Görüş Bildir
Haberler
Depremde Ağır Hasar Alan Ev İçin Kira İstediler

Depremde Ağır Hasar Alan Ev İçin Kira İstediler

Emre Ordu
11.03.2023 - 11:32 Son Güncelleme: 20.10.2023 - 11:41

Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'ın İskenderun ilçesinde annesinin evinde yakalanan Merve Bayırlı evleri hasar gördüğü için çadırda kalan ailesinin, ev sahibinin kira istemesiyle ikinci şoku yaşadı. Bayırlı, 'Nasıl ister? Nasıl bir vicdan sahibi, bunu hiç anlamıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem, 11 ili etkiledi. Depremden etkilenen binlerce kişi, AFAD tarafından Türkiye'nin çeşitli kentlerine gönderilerek geçici barınmaları sağlandı. 

Merve Bayırlı da depremin ardından eşiyle birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otele geçici olarak yerleştirildi. 

Ev ağır hasar gördüğü için 5 gün içeri giremediklerini aktaran Bayırlı, 'Sabaha kadar yağmurun altında kaldık. Çocuklarımız 3 gün boyunca üzerlerindeki kıyafetler ıslak şekilde kaldı. 4 gün oldu, 5 gün oldu. Artık çocuklar soğuktan morarmaya başlayınca Antalya'ya gelmeye karar verdik. Devletin yardımıyla Manavgat'ta 5 yıldızlı bir otele geçici olarak yerleştik. Evimizin durumu çok kötü, oturulacak gibi değil. Annemle babam ise İskenderun'da çadırda kalıyor. 2 gün önce şiddetli rüzgar çıktı ve çadırlar üstlerine devrilmiş. Her şeyleri iyice dağılmış durumda. Şu anda hiçbir şey yapamıyorlar' dedi.

Ev sahibi kirayı istedi

Ev sahibi kirayı istedi

Bayırlı, İskenderun'da herkesin zor durumda olduğunu belirtirken, ev sahibinin ise depremden sonra kira için annesinini aradığını söyledi. 

Bayırlı, 'Ev sahibi annemi aramış ve 'Ev kiranızı verin' demiş. İçinde oturamadılar bile. Üstelik ev oturulacak gibi değil. Eşyalar, darmadağın vaziyette. Eve giremiyorlar bile. Ev sahibi nasıl ister, nasıl yapar, nasıl bir vicdan sahibi; bunu hiç anlamıyorum. Ev darmadağın durumda. Her şey yıkılmış. Ağabeyimin üstüne dolap düşmüş. Zorla çıkarmışlar. Evin kapıları bile açılmıyor' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
11
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

E devletin yardım değil kredi sağladığı yerde bu da normal tabi.

aceleci

vermeyin efendim. gidin dava edin şikayet edin sonra o size bu zamana kadar hasarlı eve ödediğiniz kiraları geri versin.

Haberi görünce hiç şaşırmadım niye mi? Çünkü az evvel arkadaşıma anlatıyordum Türklerin dini yoktur, imanı da yoktur diye. Sorsanız pek çoğu müslümanım der a... Devamını Gör

h.ibrahim

evet türklerin dini yoktu,ama en yakışanıda müslümanlıktı,maalesefkı türklerde sorun yok arap hegomanyasında kalmıs yobaz radikalcikerde sıkıntı var,az gozlu... Devamını Gör