Görüş Bildir
Haberler
Dikkat Çekici ve Cesur Bir Tarz Arayanlar Buraya: Maskulen Olmanızı Sağlayacak Öneriler

etiket Dikkat Çekici ve Cesur Bir Tarz Arayanlar Buraya: Maskulen Olmanızı Sağlayacak Öneriler

30.03.2022 - 08:00

Kadınsı kıyafetler, saçlar ve aksesuarlar ile feminen görünümlü kadınlara alışkınız. Peki ya maskulen tarza âşık kadınlara ne kadar alışığız? İşte o kadınlar ortamın alfaları desek yanlış olmaz! Girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çekecek, yeni ve cesur bir tarz oluşturmaya ne dersiniz? Maskulen tarzı hem giyim hem yaşam stili ile birleştirmek isteyen kadınlar için mini bir rehber hazırladık. İşte maskulen, sofistike ve sıra dışı bir tarz oluşturmak için yapmanız gerekenler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salaş giyinmenin tadını çıkarın.

Salaş giyinmenin tadını çıkarın.

Hatlarınızı belli eden, vücudunuza oturan dar kıyafetler yerine hafif bol giysiler giyerek maskulen bir görünüm elde edebilirsiniz. Belinizde kemerle sıkıştırdığınız bol pantolonların üzerine omuzlardan düşen oversize kazaklar böylesi bir tarz için doğru tercih olacak. Boyfriend jeanlerin üzerine giyeceğiniz düşük omuzlu salaş tişörtler ya da taytların üzerine giyeceğiniz oversize gömlekler de görünüşünüze maskulen bir hava katacak. Ayakkabı olarak kalın tabanlı klasik ayakkabıları ya da spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Böylece hem maskulen ve şık bir tarz yaratacak hem salaş giyinmenin rahatlığına doyacaksınız!

Kim demiş kravatlar yalnızca erkekler içindir diye

Kim demiş kravatlar yalnızca erkekler içindir diye

Kravat yalnızca erkeklerin kullanabildiği bir aksesuar diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pekâlâ takım elbiseniz ve gömleğinizle siz de bir kravat kullanabilirsiniz. Ayrıca kravat ve yaka iğnelerinin de bu kombinle mükemmel olacağını hatırlatalım. Maskulen tarzınızı tamamlamak için yapacağınız son dokunuş, takım elbisenizin altına giyeceğiniz Oxford ayakkabılar. O hâlde ne duruyorsunuz, çabuk kravat alışverişine!

Doğru ayakkabı tercihi önemli

Doğru ayakkabı tercihi önemli

Tarzınızı tamamlamanın en önemli noktalarından biri de iyi bir çift ayakkabı! Maskulen tarzınızı tamamlamak için gündelik kullanıma uygun Converse, Vans gibi spor ayakkabılar ya da kalın tabanlı düz Oxford tarzı ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Yüksek sivri topuklara veda etmenin vakti geldiğini de hatırlatmakta fayda var. Ayrıca bahar ve yaz aylarında deri detaylı basic sandaletleri ya da rahat parmak arası (flip flop) terlikleri de kullanabilirsiniz.

Abartılı makyajdan kaçının

Abartılı makyajdan kaçının

Şimdi dudak parlatıcınızı, simli farlarınızı ve highlighter’ınızı yavaşça elinizden bırakın! Maskulen bir tarz için abartılı makyajlardan kaçınmalısınız, tercihinizi nude tonlarında ve makyajsız gibi görünen makyajlardan yana yapabilirsiniz. Doğru şekilde uygulanan bir makyaj ile karakteristik yüz çizgilerinizi görünür kılabilirsiniz ki bu da size maskulen bir hava katacak. Makyaj yaparken yüz hatlarınızı ön plana çıkaran kontur uygulamalarından faydalanabilir, doğal görünümlü likit allıklar kullanabilirsiniz. Ruj tercihlerinizi ise nude veya kahve tonlarından yana kullanmalısınız.

Saçlarınızda havalı dalgalar yerine, düz formlar tercih edin

Saçlarınızda havalı dalgalar yerine, düz formlar tercih edin

Maşalarınızı rafa kaldırmanın vakti geldi, ayrıca saç düzleştiriciniz yoksa hemen bir tane edinmelisiniz! Dalgalı kıvır kıvır saçlar size daha kadınsı bir hava katacağından maskulen bir imaj için saçlarınızı düz formda kullanmalısınız. Saçlarınızı salık kullandığınızda düz fön, toplamak istediğinizde ise ensede sıkı topuz ya da aşağıda bağlanmış bir atkuyruğu tercih edebilirsiniz. Ayrıca saçlarınıza uygulayacağınız Viking tarzını yaşatan ince ve karışık örgülerle de hem sofistike hem maskulen bir tarz yakalayabileceğinizi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun tırnaklara veda edin

Uzun tırnaklara veda edin

Tarzınızı oluştururken tepeden tırnağa dizayn etmelisiniz. Tırnak dediysek lafta değil gerçekten manikür şekliniz de tarzınızın bir parçası! Maskulen bir tarz yakalamak için uzun ve sivri formdaki tırnaklar yerine küt formda kısa tırnaklar tercih etmelisiniz. Tırnaklarınızın şekli kadar rengi de önemli, rengârenk desenli oje uygulamalarına veda edin. Tırnaklarınızı sade bir tarzda kullanabileceğiniz gibi tırnaklarınız için nude tonlarında ya da şeffaf formda ojeler tercih edebilir ya da tırnaklarınıza ince bir French manikür uygulayabilirsiniz.

Kararlı olun, hayır demekten korkmayın

Kararlı olun, hayır demekten korkmayın

Maskulen tarzınızın yanında her zaman için kendinden emin ve cesur bir duruşunuz olması gerek! Görünüşünüzün ötesinde duruşunuzun da önemli olduğunu asla unutmayın. Toplumda fikirlerini çekinmeden ifade edebilen, kararlarının arkasında duran, yeniliklere açık, denemekten korkmayan bir birey olmanın tarzınızı oluşturan diğer her detayın üzerinde olduğunu her zaman hatırlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Özdemir

Çok saçma bir içerik. Maskülen olmak mı istiyorsunuz o zaman eteklere elbiselere uzun tırnaklara veda edin diyor sdflgkfkgdfgkdk. Ya bu içeriğin alıcısı kim... Devamını Gör

Deneyenler Bilir

Dikkat Çekici ve Cesur Bir Tarz Arayanlar Buraya: Maskulen Olmanızı Sağlayacak Öneriler için deneyenlerin deneyimlerini paylaştığı sayfamızdan ulaşabilirsini... Devamını Gör