Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Hükümeti Kurma Görevini İade Etti

Davutoğlu Hükümeti Kurma Görevini İade Etti

ATKN
18.08.2015 - 10:15 Son Güncelleme: 19.08.2015 - 00:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. 1 saat 25 dakika süren görüşmede Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade ettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma çalışmaları kapsamında CHP ve MHP liderleriyle gerçekleştirdiği toplantılardan koalisyon çıkmamıştı. 

AK Parti MKYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Beşir Atalay; 'Başbakanımız, bugün Cumhurbaşkanımıza görevi teslim edecek. MKYK’nın yaklaşımı da budur.' demişti.

Görüşme sona erdi

1 saat 25 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Davutoğlu'nun tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kuramadığını' belirterek görevi iade ettiği ifade edildi.

Erdoğan'ın da Davutoğlu’na tüm gayretleri için teşekkür ettiği duyuruldu.

Bundan sonra ne olacak?

Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, 45 günlük hükümeti kurma süresi dolduktan sonra Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşüp, geçici seçim hükümeti kurulması için düğmeye basabilir.

Seçim hükümeti kurulursa, her parti temsil edildiği oranda bakanlık sahibi olacak. 

CHP ve HDP, olası erken seçime, seçim hükümeti ile gidilmesini istiyor. Ancak MHP, HDP ile seçim hükümeti bile olsa aynı hükümette yer almak istemiyor.

Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini, seçimlerde ikinci parti olan CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu'na vermesi ise küçük bir ihtimal olarak görülüyor.

'Görev CHP'ye verilmeli'

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, görev CHP'ye verilirse, CHP-MHP azınlık hükümeti formülünü deneyeceklerini ifade etti:

'Elbette şimdi demokratik teammüller işleyecektir. Sayın Davutoğlu görevi devrettikten sonra doğal olarak en çok oyu alan ikinci parti olarak görevin Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilmesi gerekir. Biz de Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak açısından bütün koalisyon seçeneklerini değerlendireceğiz ve halkımızın beklediği bir seçeneği yaratmak için çalışacağız. Bu olur mu olmaz mı, elbette bunu aldıktan sonra göreceğiz'

CNN Türk ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0