Görüş Bildir
Haberler
Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hangi Besini Ne Zaman Tüketmemiz Gerektiğini Açıklayan 13 Bilgi

Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hangi Besini Ne Zaman Tüketmemiz Gerektiğini Açıklayan 13 Bilgi

Özlem Güler
07.12.2016 - 18:50

Sağlıklı bir yaşam için meyve ve sebzelerin vücudumuza faydaları yediğimiz saatlere göre değişiyor.

Bazı sebzeler sabah tüketilirse daha yararlı, bazı meyveler akşam tüketilirse daha zararlı olabiliyor.

''Hangi besinleri ne zaman yemeliyiz?'' soruna yanıt olabilecek bilgileri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Peyniri akşam değil sabah yiyoruz!

Sabah saatleri sindirim sisteminin en iyi çalıştığı saatlerdir. Karbonhidratlar hiç depo edilmeden direkt enerjiye çevrilmektedir. Bu saatlerde mümkünse protein değeri yüksek olan peyniri tercih edin. Peynirin hazmı zor olduğu için, özellikle midesi hassas olanlarda hazımsızlık ve şişkinlik yaratacaktır.

2. Canı her an tatlı çekenler...

2. Canı her an tatlı çekenler...

Vücudunuz tatlı bir şeylere ihtiyaç duyuyorsa bu ihtiyacınızı kahvaltıda gidermeye çalışın. Çeşit çeşit reçellerden belli ölçülerde tüketerek aldığınız kalorileri gün içinde daha kolay yakabilirsiniz. Akşam saatlerinde yediğiniz tatlıların kalorilerini yakmak için maalesef sabaha kadar vaktiniz olmayacak.

3. Yumurta yemenin de bir saati mi var demeyin!

Protein, vitamin ve mineraller bakımından zengin olan yumurtayı mutlaka sabah tüketmeye özen gösterin. Çünkü sabah saatlerinde tüketilen yumurta hem yağ yakımını hızlandıracak hem de konsantrasyonunuzu arttıracaktır.

4. Sabah erkenden çalışsın metabolizmalar!

4. Sabah erkenden çalışsın metabolizmalar!

İncir ve kayısı gibi meyveleri sabah tüketmeye özen gösterin. Çünkü bu meyveler sabah hızlı çalışmaya hazır olan metabolizmanıza ilaç gibi gelecek. Yavaş çalışan sindirim sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlayacak. Akşam tükettiğinizde ise midede şişkinlik veya gaz oluşmasına sebep olacaktır.

5. Mutluluğun sırrı çikolatada!

Çikolata içerdiği triptofan proteini sayesinde, serotonin hormonu yani mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Bir nevi mutluluk ilacıdır. Sabah yenen bitter çikolata yaşlanma etkilerini azaltan antioksidan maddeleri vücuda salar ve kalbinize de iyi gelir.  Fakat akşam 25 gramdan fazla tükettiğinizde kilo alabilme ihtimalinizi düşünmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Patatesi, nefis bir omletle tüketsek!

6. Patatesi, nefis bir omletle tüketsek!

Diğer sebzelere göre daha fazla kalorili olan patatesi, akşam yemeğinde değil sabah kahvaltıda omlet olarak tüketebilirsiniz. Sabah tüketilen patates, kan kolesterolünü düşürür ve vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlar.

7. Zeytin ile güne enerjik başlayacaksınız desek!

Kötü kolesterolün en büyük düşmanı olarak bilinen zeytin, yeterli tüketimiyle kolesterolü dengede tutmaya yardımcı olur. Protein ve mineral açısından oldukça zengin olan zeytini sabahları yemeniz güne enerjiyle başlamanızı sağlar.

8. Cevizden daha yüksek demir alabilmek için...

8. Cevizden daha yüksek demir alabilmek için...

Omega-3 ve demir açısından zengin olan cevizi, akşam saatlerinde tüketmeye özen gösterin. Sabah veya gün içerisinde süt grubu ile tüketilirse etkisini azaltabilir.

9. Eti akşam değil öğlen yiyoruz!

Sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar sayısız faydası olan et, hazmı zor bir besindir. Bundan dolayı akşam saatlerinde değil öğle saatlerinde tüketilmesi tavsiye edilir.

10. Sabah kahvaltılarının yıldızı: Domates!

10. Sabah kahvaltılarının yıldızı: Domates!

Domatesi sabah kahvaltılarında sık sık tüketmeliyiz. Sabah tüketilen domates, sindirimi hızlandırır ve mide, pankreas işlevlerini düzenler. Akşam saatlerinde salatalarda fazla tüketilen domates, barındırdığı asitler nedeni ile metabolizma üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yoğurt ve ayranı günün her saatinde tüketebilirsin.

Günün her saatinde rahatlıkla yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan kalsiyum sayesinde yoğurt ve ayran, vücutta yağ yakımını sağlar. Tüm öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

12. Makarna için akşam saatlerini tercih etmemelisin!

12. Makarna için akşam saatlerini tercih etmemelisin!

Akşam geç saatlerde yenen makarna, üzgünüz size kilo olarak geri dönecektir. Fakat lifli makarnalar gün içerisinde tüketilirse hem günlük lif ihtiyacınız karşılanır hemde vücudunuzdan toksinleri atmanıza yardımcı olur.

13. Portakalı güne başlarken değil, gün aralarında tüketin!

Portakal, mandalina, greyfurt gibi C vitamininden zengin meyveleri sabah aç karnına değil, mutlaka bir şeyler tükettikten sonra ya da ara öğünlerde tüketiniz. Asit oranı yüksek bu meyveler sabah erken saatlerde mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
32
19
10
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?