Görüş Bildir
Haberler
Oxford ve AstraZeneca'nın Geliştirdiği Koronavirüs Aşısının Yüzde 70 Etkili Olduğu Açıklandı

Oxford ve AstraZeneca'nın Geliştirdiği Koronavirüs Aşısının Yüzde 70 Etkili Olduğu Açıklandı

BioNTecH ve Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna'nın ardından Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıyla ilgili ümit verici bir haber de Oxford Üniversitesinden geldi. Oxford'un AstraZeneca ile birlikte geliştirdiği aşının virüse karşı korumada yüzde 70 etkili olduğu açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlaç firması AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği aşının koronavirüse karşı yüzde 70 etkili olduğu açıklandı. 

Erken sonuçlara göre, Astra-Oxford aşısı yüzde 94.5 etkinliğe ulaşan Moderna ve yüzde 95 etkinliğe ulaşan BioNTech-Pfizer aşısının bir hayli gerisinde kalıyor.

Astra-Oxford aşısının etkinlik oranının daha düşük olmasına rağmen avantajlı olduğu konu ise dağıtım ve lojistik. 

Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşıları donmuş olarak nakliye edilmek zorundayken Astra-Oxford aşısı buzdolabı sıcaklığında taşınabiliyor.

Böylece Astra-Oxford tarafından geliştirilen aşının dağıtım ve saklama kolaylığından dolayı, orta gelirli ülkelere ve yoksul ülkelerin aşıya ulaşımını kolaylaştıracağı düşünülüyor.

AstraZeneca'nın ABD'li ve Alman rakipleri Pfizer/BioNTech'ten geçen hafta yapılan açıklamada, geliştirilen aşının yüzde 95'ten fazla etkili olduğu duyurulmuştu 👇

Bir diğer ABD'li şirket Moderna'nın aşısının ara sonuçlarının da yüzde 94,5 etkili olduğu belirtilmişti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın