Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Örtülü Ödenek Yorumu: 'Devlet İçinde Tek Kişilik Devlet'

Demirtaş'tan Örtülü Ödenek Yorumu: 'Devlet İçinde Tek Kişilik Devlet'

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'tek adamlık' eleştirilerini sürdürdü. Demirtaş, 'Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş’ın gündeminde çözüm süreci ve iç güvenlik yasası vardı.

“Başınızdaki patron biz onu eleştirdiğimizde kızıyor, çözüm sürecini donduruyorsa o sizin sorununuz. Patronunuzdan bu kadar korkmayacaktınız. O sizin genel başkanınız bizim değil. Aman diyorlar, Erdoğan'ı eleştirmeyin, kızıyor, atılacak adımlar geri plana atılıyor'.

“Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı” diyen Demirtaş, “Ama evlatlarınızın ölüp ölmeyeceğine cumhurbaşkanın ruh hali karar veriyor. Böyle çözüm süreci ilerleyemez. Saray'ın barışa ihtiyacı yok ki, döyle bir derdi de yok” diye konuştu.

'Bu kadar trilyonu ne yapacak Saray acaba'

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığının kullanımına açılan örtülü ödenek hakkında da şunları söyledi:

'Aldığı güvenlik tedbirlerine bakın, kendisini korumaya alıyor. Saray’ın koruma ordusu var, özel ordusu. Saray’ın artık gizli bütçesi de var. İstediği yerde kullanabileceği örtülü ödeneği de var. Bu kadar trilyonu ne yapacak Saray acaba? İstihbarat yetkisi almış, özel ordusu var, gizli özel bütçesi var.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurduğunu” söyleyen HDP lideri, Erdoğan’ın “seçim sonuçlarından şimdiden kaygılanmış durumda” olduğunu ifade etti.

Hükümete eleştiri

Çözüm süreci ve iç güvenlik yasası konularında da değinen Demirtaş, hükümetin bu konuda gerekli adımları atmadığını savundu:

“Çözüm sürecinde adım attınız mı’ dediklerinde ‘İyi de biz OHAL’i kaldırdık ya’ diyorlar. Hiçbir adım atmayan iktidar, çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyor. Hangi adımı attınız da biz engel olduk, Davutoğlu’na soruyorum? Bir tane örnek verin. Güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yapmaya çalıştınız biz buna engel olmaya çalıştık.”

İzleme heyeti

Demirtaş, gazetecilerin sorusu üzerine izleme heyeti hakkında temkinli konuştu:

“Önümüzdeki hafta heyet İmralı’ya gidecek. İzleme heyeti de gidecek mi göreceğiz. Hükümet izleme heyetini hayata geçireceğini duyurdu. Bunu hayata geçirecek mi göreceğiz.”

'TSK, AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu'

Demirtaş, TSK’yı da AK Parti’nin seçim propagandasını yapmakla eleştirdi:

“Biliyorsunuz Genel Kurmay Başkanı, Süleyman Şah Türbesi’ni de aniden ziyaret etti. Görünen o ki Mardin’de, Şırnak’ta, Hakkari’de senaryo ve göstermelik operasyonlarla, kışkırtmalarla ve Süleyman Şah Türbesi gibi çalışmalarla ordu bizatihi seçim kampanyasına başlamış durumda. Yani TSK şu anda AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu.”

“Ordunun gücü şu anda AKP’ye nasıl oy devşirebilirim hesapları üzerinden kullanılıyor” diyen Demirtaş, “Süreci zora sokacak operasyonlarla milliyetçi oyları devşirme ve AKP’ye oy kazandırma hamleleri gerçekten utanç vericidir. Bu ülkenin evlatlarına, çocuklarına yazıktır” ifadelerini kullandı.

‘Bu gemi limana götürülecek’

HDP’nin tek lidere bağlı olmadığını savunan Demirtaş, “Bu gemi limana götürülecek. Sizlere emanettir. Biz tek adam hareketi değiliz. Benimle uğraşmaları canınızı sıkmasın. Tek biriniz kalsanız bile bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik benzer açıklamaları daha önce de tartışma konusu olmuştu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bu söylemin çözüm sürecini olumsuz etkilediğini 25 Mart’ta şu sözlerle ifade etmişti:

'Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir; adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez.”

CNN Türk ve DHA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/video/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0