Görüş Bildir
Haberler
Dermatologların Acilen Para Harcamayı Bırakmanız Gerektiğini Düşündüğü 10 Güzellik Ürünü

Dermatologların Acilen Para Harcamayı Bırakmanız Gerektiğini Düşündüğü 10 Güzellik Ürünü

Almila
27.12.2020 - 08:15

Popüler olan her ürün işe yaramıyor...

1. Göz altı maskeleri.

1. Göz altı maskeleri.
www.instagram.com

Çok popüler bir ürün olsa da göz altında kullanılan maskeler sadece geçici bir çözüm sağlar. Ayrıca tek kullanımlık oldukları için bütçe dostu da değillerdir.

2. Pahalı yüz maskeleri.

2. Pahalı yüz maskeleri.
www.instagram.com

Yüz maskeleri cildinizin derinliklerine ve gözeneklerinize etki eder ve cildinizin daha fazla ürün emmesini sağlar. Ancak tıpkı göz altı maskeleri gibi hem tek kullanımlık oldukları hem de sadece geçici bir etki sağladıkları için oldukça pahalıya gelmektedir. Dermatologlar, günlük olarak kullanılan nemlendirici ve güneşten koruyucu kremlerin de aynı etkiyi verebileceğini öneriyor.

3. Saf hindistan cevizi yağı.

3. Saf hindistan cevizi yağı.

Hindistan cevizi yağı birçoğumuzun kullandığı bir güzellik ürünü olsa da, onun da etkisi pek kalıcı değil. Hatta zamanla gözeneklerinizi tıkıyor. Eğer akneye yatkın bir cildiniz varsa hindistan cevizi yağı kullanmayı bırakmanız sizin için daha iyi olabilir.

4. Burun bantları.

4. Burun bantları.

Tıkanmış gözenekleriniz varsa maalesef bu burun ve gözenek bantları pek işe yaramayabilir, yapmanız gereken şey derin bir cilt temizliği...

5. Jel ürünler.

5. Jel ürünler.

Jel tabanlı ürünler sadece akneye yatkın ve yağlı ciltler için kullanılmalıdır. Eğer kuru cildinizde jel ürünler kullanıyorsanız olumlu bir etkisi olmaz, aksine cildinizi daha da kurutur.

6. Bronzlaştırıcı kremler.

6. Bronzlaştırıcı kremler.

Dermatologlar, doğal ten renginizin en sağlıklı olduğunu ve bunu değiştirmeden önce iyice düşünmeniz gerektiğini öneriyor.

7. Tonikler.

7. Tonikler.

Tonikler ciltteki yağları temizlemede iyi iş çıkarsa da, çoğu insanda olumsuz etkiler bırakıyor. Tahriş, kaşıntı ve kızarıklık gibi sonuçlara yol açan tonikleri satın almadan önce riski de göz önünde bulundurmanız gerektiği öneriliyor.

8. Göz kremleri.

8. Göz kremleri.

Bazı göz kremleri göz çevresindeki hassas cildi nemlendirse de, dermatologlar bu iş için spesifik olarak göz kremi kullanmanız gerekmediğini söylemiş. Çoğu dermatolog, yüzünüz için kullandığınız nemlendirici kremleri göz altınıza da uygulayabileceğinizi belirtiyor.

9. Selülit ve çatlak kremleri.

9. Selülit ve çatlak kremleri.

Dermatologlara göre selülit ve çatlak izi kremleri işe yaramıyor, sadece bölgede geçici bir maske görevi görüyor. Eğer gerçekten bu izlerden kurtulmak istiyorsanız doktorunuza danışmanız öneriliyor.

10. Güzellik serumları.

10. Güzellik serumları.

Güzellik serumları kullanıldığında ister istemez bir mutluluk veriyor... Ancak cilt bakımı için hiçbir önemi yok. Cildinizi rahatlayıp nemlendiriyor ama kişiye mutluluk veren asıl yanı kokusu...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
40
14
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hicte bile ise yariyor ozellikle serum ve goz alti kremleri 👎

Hatice

Peki bu içerikten dermotologların haberi var mı ???

sergo

Yook artık tonik işe yaramıyor demek nasıl bir mantık?! Cildi hassas olan alkolsüz tonik kullanır bu kadar basit!