Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı: 'Bayramları Tatil Gibi Kullanmamak Lazım'

Diyanet İşleri Başkanı: 'Bayramları Tatil Gibi Kullanmamak Lazım'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bayramların ibadet ve sevinç günleri olduğunu belirterek, 'Bu bayram günlerini fırsat bilip görüşmeleri, ziyaretleri sıklaştırmak lazım. Tatil gibi kullanmamak lazım' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbaş, ramazan ayının son iftarında Diyanet TV ekranlarından canlı olarak yayımlanan 'İftarı Beklerken' programına konuk oldu. 

Süleymaniye Camii'nin bahçesinden yayınlanan programda sunucu Necip Karakaya'nın sorularını cevaplandıran Erbaş, vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Erbaş, hem bayrama ulaşmanın sevincini ve heyecanını hem de Ramazan ayının bitmesinin hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının aynı zamanda bir disiplin eğitimi olduğunu ifade eden Erbaş, 'İftar sofrasında oturduğunuz zaman o bir dakikayı beklemek zorundasınız. Burada disiplini öğretiyor, sahur da aynı şekilde. Namaz vakitleri de esasında bize bunu öğretiyor. Bu vakitlere uymak da insanı disipline ediyor. İbadetlerin hangi tarafından alıp onu tahlil etmeye çalışsak mutlaka bir hikmet görüyoruz. İbadetlerin hikmeti saymakla bitmez' dedi.

Bayramların önemine değinen Erbaş, 'Bayramlar ibadet ve sevinç günleridir. İmkanı olanlar sıla-i rahim için memleketlerine giderler. Bu bayram günlerini fırsat bilip görüşmeleri, ziyaretleri sıklaştırmak lazım. Tatil gibi kullanmamak lazım' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
15
8
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Özel sektörde günde 10 saat çalış, ayriyeten en az 2 saatin yolda geçsin, haftanın 6 günü bu düzende çalış ve asgari ücrete tamah et, ezil, yorul, bit, bu şa... Devamını Gör

Sonütücü99

ingiltere'de ev satin alan sarlatan yine bos konusuyor. Kacis yakin

Equal

Sana mı sorucaz lan.