Görüş Bildir
Haberler
Dexter'ı Beklerken Bunlara Bir Göz Atın: Son Zamanların En Sevilen Polisiye Dizileri

Dexter'ı Beklerken Bunlara Bir Göz Atın: Son Zamanların En Sevilen Polisiye Dizileri

24.09.2021 - 08:15

Dexter, adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış bir yapım. Baş karakterimizin psikopatlıklarını geçtik, barındırdığı diğer unsurlarla da izleyicisini gerim gerim germeyi başarıyor dizi. Böylesine sürükleyici bir yapımdan sıkılmak zor ama ''Dexter'e doyduk. Yok mu şöyle Dexter gibi bir şeyler?'' derseniz diye, sizin için birbirinden kaliteli işleri barındıran bir liste hazırladık. Buyurun, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. The Following - IMDb: 7.4

15. The Following - IMDb: 7.4

Dizilerde suçlu-polis ikilemine pek çok kez tanık olduk. Bazen öyle bir an gelir ki, hangi tarafa hayranlık duyacağımızı bilemeyiz. The Following, bulunduğu hapishaneden kaçmayı başaran azılı bir seri katilin ve onu en az kendisi kadar yakından tanıyan bir ajanın hikayesi. Her bölümü ayrı bir olay olan bu diziden büyük keyif alacağınıza eminiz.

14. Your Honor - IMDb: 7.6

14. Your Honor - IMDb: 7.6

Your Honor, başrolünde efsaneleşmiş dizi Breaking Bad'in usta oyuncusu Bryan Cranston'un yer aldığı bir yapım. Dizinin kalitesini aşağı yukarı tahmin etmiş olmalısınız fakat biz yine de konusundan da bahsedelim. Görevinde oldukça başarılı olan bir hakim, oğlunun karışmaması gereken bir suça karıştığını öğrenir. Hem oğlunu kurtarmak isteyen hem de görevini gerektiği gibi yapmak zorunda olan bu hakimin yaşadıklarını soluksuz bir şekilde izliyoruz.

13. You - IMDb: 7.7

13. You - IMDb: 7.7

You, sayko mu sayko bir karakterin ilişki yaşadığı tüm kadınların hayatını cehenneme çevirmesini anlatıyor. İçinde bol bol suç ögesi barındıran dizi, bazı izleyiciler tarafından çok yadırgandı. Bu dizi izleyenleri ikiye bölmüş olsa da izlerken gerilim ve şaşkınlık duygularını sonuna kadar hissedeceğinize eminiz!

12. The Sinner - IMDb: 7.9

12. The Sinner - IMDb: 7.9

Jessica Biel'in oyunculuk yeteneği bu zamana kadar oldukça sorgulandı. Güzelliğinde hepimizin hemfikir olduğu fakat konu oyunculuğu olunca derin bir sessizliğe bürünen Jessica Biel, The Sinner dizisinin başrolünde oynadı ve performansıyla herkesi şaşırttı. Bir kadın bir cinayet işler ve nedenini kimse bilmez. İşin garip tarafı, cinayeti işleyen kadın da bu cinayetin nedenini bilmez. Daha fazla bilgi verip de dizinin heyecanını kaçırmayalım. The Sinner, içerisinde ciddi ters köşeler barındıran bir dizi. İzlediğinize pişman olmazsınız, bizden söylemesi.

11. Lie To Me - IMDb: 8.0

11. Lie To Me - IMDb: 8.0

Lie To Me, bir dönem herkesi paranoyak olmanın kıyısına kadar getirmiş bir dizi. Söylenenlere önem vermeyen ve bütün çıkarımlarını beden dili üzerinden yapan bir profesörün hikayesini anlatan Lie To Me, içerisinde barındırdığı kriminal olaylarla da izleyicisini içine çekmeyi başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. How to Get Away with Murder - IMDb: 8.1

10. How to Get Away with Murder - IMDb: 8.1

How to Get Away with Murder, listemizdeki en sağlam yapımlardan biri. Birbirinden farklı suçları çözmek için bir araya gelen bir avukat grubunu konu edinen dizi, içerisinde öyle sağlam ters köşeler barındırıyor ki, izlerken şaşkınlıktan ağzınızı kapatamıyorsunuz. Eğer How to Get Away with Murder'ı hala izlemediyseniz bir an önce izlemenizi öneriyoruz.

9. Criminal Minds - IMDb: 8.1

9. Criminal Minds - IMDb: 8.1

Criminal Minds olmadan bu liste eksik olurdu. Uzun yıllar ekranlarda yer alan ve anlattığı suçlarla izleyiciyi uykusuz bırakan Criminal Minds, hem suç hem de polisiye unsurlarını içerisinde bol bol barındıran bir dizi. Bir grup polisin her bölüm farklı bir akılalmaz suçu çözümlemeye çalıştığı Criminal Minds'ı çok seveceğinize eminiz.

8. Bates Motel - IMDb: 8.1

8. Bates Motel - IMDb: 8.1

Yönetmenlerin babası Alfred Hitchcock'un efsaneleşmiş eseri Psycho'yu mutlaka duymuş olmalısınız. Filmdeki Norman Bates, hepimize şok üstüne şok yaşatmıştı. Biz Psycho filminde Norman'ın hikayesinin en sonunu izlemiş olsak da onun bu hale gelmesine neden olan ve bizim bilmediğimiz onlarca sebep vardı. İşte Bates Motel dizisi, Norman Bates ve annesinin çok bilinen hikayesinin bilinmeyen yönlerini bize gösteriyor. Birbirlerinden başka kimsesi olmayan bir anne oğlun hikayesini konu edinen Bates Motel, psikolojinizi zorlayacak cinsten bir dizi. İzlediğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız!

7. Killing Eve - IMDb: 8.2

7. Killing Eve - IMDb: 8.2

Killing Eve, hayranı olduğumuz Phoebe Waller-Bridge ablamızın kaleminden çıkmış bir dizi. ''Bir psikopata psikopat olduğunu söylememelisin, bu onu üzer!'' repliği ile akıllarımıza kazınan Killing Eve, aslında birbirine düşman olan iki kadının ilerleyen zamanlarda birbirine nasıl bağlandıklarını anlatıyor. Böyle dediysek aklınıza romantik bir hikaye gelmesin; bu kadınlardan birisi sayko mu sayko bir katil, diğeri de onun peşine düşen bir ajan!

6. Luther - IMDb: 8.4

6. Luther - IMDb: 8.4

Bu zamana kadar dedektifleri konu alan birçok yapıma rastlamış olmalısınız. Luther de bir dedektif dizisi olmasına rağmen bu zamana kadar gördüğünüz yapımlardan oldukça farklı olduğunu söylesek yalan söylemiş olmayız. Kendine has kişiliği ile John Luther'in yeri geldiğinde şiddeti de bir enstrüman olarak kullandığı Luther sizi oldukça sarsacak, bizden söylemesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. American Crime Story - IMDb: 8.4

5. American Crime Story - IMDb: 8.4

American Crime Story; işlenen bir cinayetin ne gibi büyük sonuçları olduğunu, oldukça farklı bir şekilde izleyicilerine yansıtan bir dizi. Dizinin her bölümü oldukça keyifli olsa da işlenen suçlar ve perde arkasında dönen entrikalar kan donduran cinsten. İçerisinde pek çok ünlü ismi barındıran American Crime Story, sizi sıkmayacak ve her dakikasını ayrı bir keyif alarak izleyeceksiniz. Size şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

4. Hannibal - IMDb: 8.5

4. Hannibal - IMDb: 8.5

Başrolünde karizmasından geçilmeyen ve 7'den 70'e herkesi kendine hayran bırakan Mads Mikkelsen'in yer aldığı Hannibal'ı izlemeseniz bile mutlaka duydunuz diye tahmin ediyoruz. Mads Mikkelsen'in oynadığı Hannibal'ın bitmek tükenmek bilmeyen psikopatlıklarını bize izleten dizi, sadece bununla yetinen bir dizi değil. Hannibal içerisinde öyle suçlar, öyle cinayetler barındırıyor ki gördüğünüzde ''Bu kadarı şeytanın aklına gelmez!'' diyorsunuz. Bazı sahnelerini ne mide ne de yürek kaldırıyor ama Hannibal, eğer bu tarz dizileri izlemeyi seviyorsanız mutlaka başlamanız gereken bir dizi.

3. Mindhunter - IMDb: 8.6

3. Mindhunter - IMDb: 8.6

Mindhunter; yönetmenliğini son yüzyılın en dahi yönetmenlerinden biri olan David Fincher'in yapmış olduğu bir yapım. David Fincher ismini duyduğumuzda diziye olan hayranlığımız zaten kat kat artıyor. Ama Mindhunter, aynı zamanda Netflix'in en maliyetli işlerinden biri olmasıyla da kalitesini ortaya koyuyor. Ekip arkadaşı olan üç dedektifin seri katil profillerini tanımlamak için gerçek seri katillerle yaptıkları araştırmaları ve röportajları konu edinen Mindhunter, izlerken sizi suça ve suçluya doyuran bir dizi oluyor. Dizinin sadece iki sezon olması ve 3. sezonun gelmeyecek olması her ne kadar bizi üzse de, birbirinden sürükleyici bu iki sezon acımızı bir nebze azaltıyor. Mindhunter'ı izlemenizi ve yakınlarınıza önermenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

2. True Detective - IMDb: 8.9

2. True Detective - IMDb: 8.9

Bütün şehre kan ağlatmış bir seri katilin izini 17 yıl boyunca süren iki dedektifin hikayesini anlatan True Detective, oturduğunuz yerde gerilimi iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayan bir dizi. Listemizin ikinci sırasında olmayı sonuna kadar hak eden True Detective, BluTV'nin de en çok izlenen ve sevilen yapımlarından biri.

1. Şahsiyet - IMDb: 9.1

1. Şahsiyet - IMDb: 9.1

Ve geldik listemizin bir numarasına! Listemizin ilk sırasında göğsümüzü kabarta kabarta bahsettiğimiz Şahsiyet var. Şahsiyet'in başrollerinde Emmy ödüllü Haluk Bilginer ve hem güzelliğine hem de yeteneğine hayran olduğumuz Cansu Dere yer alıyor. En yüksek IMDb puanına sahip Türk yapımı dizilerden biri olan Şahsiyet, Alzheimer başlangıcı olan Agah Beyoğlu'nun ''Nasıl olsa unutacağım!'' diyerek seri katil olma hikayesini anlatıyor. Agah Beyoğlu'nun işlediği cinayetleri çözümlemek için varını yoğunu ortaya koyan kadın polis Nevra ile birlikte siz de akılalmaz bir maceranın içinde buluyorsunuz kendinizi. Çıktığı yıl fırtınalar estiren ve hem Türkiye'de hem de yurt dışında oldukça sevilen Şahsiyet, listemizin ilk sırasında olmayı sonuna kadar hak ediyor. Bu listedeki her bir yapımdan büyük keyif alacağınıza ve uykularınızı bölecek kadar etkileneceğinize eminiz. Size şimdiden iyi seyirler diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın