Görüş Bildir
Haberler
Daha Uzun Yaşamanızı Sağlayacak 17 Öneri

Daha Uzun Yaşamanızı Sağlayacak 17 Öneri

diazepam
25.08.2014 - 11:27 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 11:29

Bilim insanları, insan ömrünü uzatabilmek için çok sayıda araştırma yürütmektedir. 

Google bile 'Calico' adını verdiği bir program ile yaşlanmayı önlemenin yolları üzerinde durmaktadır. Calico'nun faydalarını görmeye başlamamıza daha uzun yıllar var gibi görünmektedir, bu sebeple sizler için bugünden sağlığınızı daha iyi bir hale getirmenizi ve hatta ölümü biraz daha ötelemenizi sağlayacak bazı aktiviteleri derledik.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/things...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zengin olmak

1. Zengin olmak

Elbette tomar tomar paraya sahip olmak size daha iyi bir sağlık hizmeti, beslenme ve fit kalabilmek için yaşam koçu tutma imkanları sunabilir, ancak zengin insanlarda ayrıca daha uzun bir ömür ile ilişkili olduğu düşünülen hormondan da daha fazla bulunmaktadır.  

University College London'da çalışan bilim insanları zengin insanlarda dehidroepiandesteron (DHEAS) hormonunun seviyesinin daha yüksek olduğunu keşfettiler. 

DHEAS, böbrek üstü bezlerinden ve beyinden salgılanan, hafıza gelişimi, kardiyovasküler hastalık riskinin azalması,özellikle erkeklerde  uzun ömür gibi sağlıkla ilgili birçok fayda barındıran bir steroiddir.

2. Çok sayıda kadınla takılmak

2. Çok sayıda kadınla takılmak

Harvard Üniversitesi'nden araştırmacılar, etrafında daha az sayıda kadınla büyüyen erkeklerin, etrafında çok sayıda kadın ile yetişen erkeklere nazaran daha erken öldüklerini keşfetmişlerdir. 

Büyürken etrafında çok sayıda kadın olan erkeklerin ileriki yaşamlarında kendilerine bir sevgili bulma ve evlenme ihtimalleri daha yüksek oluyor, bu da ömürlerinin uzamasına katkıda bulunuyor.

3. Evlenmek

3. Evlenmek

Evlenmek özellikle erkekler için son derece iyi. 500 milyon insanın dahil olduğu 90 araştırmanın analizi göstermiştir ki evlenen erkekler, evlenmeyen erkeklere göre ortalama 10 yıl daha uzun yaşamaktadır. 

Evli kadınlar ise, bekar kadınlara nazaran ortalama 4 yıl daha uzun ömürlü oluyor. Bilim insanları erken ölümler için tek bir sebep belirtmişlerdir; bekar kişiler evli çiftler ile aynı sosyal desteğe sahip değildir.

4. Sağlıklı büyükanne/büyükbaba

4. Sağlıklı büyükanne/büyükbaba

Büyükannenizin/Büyükbabanızın yediği fast food gıdalar sizin kanser riskinizi yükseltir. 

Fareler üzerinde yürütülen bir çalışmada, araştırmacılar bol yağlı gıdalar ile beslenmiş farelerin hamile torunlarının meme kanserine yakalanma ihtimallerini %30 arttığını bulmuşlardır. Yeni nesil sağlıklı besleniyor olsa bile!

5. Şarap içmek

5. Şarap içmek

Özellikle kırmızı şarap. Kırmızı üzümün kabuğunda bulunan resveratol isimli bir bileşimin, vücudu yaşlanmaya ve tip 2 diyabete, kalp hastalıklarına ve felçlere karşı koruduğu bulunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Düzenli bir cinsel hayat

6. Düzenli bir cinsel hayat

Düzenli bir cinsel yaşam ömrünüzü uzatır. Belfast'taki Queens Üniversitesi'nden araştırmacılar 10 yıl boyunca orta yaşlı yaklaşık 1000 kişiyi izlediler ve daha çok sayıda cinsel ilişkiye giren erkeklerin bu zevkten mahrum olanlara kıyasla iki kat daha uzun yaşadıklarını buldular.

7. Her gün diş ipi kullanmak

7. Her gün diş ipi kullanmak

Case Western Reserve Üniversitesi'nde çalışan doktorlara göre, diş çürüklerine karşı aldığınız önlemlerin yanına, düzenli olarak diş ipi kullanımını da eklerseniz kalp krizi geçirme riskiniz azalmaktadır. 

Diş sağlığına yönelik rutin bakım, kan dolaşımına enfeksiyon ve inflamasyon karışmasına yol açabilecek ve böylece kalp krizi riskinizi artıracak diş eti hastalıklarının önüne geçer.

8. Şarkı söylemek

8. Şarkı söylemek

George Washington Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma koroda şarkı söyleyenlerin, kontrol grubuna kıyasla fiziki olarak kendilerini daha iyi hissettiklerini, daha az doktora gittiklerini ve daha az depresif olduklarını ortaya koymuştur. 

Ayrıca Londra Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da şarkı söylemenin stresi azalttığını ve kalbe, akciğerlere, karın ve sırt kaslarına egzersiz yaptırarak fiziki faydalar sağladığını göstermiştir.

9. Sinirini dışarı vurmak

9. Sinirini dışarı vurmak

'İçine atmanın' strese sebep olduğu bir sır değildir. Bu sebeple öfkeyi dışa vurmak kalbe daha az yük bindirir. 

Stockholm Üniversitesi'nden araştırmacılara göre öfkelerini dışarı vuran erkeklerin kalp krizi geçirme veya ciddi bir kalp rahatsızlığından ölme ihtimalleri %50 daha düşüktür.

10. (Bir miktar) kilo almak

10. (Bir miktar) kilo almak

Biraz mantık dışı görünebilir, ancak Kaiser Permanente, Oregon'daki araştırmacılara göre 'balık etli' olmak diğer yönlerden sağlık sıkıntıları çeken yaşlı kişiler için yardımcı olabilir. 

11.326 yetişkinin katıldığı 12 yıllık bir araştırma biraz fazlası olan kişilerin normal kiloda olanlara nazaran ölüm oranlarının %17 azaldığını göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ev işi yapmak

11. Ev işi yapmak

İngiltere'de yürütülen bir Kanser Araştırmasına göre haftada 17 saatini evi temizlemek, yemek pişirmek ve çamaşır yıkamak gibi ev işlerine ayıran kadınların meme kanserine yakalanma riski %30'a kadar azalmaktadır.  

Altı yılı aşkın bir süre, 200.000'den fazla kadınla yürütülen çalışmanın ardından araştırmacılar, ev işleri sırasındaki hafif egzersiz benzeri hareketlerin daha ciddi egzersizlere yapanlara kıyasla kanseri daha fazla önlediği bulunmuştur.

12. Kedi sahibi olmak

12. Kedi sahibi olmak

Minnesota Üniversitesi Felç Enstitüsündeki araştırmacılar kedilerin stresi ve anksiyeteyi azalttığını, bu sayede de insanlardaki kalp krizi geçirme riskini %30 azalttığını bulmuşlardır. 

Ayrıca kedi mırlamasının oluşturduğu frekansın ağrıların hafiflemesine, kemik ve kas gelişiminin uyarılmasına ve yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

13. Akdenizli gibi beslenmek

13. Akdenizli gibi beslenmek

Çok sayıda meyve, sebze, bakliyat ve düşük protein içeren ve tereyağı yerine zeytinyağının kullanıldığı Akdeniz Diyetinin faydalarını gösteren çok sayıda araştırma mevcuttur

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, bu diyetle beslenmeleri halinde 55-80 yaşları arasındaki kişilerin kalp krizi ve felç riskinin %30 azaldığını ortaya koymuştur.

14. Şehirde yaşamak

14. Şehirde yaşamak

2010 yılı verilerine göre 100 yaşın üzerindeki Amerikalıların %85'i şehirlerde yaşamaktadır. UCLA Uzun Yaşam Merkezi'nden profesör Gary Small 'Sağlık hizmetlerine ulaşım, daha iyi sosyalleşme imkanları açısından yaşlandığınızda şehre taşınmak iyi bir fikirdir' demektedir.

15. D vitamini takviyesi almak

15. D vitamini takviyesi almak

Kalsiyumun emilimi açısından D vitamini gereklidir. Kemiklerinizi güçlendirir ve sertleştirir.

Önceki çalışmalar göstermiştir ki D vitamini ve kalsiyum takviyesi alan yaşlı kişilerdeki ölüm oranı herhangi bir takviye almayanlara kıyasla %9 daha azdır. 

İnsanlar ayrıca D vitaminini güneş ışığından, süt gibi belli gıdalardan da alabilirler, bu da benzer bir etki yaratacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Adada yaşamak

16. Adada yaşamak

Bir Yunan adası olan 'Icaria' dünya üzerinde 90 yaşını geçmiş en kalabalık nüfusa sahip yerdir. Nüfusun üçte biri son derece uzun bir ömre sahiptir. 

Bir çalışmada adada yaşayanların, normal bölgelerde yaşayanlara nazaran daha uzun ömürlü oldukları gösterilmiştir. Bunda adadaki günlük aktivitelerin ve zeytin yağı ile bitki çaylarının etkisi olduğu düşünülmektedir.

17. Koşu yapmak

17. Koşu yapmak

Harekete geçme zamanı.

'EuroPRevent2012' seminerinde sunulan bir araştırmaya göre, haftada, iki üç seans halinde, iki buçuk saat koşu yapmak erkeklerde ortalama ömrü 6.2 yıl kadınlarda ise 5.6 yıl uzatmaktadır.

Koşu yapmanın birçok faydası vardır: Oksijen alımını arttırır, iyi kolesterol seviyesini yükseltir, tansiyonu düşürür, bağışıklığı yükseltir, obeziteyi önler ve psikolojik durumunuzu iyileştirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
3
2
1
1
1