Görüş Bildir
Haberler
'Yeni Anayasa Taslağımızı Nisan Sonunda Meclis'e Sunacağız'

'Yeni Anayasa Taslağımızı Nisan Sonunda Meclis'e Sunacağız'

Onedio Medya
23.03.2016 - 13:12 Son Güncelleme: 23.03.2016 - 14:31

Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak nisan sonunda yeni anayasa yazımını tamamlayacaklarını belirterek, 'Meclis'e idealimizdeki, milletimizin hayallerindeki anayasayı sunmayı düşünüyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, 'Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, bağımsız ve müstakil olabileceğimize inanamayanlar, taşeron örgütler, şiddet ve nefretten başka bir şey üretemeyenlerin hendekleri, çukurları, tuzakları, pusuları Türkiye'yi dize getiremeyecek.' ifadelerini kullandı.

'Türkiye yolundan geri dönmez'

'Türkiye yolundan geri dönmez'

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çukur kazarak, pusu kurarak bombaları, canlı bombaları patlatarak Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bilsinler ki, Türkiye Allah'ın izniyle tökezlemez, yolundan geri dönmez. Tarih boyunca bu milletin varlığına, birliğine yönelik pek çok düşmanlık gördük ama bugünkü kadar namert, bugünkü kadar insanlıktan uzak düşmanlarla pek az karşılaştık. Milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var. Nevruz bahanesiyle örgütü liderinin posteri önünde, kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendisini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden bu milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz.'

'HDP'nin, CHP'nin hesabı şuydu' diyen Başbakan Davutoğlu, 'AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak, böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak'. Ya da HDP, kendi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı iddiasıyla meclisi birlikte bloke edecekler, geçen sene iç güvenlik yasasında olduğu gibi, bizim reform tasarılarının geçmesine izin vermeyecekler. Bir de mağduriyet edebiyatı yapacaklar. Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken, biz 'şah' dedik ve mat oldular.' ifadelerini kullandı.

'AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur'

'AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar hakkında hazırlanan fezlekeler için yorumu ise şöyle: 

'Meclise sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. Böylece şunu gösterdik; bir AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur, olursa da hesaplaşmayı biz biliriz. İki, HDP hiçbir şekilde hiçbir zaman mağduriyet edebiyatı yapmayacaktır, onlar mağdur değiller, onlar zalimler, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler. Eğer CHP, bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek, onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen tekliflere yönelirse biliniz ki, terör örgütlerinin Kandil'de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP, Ankara'nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. Olay bu kadar açık ve nettir.

Şimdi top CHP'nin sahasında, CHP'nin ne diyeceğini bekliyoruz, MHP'nin ne diyeceğini bekliyoruz, HDP'nin ne diyeceği zaten belli ve onların ne dediğinin de ne millet nezdinde ne de bizim nezdimizde hiçbir itibarı yoktur. Millete savaş açanların, millet evlatlarını otobüs duraklarında katledenlerle dayanışma içinde olanların sözlerine itibar edilmez.

'Bu acı olaylardan artık herkes üzerine düşen dersi çıkarmalıdır'

'Bu acı olaylardan artık herkes üzerine düşen dersi çıkarmalıdır'

Ankara'da Kızılay'da terör kurbanı olan vatandaşlarımız ile Brüksel'de hayatını kaybeden insanlar, ki aralarında Müslüman Hıristiyan kim olursa olsun, onların hayatları bizim için eşit derecede kıymetlidir. Bu acı olaylardan artık herkes üzerine düşen dersi çıkarmalıdır. 'Senin teröristin, benim teröristim' ayrımı yaparak, kısa vadeli menfaat hesaplarına girenler de, orta ve uzun vadede büyük bedeller ödeyeceklerini görmelidirler ve görmeye başlamışladır. Avrupa'nın bölge güvenliğini sağlayabilmesi için Türkiye'den başka bir partneri, ortağı yoktur. Bu gerçeği iyi görmeleri ve buna göre de hareket etmeleri gerekir.

Independent'a teşekkür

Independent'a teşekkür

'Son olarak Independent gazetesinde birçok yazar, vicdanının sesini dinleyerek şu soruyu sordu Avrupalılara, 'Brüksel saldırısından sonra bütün Avrupa'da yas ilan edilmesi, Avrupa borsalarının Belçika bayrağıyla dalgalandırılması, bütün Avrupa'da bir dayanışma halinin yaşanıyor olması takdir edilir ama aynı dayanışmayı Ankara'daki saldırı dolayısıyla Türk halkıyla niye yapmadık' diye sordular. Bu soruyu soran vicdanlı batılı aydınlara, gazetecilere teşekkür ediyorum. Bugünlerde bu soruyu daha çok sormaya devam etmeliyiz. Ama maalesef Türkiye'de aynı soruyu soramayanlar hala var.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İnsanlık dramı Avrupa'nın kıyılarına vurdu'

'İnsanlık dramı Avrupa'nın kıyılarına vurdu'

'Beş yıldır Suriye halkının zalim bir yönetim ve onunla işbirliği yapan terör odakları karşısında nasıl yalnız bırakıldığı ortadadır' şeklinde konuşan Davutoğlu, 'Bugün bu insanlık dramı Avrupa'nın kıyılarına vurdu. Dün bu büyük drama sessiz ve duyarsız kalabiliyorlardı ama bugün acı gerçek onların da kapısını çalıyor. Avrupa'nın, Suriye konusunda çok ciddi bir politika değişikliğine gitmesi şarttır. Gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de yaşanan bu alçakça saldırıların arkasında maalesef Batı'nın, genel olarak uluslararası toplumun yanlış Suriye politikası yatmaktadır. Buradan PYD'yi bu denli şımartan bütün uluslararası topluma, çevreye, Batı'ya sesleniyorum. Bugün Avrupalı dostlarımız bizimle birlikte hareket etmeyip, teröre karşı etkin mücadele etmezse, bugün düşman görünen PKK, PYD terör örgütüyle DEAŞ terör örgütü bir olur ve birlik olarak bize, Türkiye'ye ve bütün Avrupa'ya saldırılarını sürdürmeye devam ederler.' ifadelerini kullandı.

'Milletimize hayallerindeki anayasayı sunacağız'

'Milletimize hayallerindeki anayasayı sunacağız'
www.tbmm.gov.tr

AK Parti'nin yeni anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, 'Önümüzdeki hafta teknik ve siyasi katılımcılardan oluşan bir yazım heyeti kurarak, anayasa taslağımızı, daha önce sunmuş olduğumuz taslağı da göz önünde bulundurarak yazmaya başlayacağız. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlayıp, Nisan ayı sonunda en geç yazımların hepsini tamamlayıp, Meclis'e zihnimizdeki, idealimizdeki, milletimizin zihnindeki, hayallerindeki anayasayı sunmayı düşünüyoruz. Bu süreç sonunda inşallah en geç bir iki ay içinde kendi anayasa önerimizi tamamlamış olacağız. Çalışmalara bizzat katılacağım.' şeklinde konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

" "Bizim dünyamızda çifte standart yoktur" " demiş , sustum :D

itsasin

küçük enişteyi yakında indirecekler oradan.