lıların patlayıcıyı infilak ettirdiği kablo düzeneğinin bulunduğu bölgede de geniş çaplı inceleme yapıldı. Bölgede ahırların bulunduğu alanda da arama yapıldı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da devam ediyor.

Ajanslar ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maverick

Defalarca yazdım gene yazıcam. AKP ve yandaşlları benim gözümde birer teröristtir. 50TL ye oyunu satan adam ben cahilim demesin sen ülkeni satan soysuzun en... Devamını Gör

oliver

istikrar için oy veren şerefsizlere hakkımı helal etmiyorum. şehit, acı konusundaki istikrara desteğiniz için vatan size minnettar göt kılları!

Sek...

Hadi başkanlık sistemi oyunları açılışı yapıldı tüm Türkiye ye hayırlı olsun...

Sek...

Mitinglere bakarsan @Rinnegan kanıtı görürsün diyecem de neyse...