Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu, Sığınmacılar İçin Liderlere Çağrıda Bulunacak

Davutoğlu, Sığınmacılar İçin Liderlere Çağrıda Bulunacak

Ulaş
19.09.2015 - 09:15 Son Güncelleme: 19.09.2015 - 22:46

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Bir saat süren görüşmeye ilişkin Başbakan Davutoğlu, temsilcilere 'Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme bir saat sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmeye Edirne ve İstanbul'dan üçer Suriyeli temsilci katıldı.

'Çağrıda bulunacağım'

Başbakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile yaptığı görüşmede, 'Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım' dedi ve Pazartesi gününe kadar eylemleri sonlandırmalarını rica etti.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş de hazır bulundu. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Davutoğlu, görüşme sonrası Twitter hesabından paylaştığı tweet'lere şöyle devam etti:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

2 milyon 225 bin 147 Suriyeli

2 milyon 225 bin 147 Suriyeli

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de 2 milyon 225 bin 147 Suriyeli'nin olduğunu söylemişti. Kurtulmuş sığınmacılara harcanan paranın 7,6 milyar doları aştığını söylemiş ve Avrupa ülkelerini de yeterince yardım etmemekle eleştirmişti.

Numan Kurtulmuş son dönemde İstanbul, Edirne ve TEM otoyolundaki tablodan da bahsetmiş, şu an 2 bin 300 Suriyeli'nin Edirne'de sınır kapısında ve İstanbul'da otogarlarda beklediğini açıklamıştı.

Son olarak beş gün önce Yunanistan sınırına geçmek için Edirne'ye giden ve otoban kenarındaki arazide bekleyen mültecilerden yaklaşık 700’ü, Edirne'ye doğru yürüyüşe geçmişti. Grubun önü gişelere 50 metre kala jandarma ekiplerince kesilmişti.

AA, Al Jazeera ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0