Görüş Bildir
Haberler
Devir İşlemine İzin Verildi: Katar Devleti İstinyePark'a Ortak Oluyor

Devir İşlemine İzin Verildi: Katar Devleti İstinyePark'a Ortak Oluyor

Batuhan
23.11.2020 - 11:08

Doğuş Holding'in İstinyePark’taki yüzde 42’lik hissesini dünyanın en büyük fonlarından olan Qatar Holding'e 1 milyar dolara satmaya hazırlanıyor. Rekabet Kurumu devir işlemine izin verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ve yurtdışındaki otellerini satan Doğuş Grubu’nun İstanbul'daki en önemli alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark'taki hisselerini devrediyor.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Ferit Şahenk’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Doğuş Grubu, İstinyePark'ta yüzde 42'lik hisseni Katar devletinin şirketi Qatar Holding’e satmak için el sıkıştı.

Hali hazırda hisselerin devir işlemleri için resmi kurumlara başvuru yapıldı.

Hali hazırda hisselerin devir işlemleri için resmi kurumlara başvuru yapıldı.

Rekabet Kurumu, Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları ve İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ve dolayısıyla İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin ortak kontrolünün Qatar Holding LLC tarafından devralınması işlemine 12 Kasım 2020’de izin verdi.

Qatar Holding’in İstinye Park'ın diğer ortağı Orjin Grubu’un yüzde 58'lik hissesini devralmak için görüşme yapıp yapmadığı ise bilinmiyor.

Finansbank’ın da ortağı

Finansbank’ın da ortağı

1 milyar dolar civarında değer biçilen İstinyePark'taki yüzde 42'lik hisseyi almaya hazırlanan Katarlı Qatar Holding LLC, dünyanın en büyük fonlarından Qatar Investment Authority'ye (QIA) ait.

335 milyar dolarlık varlığıyla dikkat çeken Katar hükümetinin petrol ve doğalgaz fazlasını yönetmek için Katar Emiri Hamad bin Khalifa Al Thani tarafından 2005'te kuruldu.

Ortadoğu'nun en büyük emlak yatırım şirketlerinden Qatar Diar'ı da kontrol eden şirket, 2015'te Finansbank'ı 2.75 milyar dolara satın alan Qatar National Bank'ın da yüzde 50 ortağı.

Dünyaca ünlü bankacılık devi Barclays'in yüzde 12.7'sini, Volkswagen Group, Porsche, Hochtief Sainsbury's de yüzde 17'lik payı bulunan QIA, Technip, Air Liquide, Vinci SA, GDF Suez, Veolia, Vivendi, Royal Monceau, France Telecom, Areva, Credit Suisse gibi devlere de ortak.

İlginizi çekebilecek diğer haberler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
41
16
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kanal'ı da yaparlarsa İstanbul tamamen Katar'ın başkenti olacak.

Pasif Kullanıcı

Bu Araplar halkı aç susuz sefalet içinde yaşarken bunlar ısınmak için dolar yakıyorlar. İlk önce kendi halkını doyursun aç ibneler

ozyno

Bitek halkın evlerine ortak olmadılar bunlarda he :D :D onlara da ortak olsalar demek TÜRKİYE - KATARIN ELİNDE OLACAK