Görüş Bildir
Haberler
Deniz Olmadan Olmaz Diyenler İçin İstanbul'da Görülmesi ve Gezilmesi Gereken En Güzel Sahiller

Deniz Olmadan Olmaz Diyenler İçin İstanbul'da Görülmesi ve Gezilmesi Gereken En Güzel Sahiller

Yeter Şirin
29.10.2022 - 14:50

Güzelliği ile dillere destan olan İstanbul; semtleri, sokakları ve tabi ki enfes Marmara Denizi manzaralı sahilleri ile hem İstanbullulara hem de İstanbul’a gelenlere kucak açıyor. Zamanı olursa hafta içi ama yoğun tempodan sadece hafta sonu “bir deniz havası alayım” diyenler için İstanbul'un en güzel sahilleri listesini hazırladık. Evet biliyoruz sahillerimiz aşırı kalabalık ve gürültülü ama yine de memleket bizim memleketimiz. İster bu güzelim sahillerimizde yürüyüş yapın isterseniz kahvenizi çayınızı alıp manzaranın keyfini çıkarın karar sizin. Var mısınız benimle sahil turuna?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili; bisiklete binmek, koşu veya yürüyüş yapmak için en çok tercih edilen sahillerden bir tanesi. Tabi bu güzelliğin kötü tarafı özellikle hafta sonları daha kalabalık olması. Hava koşulları ne olursa olsun sevilen Caddebostan Sahili sizi bekliyor. Ayrıca Bağdat Caddesi, barlar sokağı ve Caddebostan Kültür Merkezine de yakın mesafede.

Kuzguncuk Sahili

Kuzguncuk Sahili

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Kuzguncuk Sahilinde gezerken bir yanınızda ünlü İstanbul yalılarını görebilir, bir yanınızda da çınar ağaçlarının arasında yürürken huzuru hissedeceksiniz. Fotoğraf çekmeyi sevenler özellikle gün doğumu ve gün batımında Kuzguncuk Sahilinde güzel fotoğraflar çekecekler.

Üsküdar Sahili

Üsküdar Sahili

Anadolu yakasının en güzel semtleri arasında olan Üsküdar’ın sahilinin de güzel olması bizi şaşırtmıyor. Özellikle gün batımında Kız Kulesinin manzarasına aşık olacaksınız. Hafta sonu yemek yemek, kahvaltı, yürüyüş ya da koşu... Ne yapmak isterseniz isteyin Üsküdar Sahili her isteğinize cevap verecek.

Moda Sahili

Moda Sahili

Kadıköy’de bulunan Moda Sahili en bilinen sahillerimizden bir tanesi. İster yürüyüş ya da koşu yaparak sahilin keyfine varın isterseniz alın kamp sandalyenizi manzaranın tadını çıkarın. Hazır buraya kadar gelmişken Barış Manço Evini, Bahariye Caddesini gezmeyi unutmayın.

Kireçburnu Sahili

Kireçburnu Sahili

Bir sahil semti olan Kireçburnu, sahiliyle de dikkat çekiyor. Trabya’dan Kefeliye kadar uzanan güzelim sahilimiz İstanbul’un kalabalığından fırsat bulursanız huzur dolu bir vaha. Ünlü “Leyla ve Mecnun” dizisiyle de ünlenen Kireçburnu Sahilinde sizde arkadaşınıza uzaktan “İsmail abiiiiğğğğğ” diyip “Hooooooooop” cevabı alabilirsiniz. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaköy Sahili

Ortaköy Sahili

İnternete İstanbul’un yazdığınızda karşınıza çıkan bir görsel vardır. Ortaköy Camisi ve muhteşem boğaz manzarası. İşte bu manzara Ortaköy Sahiline ait. Görselden bile etkilenirken emin olun gerçekten görünce Ortaköy Sahiline daha da hayran kalacaksınız.

Kazlıçeşme Sahili

Kazlıçeşme Sahili

Zeytinburnu sınırlarında bulunan Kazlıçeşme Sahili güzelliği ve köklü tarihi geçmişiyle de dikkat çekiyor. Hafta sonları kalabalık olması dışında gerek piknik alanları gerek çocuk parklarıyla 7’den 70’e her yaşta insanı yaz kış bünyesinde barındırıyor.

Emirgan Sahili

Emirgan Sahili

İstanbul’un eski semtlerinden biri olan Emirgan; büyük çınarların gölgesinde boğaz manzarası eşliğinde balık tutmak isteyenlerin uğrak noktası. Ünlü şair Atilla İlhan’ın 'Emirgan’da Çay Saatişiirine ilham veren sahildir. Sahil yolunu dolduran arabalar ulaşımı zorlaştırsa da sevilen bir sahilimiz.

Florya Sahili

Florya Sahili

İstanbul Bakırköy’de bulunan Florya Sahili geniş bir alanda bulunuyor. Florya sahil yolunda yürüyüş yapabilir, koşabilir hatta geniş sahil ve etrafında bulunan çocuk parklarında ister yeğenleriniz isterseniz çocuklarınız ya da içinizdeki çocukla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Avcılar Sahili

Avcılar Sahili

Avrupa yakasında bulunan Avcılar Sahili sıkıcı iş yoğunluğundan ve hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenlerin hafta sonu kaçamak yeri diyebiliriz. Tabi hafta sonu aşırı bir kalabalık oluştuğu için bunu göze almayı sakın unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebek Sahili

Bebek Sahili

Kimisine göre dünyanın en güzel sahili kimisine göre fazla kalabalık. Metropol bir şehirde yaşamanın dezavantajları yakanızı bırakmıyor. Son zamanlarda yaşanan nahoş olaylardan sonra adını sıkça duyduğumuz Bebek Sahili yine de görülmesi gereken yerlerden.

Zeytinburnu Sahili

Zeytinburnu Sahili

Elinizde çayınız ya da kahveniz ile boğazdan geçen ya da geçmeyi bekleyen gemileri izlemek... İşte bu dediğimizi yapacağınız Zeytinburnu Sahili sadece bununla da değil kara tarafındaki parkları, bisiklet yolu ile kafa dinlemelik bir sahil.

Balat Sahili

Balat Sahili

Balat Sahili; balık tutmak, yürüyüş ya da koşu yapmak isteyenlerin uğrak mekanı. Kara tarafında piknik yapabilirsiniz ama mangal yakmak yasak. Gün batımında o kadar güzel görünüyor ki mutlaka fotoğraf çekinmek isteyeceksiniz. Kıyıda bulunan kayalara oturup derin bir nefes almak size de iyi gelecek.

İstinye Sahili

İstinye Sahili

Gerek konumu gerekse boğaz manzarasıyla beğenilen İstinye Sahilinden güneyine gittiğinizde Emirgan Sahiline ulaşabilirsiniz. Tabi ki yüksek sesli arabalar, kalabalık kaçamayacağınız olumsuz tarafları. Yürüyüş ya da koşu yapmak veya sadece manzarayı izlemek isterseniz İstinye Sahili sizi bekliyor.

Çengelköy Sahili

Çengelköy Sahili

Çengelköyden taze simit alınıp sahilde kahvaltı yapmak neredeyse bir Çengelköy geleneği. Tabi isterseniz sahil kenarında bulunan mekanlarda da manzaralı kahvaltınızı yapabilirsiniz. Her sahilimizin kaderi olan hafta sonu kalabalığı Çengelköy Sahili içinde kaçınılmaz son.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AL PACİNO

Lütfen Caddebostan ve Moda sahillerinden fazla bahsetmeyin hafta sonları doluşan Ayılardan bıktık .