Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanların En İyi 10 Evden Kaçış Oyunu

Son Zamanların En İyi 10 Evden Kaçış Oyunu

İstanbul'da son dönemde sayısı oldukça artan kaçış oyunlarının artık içerikleri ve türleri de birbirlerinden oldukça farklı olmaya başladı . Buda Türk insanın ne kadar yaratıcı olduğunu gösteriyor aslında bizlere. 

Biz de sizler için İstanbul'daki Evden Kaçış Oyunlarını kategori bazlı inceleyerek ilginizi çekebilecek olanları derledik. 

Bazen bir görevi tamamlamanız  bazense evden kaçmak için çok dikkatli olup bütün bulmacalarda ekstra çaba sarf etmeniz gerekiyor. Kimi evde dekor sizi etkilerken kimi evde de gerilim ve korkuyu parmaklarınızın ucuna kadar hissediyorsunuz .

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En Korkunç !

1. En Korkunç !

3.SAYFA - KORİDORA

3.sayfa - Koridora Kadiköy'de faaliyet göstermekte olan bir korku evi . Kendilerinin yapmış olduğu evde korku ve gerilimi sonuna kadar yaşayacaksınız . Fakat bunlar evin tek artıları değil . Bulmacaların özgünlüğü sizleri ekstra motive ederken yakalanmış olan akıcılık oyunun hiçbir evresinde oyundan kopmamanızı sağlayacak . 

Hazırlanmış olan mimari de sizi ayrıca mest edecek diyebiliriz. Eve nereden girdiniz nereye ilerlediniz ve nereden çıktınız anlayamıyorsunuz ve buda gerilimi daha da arttıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor . 

Geniş ve ferah evleri , özenle hazırlanmış odaları , hakkını verdikleri korku ve gerilimleri ile son dönemde en çok dikkat çeken evler arasına girmeyi başaran  '3.sayfa-koridora'  ekibine teşekkür ediyoruz . 

Bu oyunu denemek isteyenler için rezervasyon sitesi : http://www.koridora.com/

2. En Özgün Bulmacalar

2. En Özgün Bulmacalar

PATRONN

Daha oyuna başlarken tamamen sıra dışı bir şifreyle başlayan oyun neredeyse bütün odalarında ve bulmacalarında bu tutumu korumuş demek doğru olur açıkçası . Özgün Bulmacaların yanı sıra heyecanı arttıracak unsurlarında eklenmesi oyunun tam anlamıyla son darbesi olmuş demek mümkün . 

Deneyimleme için : http://www.thepatronn.com/

3. Aksiyon - Görev

3. Aksiyon - Görev

TUZAK - BANKA SOYGUNU 

Bir bankayı soyacak takımın üyelerisiniz . İçerideki bağlantınız kapıyı sizin için açık bırakıyor fakat bu bankayı soymak o kadar da kolay değil . Sadece bir tane asma kilit olan oyunda diğer unsurlar sizleri çok şaşırtacak . Bu oyunu oynarken amacınızın bankayı soymak olduğunu asla unutmamanızı sağlayacak şekilde hazırlanmış dekor ve sonunda yaşamanız kuvvetle muhtemel şaşkınlık gerçekten sizlerin bu oyunu denediğinize pişman olmamanızı sağlayacaktır .

Bu oyunu oynamak için : http://www.tuzak.com/istanbul-kadikoy/

4. Bilim - Laboratuvar

4. Bilim - Laboratuvar

LOCK HUNT 

Kapana kısılmış bir şekilde bir laboratuvarda başlıyorsunuz oyuna . Doğru bileşenleri bir araya getirmekte tek kurtuluşunuz . Çoğunlukla görsel zekanızı ve hafızanızı kullanmanız gerekse de Lock Hunt'tan herkes zevk alabilir . Sonunda heyecan unsurlarının da olduğu bu oyun bir çok oyuncunun favorileri arasına çoktan girmiş bulunmakta . 

Rezervasyon için : http://www.lockhunt.com/

5. Sadece Gerilim İsteyenlere...

5. Sadece Gerilim İsteyenlere...

PARANOYA ZİYARETÇİLER

Oyunu oynamadan önce hikayesini okumakta büyük fayda var . Son şifre bile hikayesinin içinde gizli . Tam anlamıyla psikolojik gerilimi yaşatan bu oyunda hikaye ve dekor birlikte ilerlemekte . Klasik bulmacalara ise özgün yaklaşımlar katılmış ve buda tam olmuş demekten kendimizi alamıyoruz . Sonunda ise sizi karşılayan sıcakkanlı ekip oyunun tuzu biberi diyebiliriz.. 

Rezervasyonlarınızı yapabilmek için : http://www.paranoyaoyunu.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dönem

6. Dönem

MAZE UP - OTTOMAN 

Dönemiyle bütünleşen dekorların birçok oyuna örnek niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Eşyaların hemen hepsi özenle seçilmiş ve oyun ile bütün halinde . Bulmacaları , mekanik unsurları ve güzel akıcı kurgusuyla maze up kesinlikle denenmesi gereken bir oyun . 

Rezervasyon için : http://www.mazeup.com/

7. Mistik

7. Mistik

KİLİTİST - KAYIP KİTAP 'CODEX GİGAS'

Oyuna başladığımız andan itibaren bizleri içine alan mistik bir ortam oluşturma konusunda gayet başarılı olmuş Kilitist ekibi. Bu mistik ortamda Kayıp Kitap “Codex Gigas”ın izini sürüyor ve oyunda ilerledikçe kendinizi hem akıcı hem de güzel bir atmosferde buluyorsunuz . Kesinlikle denemenizi önerip ekibe teşekkür ediyoruz . 

Rezervasyon için : http://kilitist.com/

8. Odadan Kaçış

8. Odadan Kaçış

GOODLOCK GAMES

Odadan Kaçış ile Evden Kaçış farkını anlayabileceğiniz yegane örneklerden biri diyebiliriz başlangıç olarak bu oyun için . Odadan Kaçış oyunlarında, tüm bulmaca ve kilitler aynı anda göz önünde bulunmak zorunda olduğu için, oyuncuların doğru yere yönelmesi zor oluyor ve burada da iş oyunun kurgusuna düşmekte diyebiliriz. Ama bunu da başarmış goodlock games ekibi . Kendilerine bu güzel 'odadan kaçış' oyunu teşekkür ediyoruz . 

Rezervasyon adresi :  http://www.goodlockgames.com/

9. Sadece Görev

9. Sadece Görev

ESCAPE PLANET 

Başka bir odadan kaçış oyunu olan Escape Planet oyununda bulmacalar ile birlikte cinayeti de çözmeniz gerekiyor .Zihinsel olarak aktif olmak isteyen ekipler için uygun bu oyunda delilleri tek tek toplayıp üzerine zihninizi çalıştırıp cinayeti çözmeniz gerekiyor . 

Rezervasyon için : http://www.escapeplanet.com/

10. EN AKICI

10. EN AKICI

ESCAPE İSTANBUL 

Bir ajan olarak büyük elçi cinayetini araştırdığınız oyunda daha kapıdan girmeden kendinizi ajan gibi hissediyorsunuz .Oyunun akıcılığı dekor ile birleştiğinde ortaya film gibi bir oyun çıkıyor. İnteraktif bulmacalarla da pekiştirlen oyun gerçekten görülmeye değer. Bir saatinizin nasıl geçtiğini anlayamıycağınız kadar akıcı olan bir oyun istiyorsanız aradığınızı bu oyunda bulmak kuvvetle muhtemel .

Rezervasyon için : http://escapeistanbul.com.tr/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
27
21
12
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Güngör

Listedeki oyunların hepsi de son derece kaliteli. Ayrıca http://www.testerekacis.com oyununu da deneyebilirsiniz. Bulmacaları gerekten kaliteli.