Görüş Bildir
Haberler
Ve Cerattepe'de 'Çalışmalar Hukuki Süreç Bitene Kadar Durdu'

Ve Cerattepe'de 'Çalışmalar Hukuki Süreç Bitene Kadar Durdu'

Batuhan
24.02.2016 - 10:24 Son Güncelleme: 24.02.2016 - 13:17

Başbakan Davutoğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve buna karşı yapılan protestolarla ilgili olarak Artvin'den bir heyet ile görüştü. Artvin Belediyesi Facebook hesabından 'iyi haber' diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Cerattepe'de hukuki süreç bitene kadar maden şirketinin çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı. Konya'da açılış ve temel atma töreninde konuşan Davutoğlu haberi doğrulayarak 'Cerattepe'deki maden işletmesi mahkeme süreci sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak' dedi. Yeşil Artvin Derneği'nden yapılan açıklamada ise bölgeye gönderilen güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerrattepe'yi terk etmesi talepleriyle ilgili olumlu bir karar alınmadığı, görüşmelerin devam edeceğinin söylendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca maden şirketi Cerattepe'yi terk edene kadar mücadele sürecek vurgusu yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
aa.com.tr

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeşil Artvin Derneği yöneticileri ile Cerattepe'de yapılması planlanan maden ocağı için Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Beraat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şehirçilik ve Çevre Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Yeşil Artvinliler Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin CHP Milletvekilli Uğur Bayraktutan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Artvin Belediyesi: Cerattepe'deki çalışmalar hukuki süreç bitene kadar durdu

Artvin Belediyesi'nin Facebook hesabından 'başbakanımızdan sevindirici haber başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu'na sunulmak üzere bir dosya oluşturuldu

Başbakan Davutoğlu'na sunulmak üzere bir dosya oluşturuldu

Başkan Nur Neşe Karahan ve dernek yöneticileri, süreci daha iyi anlatabilmek için bir masa oluşturmuş ve süreçle ilgili tüm belgeleri bir masada toplamıştı. 

Başbakan Davutoğlu'na sunulmak üzere bir dosya oluşturuldu.

Davutoğlu'ndan Konya'da doğrulama geldi

Davutoğlu'ndan Konya'da doğrulama geldi

Başbakan Davutoğlu Konya'da toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada Cerattepe'deki maden çalışmalarının mahkeme sonuçlanana kadar duracağını açıkladı.

Davutoğlu konuşmasında; 'Artvin'de ilk çalışmaları 2009 yılında başlayan mevcut proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından denetlenen çevre ile ilgili her türlü tedbirin alınması konusunda hassas olduğumuz ve gerekli tedbirleri aldığımız bir projedir. 

Öncelikle maden çalışmasının açık galeri olarak gerçekleşmesi düşünceleri vaktinde olmuş, çevreye zarar verilmemesi için kapalı galeri çalışması şeklinde karar verilmiştir. Yani yerin üstündeki güzelliği de yerin altındaki zenginliğimizi de korumaya kararlıyız. İkinci olarak, üstelik bu zenginlik Cerattepe'deki güzelliklere zarar vermemek üzere yerinde değil taşınarak işlenecek. Üçüncü olarak, bu madenin taşınması, ağaçlara zarar verileceği gerekçesiyle kara yolu ile değil teleferikle taşınacak. 

Bu sabah Artvin'den gelen heyetle görüşme gerçekleştirdim. Biz Konya'ya gelirken orada Enerji Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Tarım ve Hayvancılık Bakanımız kendileri ile kaldı. Artvin'den gelen arkadaşlarımızın kaygı ve endişelerini dinledim. Onlara hükümetimiz adına bazı teminatlar da verdim, Artvinlilere. Buradan vatandaşlarıma da duyurmak istiyorum. Cerattepe'deki maden işletmesi mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes mahkeme kararına saygı duyacak.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşil Artvin Derneği'nden açıklama

Yeşil Artvin Derneği'nden açıklama

Hukuk mücadelesi 20 yıldır sürüyor

Hukuk mücadelesi 20 yıldır sürüyor

Cengiz Holding'in 16 Şubat'ta iş makinelerini güvenlik güçleri desteğinde Cerattepe'ye çıkarması üzerine 20 yıldır madene karşı koyan Artvinlilerin tepkisiyle karşılaşmıştı.

İki defa polisin müdahalesiyle sonuçlanan protestolarda çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Başbakan Davutoğlu'nun ‘işletmeyi açık usulden kapalıya' çevirdik açıklamasında bulunmuştu. 

Bunun üzerine Yeşil Artvin Derneği, Başbakan'dan randevu istemişti. Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, Cerattepe'deki işletmenin 1989'dan beri kapalı işletme olarak projelendirildiğini belirterek Başbakan'ın yanıltıldığını açıklamıştı.

Yeşil Artvinliler Derneği Başkanı Karahan, dün yapmış olduğu açıklamada, toplantıdaArtvin halkının konuya ilişkin görüşlerini dile getireceklerini belirterek, “Umarız halkın istediği bir sonuç alırız” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
11
7
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ülkeye bak artık insanlar kendini devlete karşı korumaya çalışıyor..

cafer malik

Hala daha millete koymak isteyenleri savunan dangalaklar var.

Pasif Kullanıcı

Orada kadınları tekmeleyen , "Atatürk'ün piçleri" diyen , Mehmet Cengiz'in dediği cümleyi ("Bu milletin amına koyacağız") söyleyen bazı güvenlik kuvvetleri v... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Burada bilmeden yazan, yazacak olanlar olacak. Ben kısa kısa yazayım bildiklerimi. Orada Altın çıkarmak için izin alınıyor ve talana başlıyorlar. Tepkiler bü... Devamını Gör