Görüş Bildir
Haberler
Devletin Sopası Marketlerin Sırtından Eksik Olmuyor: Marketlere Yeni Ceza Yolda!

Devletin Sopası Marketlerin Sırtından Eksik Olmuyor: Marketlere Yeni Ceza Yolda!

Pandemi sürecinde başlayan KDV indirimleri ve ayçiçek yağı başlığında devam eden market denetimlerinde stok ve fiyat tartışmaları gündem olmaya devam ediyor. Geçen aylarda bu süreçlerde 'zincir marketlere ceza' başlığı altında sektörün önde gelen marketlerine yüksek miktarlarda cezalar kesilmişti. Yeni bir cezanın daha yolda olduğu haberi geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük marketlere yeni ceza yolda!

Büyük marketlere yeni ceza yolda!

Marketlere stok ve fiyat denetimleri devam ederken, 5 zincir market ve 15 tedarikçi için yürütülen soruşturmada geçmiş dönemde fahiş cezaların sonrasında ulaşıldığı açıklanan yeni deliller ışında bir soruşturma daha yürütülüyor. 

A Para'ya açıklama yapan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, rekabetin ihlal edilip edilmediğine dair soruşturma raporunun 26 Nisan’da çıkacağını açıklarken şunları söyledi: 

Soruşturmanın sonlarına doğru başka veriler elde etmeye başlayınca ikinci soruşturmayı açtık. 26 Nisan’da raporu bitecek. Hacim olarak birinci soruşturmadan daha küçük çaplı değil.

Marketlere kesilen cezanın büyüklüğü kendini devlet bütçesinde de göstermişti!

Tüm kararlar yargı denetimine açık!

Tüm kararlar yargı denetimine açık!

Yürütüldüğü açıklanan ikinci soruşturmanın nihai kararının sonbahar döneminde çıkacağını açıklayan Küle, üç büyük tedarikçiden yapılan uzlaşma talebinin ise amacına uymadığı için reddedildiğini iletti. Küle, ayrıca kurumda devam eden 24 soruşturma daha olduğunun altını çizerek tüm kararların yargıda denetime açık olduğunu da ekledi.

5 büyük zincir markete geçen yıl ekim ayında kartelleşme suçlaması sonrası 2,7 milyar liralık rekor bir ceza verilmişti.

5 büyük zincir markete geçen yıl ekim ayında kartelleşme suçlaması sonrası 2,7 milyar liralık rekor bir ceza verilmişti.

RK Başkanı Küle, zincir marketlerle ilgili yapılan ilk soruşturma sonrası verilen 2,7 milyar liralık rekor cezanın tamamının ödendiğini söyledi. Küle sözlerini şöyle sürdürdü:

Kestiğimiz cezalar yüzde 100 ödeniyor. Ceza ödemeden yargı yoluna gidilemiyor. Yargıya giden iki teşebbüs var ama diğerleri de gidecektir. Yargı bizden de savunma istiyor. Biz de aldığımız kararı savunuyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

ümmeti bölmeye çalışan cehapeli marketlere , reisten bir tokat...

Pasif Kullanıcı

Yeni zamlara hazır olun. Devlet markete, market vatandaşa, sonra devlet hem markete hem vatandaşa.

feyk

aynisini venezuella yapti, bir sey degismedigi gibi marketler isi birakmaya baslayinca fiyatlar dahada yukseldi, sonra ureticiyle ugrasmaya basladilar, yasan... Devamını Gör

ortalık karışık

halk salak gerçekten salak katıksız şekilde hemde .