Görüş Bildir
Haberler
Deprem Mağduru Osmaniyeliler Bahçeli'ye Tepkili: 'Konağını Açmadı'

Deprem Mağduru Osmaniyeliler Bahçeli'ye Tepkili: 'Konağını Açmadı'

Emre Ordu
17.02.2023 - 13:16 Son Güncelleme: 17.02.2023 - 13:33

Depremin vurduğu illerden Osmaniye’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki var. Vatandaşlar depremin ardından 'Devlet Bey Konağı'nın açılmamasını eleştiriyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu iller arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye de yer alıyor. Osmaniyeliler MHP lideri Bahçeli'ye tepkili. 

DW Türkçe'den Burcu Karakaş'ın haberine göre, tepkinin başlıca sebebi Bahçeli'nin doğduğu evin yerine yapılan ve Bahçeli'nin kenti ziyaretinde konakladığı 'Devlet Bey Konağı'nın depremin ardından vatandaşlara açılmaması. 

Depremde konağın karşısında bulunan evi yıkılan 3 çocuk annesi T.E. 'O kadar insan buraya yığıldı, şu kapıyı açıp da çocukları içeriye almadılar. Depremin ilk günü şu kapıyı açıp yağmurun altındaki insanları bahçeye alabilirlerdi' dedi. T.E. sözlerini şöyle sürdürdü:

'Benim Osmaniye'de 21 can kaybım var. Kim verecek bunun hesabını? Bahçeli daha Osmaniye halkına 'Geçmiş olsun'a bile gelmedi. Oy zamanı herkes gelip yalakalık yapıyor. Televizyonda Osmaniye'yi hiç göstermediler. Burası hep can pazarıydı. Bu saatten sonra AK Parti'ye de MHP'ye de oy yok. Bizleri ölüme terk ettilerse bu ülkede onlara oy yok. Bir kere oy verdim, pişman oldum.”

"Yağmurda bahçeye çocukları alsalardı, o bile yeterdi bize"

"Yağmurda bahçeye çocukları alsalardı, o bile yeterdi bize"

İlyas Bey de yıkımın ortasında duran Devlet Bey Konağı'nın depremin ilk günü depremzedelere açılmamasına öfkeli:

'Binadan çıktıktan sonra ölümün eşiğindeydik tekrardan. Binalar kendi kendine üzerimize yıkılmaya başladı. Üç beş metre ile kurtulduk. Burada en güvenli yer konağın olduğu yerdi ama açmadılar. Evin içini istemedik biz, bahçeyi diyoruz. Sadece bahçeye yağmurda çocukları alsalardı o bile yeterdi bize.' 

Bahçeli, 14 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 'Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da milletimle tek ses olacağım, sırayla ziyaret edeceğim” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
44
11
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Tunga

Dedem seçim zamanı hangi yüzle gidip oy isteyecek bakalım

Can Onur

Adam bütün deprem boyunca ortadan kayboldu. Kendi memleketine bile gitmedi. 9 gün sonra sadece yardım edenlere hakaret edip konuyu kapattı. Osmaniyeliler sad... Devamını Gör

Eren

Hocam adam milliyetçiliği siyasal islama peşkeş çekti konağını açmamış çok mu