Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Mahir Akkoyun'a Afişli Destek

Demirtaş'tan Mahir Akkoyun'a Afişli Destek

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hayat pahalığına dikkat çekmek için hazırladığı Erdoğan ve Bahçeli etiketleri nedeniyle gözaltına alınan tasarımcı Mahir Akkoyun'a destek verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hayat payalılığına dikkat çekmek için hazırladığı 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketler nedeniyle gözaltına alınan tasarımcı Mahir Akkoyun'a destek çıktı. 

Twitter hesabından Mahir Akkoyun'un çalışmalarına benzer bir tasarım paylaşan Demirtaş, 'Hepimiz Mahir'iz' notuyla paylaştığı görselde şu ifadelere yer verdi:

Bu kişi haksız yere gözaltına alındı

Erdoğan sayesinde

Oy verirken aklında bulunsun

Ne olmuştu?

İzmir'de yaşayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun hayat pahalılığına dikkat çekmek için üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu etiketler tasarladı. 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketler büyük ilgi gördü ve çok sayıda markette ürünlerin üzerine bu etiketlerden yapıştırıldı. 

Etiketlerin tasarımcısı Mahir Akkoyun bu sabah İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile suçladığı Akkoyun'u adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme adli kontrol şartı uygulamadan Akkoyun'u serbest bıraktı. 

Adliye çıkışı açıklama yapan Akkoyun,  'Benim yaptığım tasarımlar, yoksulluğu ele alan tasarımlardı ve milyonlarca insan benimsedi. İnsanların benimsemesi marketlerdeki gıda reyonlarına yapıştırması bu halkın yoksulluğa, sefalete hep beraber nasıl bir şekilde tepki gösterdiğinin en önemli örneği. Yaptığım tasarımların bugün milyonlarca insanın dilinde olması benim için çok mutluluk verici. Yoksulluğu ve sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular ve onları rahatsız etmeye devam edeceğim' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
61
21
8
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

Bu selonun desteklediği herşeye karşı antipati olusuyo bende

Konuştukça kararımı AKP ye çeviriyor...bunu korkutan bağırtan kimse ona oy vermeliyim diye düşünüyorum.

Furkan Aras

benim yorumum neden silindi ? çok şirin orospu çocuğu demiştim Selo için . onedio beni üzdün god damm it😔

Hacı

Neden kufur ediyorsunuz karşi tarafta sizin sevdikleriniz kufur etse hosunuza gidermi selahattin musluman namazini kilan orucunu tutan bir kişidir Allah ayet... Devamını Gör

Hacı

A101, Bim,ve Şok taki poseti paralı yapan sanki demirtaş ve chp idi