Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Şehit Cenazelerinde Chopin'in Cenaze Marşı Yerine Itri'nin Tekbir'i İçin Talimat

Davutoğlu'ndan Şehit Cenazelerinde Chopin'in Cenaze Marşı Yerine Itri'nin Tekbir'i İçin Talimat

ATKN
21.04.2016 - 16:16 Son Güncelleme: 21.04.2016 - 17:42

Başbakan Davutoğlu, şehit cenazelerinde Chopin'in Cenaze Marşı yerine Itri'nin Tekbir'i için Başbakanlık Müsteşarına çalışma yapılması talimatı verdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, Strasbourd dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 'Özellikle şehit cenazelerinde 'Chopin'in Cenaze Marşı yerine Itri’nin Tekbir’i kullanılsın' tartışması başladı. Bu konuda bir çalışma var mı?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Diyanet İşleri Başkanımız ile bunu konuştuk, bizim de zihnimizde yara olan bir husustur. Başbakanlık Müsteşarımız Kemal Bey'e bu konuda çalışma yapma talimatını verdim, ilgili kurumlarla istişare edilecek. Bu merasimlerin milletimizin duygularına inanç dünyasına hitap eder tarza getirilmesi için bir çalışma yapılacak.'

Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık yanıtı: ‘Önce suç işleyip sonra mı kaldırayım?’

Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlık yanıtı: ‘Önce suç işleyip sonra mı kaldırayım?’

Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında söylediği, 'Yürekli adamsan, namuslu adamsan neden kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Hesabın yoksa, hodri meydan de, ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum de' ifadelerine şu şekilde yanıt verdi:

‘Hodri meydan' diyor! Ne yapayım yani, önce suç işleyip sonra mı dokunulmazlığı kaldırayım? Böyle saçma şey duymadım. Fezlekemin olmaması da suç oldu! İyi, suç işleyeyim, eşit duruma gelelim! Negatifte bir eşitlik istiyorlar. Önce, kendisine sormak lazım, bu kadar fezlekeyi ne işledin de yaptın? Suç işlemediğim ve fezlekem olmadığı için beni suçlamasını anlamıyorum.

'Vize muafiyeti vermezlerse geri kabul uygulanmaz'

'Vize muafiyeti vermezlerse geri kabul uygulanmaz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB ile varılan anlaşma kapsamında vize muafiyeti şartlarıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, şöyle devam etti:

Hükümet cephesi denilince, başında ben, Dışişleri Bakanımız, AB Bakanımız. Hiçbirimizde olumsuz algı yok. Olan şey ne? Bir Alman gazetesinde çıkan bir haber. Avrupalı bir yetkilinin kullandığı olumsuz bir ifade de yok. “If” diye (eğer) başlayan bir soru. Eğer, Avrupa taahhütlerini yerine getirmezse Türkiye ne yapacak? Bu karşılıklı taahhüttür. Biz de kendi taahhütlerimizi yerine getirmeyiz demekten başka geriye bir şey kalmaz. İhtimal vermiyorum. İlk defa Kasım ayından bu yana karşılıklı hamlelerle, birbirini töhmet altına bırakmayan bir süreç işliyor. Mesela, Aylan bebeğin cenazesinden hepimiz etkilendik. Takip ediyor musunuz, Ege’de neler oluyor?

'Haziranda alacağız'

Biz anlaşma yaparken Türkiye göç ülkesine dönecek deniliyordu. 4 Nisan’da anlaşmayı uygulamaya başladık, Kasım’da günlük ortalama mülteci sayısı 6880’di, ondan sonra ortalama 60 civarına indi, yüzde bire düştü. 10 Nisan’da da hiçbir mülteci geçmedi. Bu işin psikolojisini iyi yönettik, alt yapısını iyi kurduk. Geri kabul anlaşması, vize muafiyeti ile bir paket halinde. Onlar vize muafiyeti vermezse, geri kabul anlaşmasını uygulamayacağız demektir. 

Yeni Şafak ve Milliyet

Sizce şehit cenazelerinde hangi eserin çalındığı önemli mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
91
23
11
9
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Türk Mavisi

Evet zaten en büyük sorunumuz buydu. Yıllardır evde, okulda, işte sürekli bunu tartışıyorduk Chopin mi Itri mi diye...!! Hem iktidar hem muhalefette yer alan... Devamını Gör

Vertenyan

Onun yerine sehit cenazelerinin onune gecmek icin bi sey bulsak basbakan amca ?

Anakin

Vallaha adam onunda denedi ama o zamanda ülke bölünüyor,kürtlere özerlik veriliyor diye hortladı muhalefet.Allah askerlerimizin yardcısı olsun.