Görüş Bildir
Haberler
Didem'den Asena'ya İbo Show'la Yeniden Konuşmaya Başladığımız Oryantal Dansın En Meşhur Türk Sanatçıları

Didem'den Asena'ya İbo Show'la Yeniden Konuşmaya Başladığımız Oryantal Dansın En Meşhur Türk Sanatçıları

R.G.
11.02.2021 - 13:48

Oryantal, dünya üzerinde bilinen en eski danslardan biri. İslam öncesi dönemlerde de varlığı bilinen bu dans, kalça ve göğüs hareketleri ile adeta kadın bedeninin özelliklerine göre tasarlanmış. İbo Show'daki tartışmalarla yeniden gündeme geldiği için biz de Türkiye'nin en ünlü oryantallerini derlemek istedik. İşte Türkiye’nin ünü tüm dünyaya yayılan oryantalleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nejla Ateş

Nejla Ateş

1927 doğumlu olan Nejla Ateş, bir çorap fabrikasında çalışırken dansçı Madam Esther ile tanıştıktan sonra hayatı değişti. Nejla’nın yeteneğini fark eden Esther, ona dansçı olması için eğitimler verdi. Nejla Ateş, 1942 yılında profesyonel olarak dans hayatına başladıktan sonra Kıbrıs, Kahire, Bağdat, Beyrut, Roma gibi ülkelerde en ünlü müzikallerde yer aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nden aldığı teklif ile Broadway’in Majestic ve Belasco gibi önemli sahnelerinde yer aldı. “The Exquisite Turkish Delight” olarak anılmaya başlanan Ateş’in Albino Manca tarafından yapılan heykeli 1954 yılında Central Park’a yerleştirildi.

Burçin Orhon

Burçin Orhon

Burçin Orhon dans macerasına klasik bale ile başlasa da oryantal ile devam etti. Doğu ve Batı sentezi ile kendi tarzını yarattı ve “Bambi” lakabını aldı. 2007’den beri Kavacık’ta açtığı dans okulunda dersler veriyor.

Prenses Banu

Prenses Banu

Dünya’nın pek çok yerinde dans eden Prenses Banu Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıkları tarafından yurt dışı etkinliklerinde pek çok kez görevli sanatçı olarak seçildi. Saraylarda devlet başkanlarına dans eden Prenses Banu “Diplomatik Dansöz” olarak adından çokça söz ettirmişti.

Mezdeke

Mezdeke

Yüzlerindeki peçeler ile hatırlayacağınız 90’ların meşhur oryantal grubu Mezdeke Nadya, Dilek ve Aynur isimli oryantaller tarafından kurulmuştu.

Nesrin Topkapı

Nesrin Topkapı

Dünyanın birçok yerinde özel performanslar sergileyen bir diğer oryantalimiz ise Nesrin Topkapı. Ayrıca Nesrin Topkapı 1981 yılbaşında televizyonda dans ederek televizyona çıkan ilk dansöz oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Didem

Didem

Son günlerde bir hayli konuşulan Didem, İbrahim Tatlıses’in programı ile tanınmaya başlamıştı. En yeni oryantaller arasında yer alan Didem Madonna’nın 56. doğum günü partisinde Madonna ile karşılıklı dans etmişti.

Tanyeli

Tanyeli

Gerçek adı Öznuh Kral olan Tanyeli çocukluk yıllarını Çocuk Esirgeme Kurumu’nda geçirmek durumunda kalmış. Tanyeli 14 yaşındayken bir evlilik geçirmiş fakat kısa bir süre sonra boşanmış ve hayatını dans ederek kazanmaya başlamış.

Asena

Asena

Oryantal denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Asena da İbrahim Tatlıses’in programı ile tanınırlığa ulaşmıştı. Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nda 2009 yılına kadar Oryantal Danslar As Başkanlığı görevini sürdürmüştü. Asena, hala çeşitli organizasyonlarda bireysel olarak dans etmeye devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
6
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MelisMelis

Nuran Sultan vardı bir de.