Görüş Bildir
Haberler
Deliler Gibi Eğlenirken Başka Bir Gezegendeymiş Gibi Hissettiren Dünyanın En Büyük 11 Müzik Festivali

etiket Deliler Gibi Eğlenirken Başka Bir Gezegendeymiş Gibi Hissettiren Dünyanın En Büyük 11 Müzik Festivali

Almila
27.10.2020 - 15:00

Festivalleri hepimiz çok özledik...

Kaynak: https://www.28degreescard.com.au/trav...
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Electric Daisy Carnival (Las Vegas)

Las Vegas'ta düzenlenen bu çılgın festival, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri hatta avrupayı saymazsak en büyüğü. Festival; trap, bounce, trance, techno, bass, house, hard style ve bunlar gibi bir çok müzik türüne ev sahipliği yapıyor. Daha öncesinde de Porto Riko, Meksika ve New York gibi önemli yerlerde düzenlenmiştir. Sundance Film Festivalinde, belgesel kategorisinde bu festivali konu alan EDC2013: Under the Electric Sky belgeselinden sonra daha da popülerleşti.

10. New Orleans Jazz and Heritage Festival

Listemizdeki en eski festival olmasının yanı sıra dünyanın en iyi müzik festivallerden biridir. Festivalin en önemli özelliklerinden birisi de Afrikalı-Amerikalı toplumun değerlerini barındırıp farklı kültürlerle birleştirmesidir.

9. Essence

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk defa 1994'te Essence Afrikalı-Amerikalı kadın dergisinin 25. yıldönümünü kutlamak için düzenlenmiştir. Festival zamanla büyüyüp Afrikalı-Amerikalı kültürüne ait en büyük müzik festivallerinden biri haline gelmiştir.

8. Sziget

Sziget, Budapeşte'de gerçekleştirilen büyük bir ada festivalidir. Adanın kökleri öğrenci ayaklanmaları ve politik eylemlere dayansa da şu an Avrupa'nın ve dünyanın sahip olduğu en büyük ve en iyi müzik festivallerinden biridir. 2016 yılında Rhianna, Muse, Sigur Ros ve Sia gibi ünlü sanatçılar festivalde yer almıştır.

7. Coachella

Muhtemelen dünyanın en meşhur müzik festivallerinden biri olan Coachella, 2016'da 94.2 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmiştir ve bu rakam müzik festivalleri arasında en yüksek rakamlardan biridir. Alternatif ve bağımsız müzik türlerini barındıran bu festival zamanla mega festival sektörünün saygı duyulan ve vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rock in Rio

Güney Amerika'nın en büyük festivali ve tartışmasız en parlağı. Rock in Rio geçmişten bu güne her yıl büyük yıldızlara ev sahipliği yapmaktadır. Festivalde yer almış efsanelerden bazıları; Queen, Metallica, Rod Steward, Elton John ve Guns n' Roses.

5. Woodstock (Polonya)

İsmini 1969'da New York'da düzenlenen festivalden alan Polonya Woodstock'u rock, pop, metal ve folk türlerini barındırıyor. The Prodigy grubu bu festivalde 1 milyondan fazla bir kalabalığa şarkı söylemiştir ve festival tarihi boyunca hep kalabalık gruplara ve kendine has bir enerjiye sahiptir. Festivale katılım ücretsizdir ve festivalin mottosu aşk, arkadaşlık ve orijinal müziğe saygıdır.

4. Summerfest

İçeriğin Devamı Aşağıda

Summerfest Amerikadaki en büyük festivallerden birisidir ve her şey dahil biletin sadece 20 dolar gibi ucuz bir rakama satılmasından dolayı 'halkın partisi' olarak da adlandırılmaktadır. 11 gün süren bu festival 800 den fazla etkinliğe ve 800.000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

3. Mawazine

Fas'ta düzenlenen bu festival/parti Afrikalıların eğlenmeyi çok iyi bildiğinin adeta bir kanıtı. Kral 4. Muhammed'in  kişisel sekreteri tarafından başlatılan bu festival, fas kültürü ve sanatının bir kutlaması niteliğindedir.

2. Donauinselfest

Viyana uzun zamandır müzik dehalarına ev sahipliği yapmaktadır. Mozart gibi büyük bir sanatçının doğum yeri olan Viyena'nın dünyanın en büyük müzik festivaline ev sahipliği yapması herhalde sizi şaşırtmamıştır. Danube nehrinin ortasındaki bir adada gerçekleştirilen Donauinselfest'e 2016 yılında 3.1 milyon kişi katıldı. Açık havada özgür koşullar altında gerçekleştirilen bu büyük festival her sene yaz başında insanlara muhteşem bir şekilde eğlenme fırsatı tanıyor. Festivalin 11 farklı sahnesinde 200'ün üzerinde farklı etkinlik ve konser düzenleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Roskilde

1. Roskilde

130.000 insanı tarafından her yıl ziyaret edilen Avrupa'daki en popüler müzik festivalleri arasında Roskilde. Küçük bir Danimarkalı şehirde 1971 kurulan bu olay tüm Avrupa ve dünyanın her yerinden müzik hayranları çekiyor. 2021 yılında 26 Haziran - 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festival hakkında daha fazla bilgiye kendi web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cihan Alioğlu

Tomorrowland ve Burning Man gibi efsaneleri de atlamayalım.

Onur

Gene iyi sentetik uyusturuculu festival sayısı az. Gençlerin gözüne sokun bilmem çölün ortasındaki edm festivallerine gitmeyin uyuşturucu sevmiyorsanız. Bunu... Devamını Gör