Görüş Bildir
Haberler
Devlet Okullarında Varlığına Derhal Son Verilmesi Gereken 5 Ders

etiket Devlet Okullarında Varlığına Derhal Son Verilmesi Gereken 5 Ders

diazepam
05.12.2014 - 17:22 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 17:25

Eğitim Bir Sen’in otelcilik ve turizm meslek liselerinde ‘Alkollü İçki Servisi’ dersinin kaldırılması önerisinin, Antalya’daki 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda tartışmalı kabul edilmesinin ardından Milli Eğitime yardımcı olmak amacıyla okullardan kaldırılabilecek dersleri tespit ettik. Bu gereksiz dersler kaldırılırsa eğitim sisteminin rahatlayacağı aşikar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kimya dersi

1. Kimya dersi

Cumhurbaşkanımız 'Zorunlu kimya dersine neden karşı çıkılmıyor' diyerek haklı bir tepkiyi dile getirmişti. Allah aşkına kimya gerçek hayatta ne işimize yarıyor? Zaten her şeyin içindekiler üstünde yazıyor, evde deterjan mı üreteceğiz? Kola mı yapacağız? Şampuan mı üreteceğiz? Kimya dediği organik, eciş bücüş bir şey. Derhal müfredatta çıkarılarak genç dimağların daha fazla kirlenmesine müsaade edilmemeli.

2. Felsefe dersi

2. Felsefe dersi

Yahu düşün düşün b..tur işin lafı bizim değil mi? O konuşuyor da bu da düşünüyor diyerek düşünmenin hindilerin işi olduğunu söyleyen Nasrettin Hoca değil mi? E o halde Felsefeye ne gerek var? Elin Yunan'ı, Aristo, Platon, vs. ortaya bir şey atacak bizim müslüman dimağlarımız da bunu tartışacak, güya bilim yapacak. Bu saçmalık derhal bitirilmelidir, yerine İslam felsefesi, Fıtrat bilimi gibi daha önemli ve gerekli dersler rahatlıkla konulabilir.

3. Biyoloji dersi

3. Biyoloji dersi

Evrim gibi bir saçmalığı çocuklarımızın beynine sokan, Allah'ın yarattığı yaratıkların sırrına vakıf olma gayretindeki bu ders şirk değil de nedir? Yani bilim mi yapıyorsunuz yoksa Allah'a şirk koşma yarışması mı belli değil. Onca hayvana, börtü böceğe verdiğiniz zarar da cabası. Varsın öğrenciler mikroskop altında soğan zarı görmeyiversin, kim ne kaybeder? Bu dersin hala veriliyor olması şaşırtıcı. Eğer Allah'ı inkar eden bir nesil istiyorsak kalsın ama canım böyle saçmalık olur mu?

4. Yabancı dil dersi

4. Yabancı dil dersi

Devletin işi midir millete yabancı dil öğretmek? Çok meraklıysan gavur dilini öğrenmeye parasını verip kursa gidersin. Adını söylemek için devlet sana neden öğretmen tahsis edip bütçesini delsin arkadaşım. Ya yabancı dil dersleri tamamen kaldırılsın ya da ücretli hale getirilsin. İsteyen parasını versin okusun, bu milletin parasıyla kimsenin özel zevklerini tatmin etmek zorunda değiliz. 'What is your name?' demek için bu kadar çaba boşuna.

5. Beden eğitimi

5. Beden eğitimi

En başta kaldırılması gereken bir ders. Spor dediğin hobidir, uğraştır bunu okula sokup da öğrencilere takla attırmanın, yerlerde yuvarlamanın manası nedir? Amuda kalkmak, şınav çekmek, mekik çekmek falan evde de rahatlıkla yapılacak şeyler bunun okulda ders saatinden çalış yapılmasının manasını çözebilmiş değilim. Derhal bu ders kaldırılmalı yerine namaz dersi konulmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bonus - Müzik

6. Bonus - Müzik

Karma sınıfta kız öğrenci erkek öğrencilerin önünde şarkı söylüyor, flüt çalıyor... Bunu kim kabul edebilir?! Tasavvuf dersi bu dersin yerine konabilir. Hem dinimizi, kültürümüzü öğrenirler hem de müziği tedavi edici yönünü görür öğrenciler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
40
34
26
15
12
5