Görüş Bildir
Haberler
Deri Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tanı ve Tedavisi Nasıldır?

Deri Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tanı ve Tedavisi Nasıldır?

Şebnem Sucu
09.12.2021 - 10:32

Deri kanseri günümüzde gençleri de etkileyen ciddi bir kanser türüdür. Pek çok nedenden dolayı deri kanseri ortaya çıkabilir, ancak güneşe uzun süre maruz kalmak deri kanseri oluşum riskini arttıran başlıca nedenlerdendir. Vücuttaki benlerin sayı ve boyutlarındaki artış, kabuklu ya da kanamalı lezyonlar gibi fark edilir belirtilerle kendini gösteren deri kanseri, bu semptomların erken tespit edilmesi halinde tedaviyi daha başarılı kılar. Ciltte şüphe duyulan leke ve yaralar gözlemlendiğinde en kısa sürede doktora gidilmelidir. Peki, deri kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Deri kanseri tanı ve tedavisi nasıl yapılır? İşte deri kanserine dair merak edilen tüm soruların cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deri kanseri ya da cilt kanseri yaygın görülen kanser türlerinden biridir. Cilt kanserinin farklı türleri bulunur ve yavaşça ilerler. Cilt kanseri çeşitleri arasında oldukça tehlikeli olan melanom, daha az görülür. Ciltteki değişiklikler cilt kanserinin erken teşhisi için uyarı işaretleridir. Peki, deri kanseri nedir, belirtileri nelerdir? İşte cevapları…

Deri Kanseri Nedir?

Deri Kanseri Nedir?

Her 5 kişiden birinin cilt kanseri geliştireceği düşünüldüğünde vücudun herhangi bir yerinde çıkan yeni bir leke, cilt kanserine işaret edebilir. Cilt kanseri melanom ya da melonoma şeklinde adlandırılır. Deriye renk veren melanin yani renk pigmentleri, melanoist adındaki cilt hücreleri tarafından üretilir. Bu hücrelerdeki kontrolsüz büyüme ve çoğalma deri kanserine sebep olmaktadır. Erken teşhisin son derece önemli olduğu deri kanserinde vücudunuzu zaman zaman inceleyerek bu ölümcül hastalığa karşı önlem almalı ve belirtileri gözlemlendiğinde uzman doktor tarafından değerlendirilmesi için başvuruda bulunmanız önemlidir.

Deri Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Deri Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Deri kanseri, ciltte iyileşmeyen ya da sürekli oluşan yaralara neden olur. Vücuttaki mevcut benlerin boyut ya da şekillerinin değişmesi, yuvarlak benlerde oluşan düzensizlikler, lezyonda birden çok renk bulunması, vücuttaki benlerin artması ya da yeni ben oluşumları deri kanserinin başlıca belirtileri arasında yer alır. Diğer farklı semptomlar sızıntı, kanama, soyulma, kabartı meydana gelmesi gibi ben üzerinde görülen değişikliklerdir. Lezyonlarda mavi ya da pembe renkler gözlemlenebileceği gibi bazen renksiz lezyonlarda ortaya çıkabilir. Lezyonlar rengi, şekli ve kabarması yönünden dikkate alınmalıdır.

Deri Kanseri Tanı ve Tedavisi

Deri Kanseri Tanı ve Tedavisi

Deri kanserinin teşhisinde doku patolojik olarak incelenir ve kesin tanısı konur. Çıkarılan doku sahip olduğunuz deri kanseri türünü ve kitlenin vücudunuza yayılma riski bulunup bulunmadığını belirlemeye yardımcı olur. Cilt kanserinde uygulanan başlıca tedaviler cerrahi müdahalelerdir fakat cilt kanseri farklı tedavi yöntemlerini de kapsayabilir. Bunlar; kriyoterapi, radyoterapi, eksizyonel cerrahi ve fotodinamik terapi gibi belli başlı tedavilerden oluşur. Deri kanserinin tedavisinde kanserin evresi, hastadaki meydana gelebilecek komplikasyonlar ve lezyonun özelliklerine göre bir yöntem tercih edilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın