Görüş Bildir
Haberler
Daha İyisi Yapılamadı: Tüm Zamanların Efsane Olmuş 15 Türk Pop Müziği Albümü

etiket Daha İyisi Yapılamadı: Tüm Zamanların Efsane Olmuş 15 Türk Pop Müziği Albümü

Eda Aytekin
14.06.2016 - 18:21 Son Güncelleme: 30.06.2021 - 12:47

Türk Pop Müziği'nin 90'lı yıllarda yaptığı çıkışı hatırlayanlar vardır. O dönem birçok başarılı albüm yapılmış, muazzam satış rakamları yakalanmıştı. Aynı sanatçılar daha sonra birden fazla albüm çıkartmış olsalar da hiçbiri bu efsane albümler gibi olmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar aynı standartların yakalanmadığı o efsane albümlerden 15 tanesini sizler için sıraladık.

1. Levent Yüksel - Med Cezir

1. Levent Yüksel - Med Cezir

Şüphesiz ki efsane olup daha iyisi yapılamayan albümlerin başında Levent Yüksel'in Med Cezir'i var. Çıktığı andan itibaren fırtınalar kopartıp hala daha büyük bir zevkle dinlenen albüm 1993 yılında çıktı. Elbette Uzay Heparı'nın sihirli aranjörlüğü albümün her yerinde belli oluyor.

2. Aşkın Nur Yengi - Sevgiliye

2. Aşkın Nur Yengi - Sevgiliye

1990 yılında çıkan albümün her şarkısı ayrı ayrı hit olmuş ve 2.5 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Albümün başarılı olmasının en büyük sebeplerinden biri de aranjör Onno Tunç.

3. Mustafa Sandal - Gölgede Aynı

3. Mustafa Sandal - Gölgede Aynı

Çıkış şarkısı 'Araba' olan albüm, 3 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakaladı. Albümdeki tüm şarkıların düzenlemesi Mustafa Sandal'a ait. 

Not: Favorim 'Gidenlerden'

4. Sezen Aksu - Gülümse

4. Sezen Aksu - Gülümse

1991 yılında çıkan albüm, Kemal Burkay'ın aynı isimli şiirinden uyarlanmış bir şarkının adı. Bu albümde satış rekoru kıran albümler arasında. Aysel Gürel ve Onno Tunç'un emeği de oldukça fazla.

5. Tarkan - Karma

5. Tarkan - Karma

2001 yılında yayınlanan albüm, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan 3. albümü olma ünvanına sahip. Özellikle 2001'de Rusya'da en çok satan yabancı albüm oldu. Bu albümde Nazan Öncel, Mete Özgencil, Mazhar Alanson gibi başarılı isimlerin parmağı var.

6. Nazan Öncel - Göç

6. Nazan Öncel - Göç

1995 yılında yayınlanan albümde tüm söz ve müzikler Nazan Öncel'e ait. Albümde Erkan Oğur, Tarkan Gözübüyük, Gürol Ağırbaş gibi önemli müzisyenlerin katkısı var.

7. Yaşar - Divane

7. Yaşar - Divane

Yaşar'ın 1996 yılında çıkan ilk albümü olan Divane'nin ilginç bir de özelliği var. Bu albüm Yaşar'ın üniversitedeyken çok sevdiği arkadaşı olan Didem Uysal'a, Yaşar'ın üniversitedeyken kendi yazdığı şarkılarını, şiirlerini ve bestelerini armağan etmek amacıyla yapılmış.

8. Sertab Erener - Sakin Ol

8. Sertab Erener - Sakin Ol

1992 yılında çıkan Sertab Erener'in ilk albümü. Bu albümün başarısız olma ihtimali yok çünkü Sezen Aksu, Uzay Heparı, Attila Özdemiroğlu, Aysel Gürel, Garo Mafyan, Fahir Atakoğlu gibi isimlerin dokunuşları var.

9. Yıldız Tilbe - Delikanlım

9. Yıldız Tilbe - Delikanlım

1994 yılında çıkan albüm, 90'ların en çok satan albümleri arasında yer alıyor. Albüme ismini veren 'Delikanlım' şarkısı ise uzun süre çalınan şarkılardan bir tanesi.

10. Fatih Erkoç - Ellerim Bomboş

10. Fatih Erkoç - Ellerim Bomboş

Fatih Erkoç'un 1992 yılında çıkan ve ortalığı kasıp kavuran albümü. Albümün en bilinen şarkısı Oynatmaya Az Kaldı ve Anı.

11. Şebnem Ferah - Kadın

11. Şebnem Ferah - Kadın

1996 yılında yayınlanan albüm, Şebnem Ferah'ın ilk özgün stüdyo albümü. Bu Aşk Fazla Sana, Yağmurlar, Vazgeçtim Dünyadan gibi şarkılar barındıran albümün tüm parçaları hit oldu. Ülkenin rock müziğe bakış açısını değiştirmiş albüm sayılabilir.

12. Candan Erçetin - Elbette

12. Candan Erçetin - Elbette

Candan Erçetin'in 3. stüdyo albümü olan Elbette, 1 Ocak 2000'de piyasaya sürüldü. Sanatçının birlikte çalıştığı yönetmen Mete Özgenci'in albümde 8 adet şarkısı bulunuyor.

13. Teoman - Gönülçelen

13. Teoman - Gönülçelen

2001 yılında çıkan Gönülçelen, Teoman'ın 4. stüdyo albümü. İstanbul'da Sonbahar ve Zamparanın Ölümü gibi hit şarkılar da yine bu albümde.

14. Mirkelam - Mirkelam

14. Mirkelam - Mirkelam

Mirkelam'ın aynı adı taşıyan ilk albümü, Türkiye'de fenomen olmuş albümlerden biri. Hepimiz Her Gece adlı şarkıyı neredeyse ezbere biliyoruz.

15. Rafet El Roman

15. Rafet El Roman

1995 yılında çıkan albüm, 1 milyonun üzerinde satarak satış rekoru kırdı. Albümde  Seni Seviyorum, Leyla, Amerika, Sorma Neden gibi hitler bulunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
496
175
34
18
13
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

gözlerim çeliği aradı.

prens dastan

tarkan aacayipsin albümü çok daha iyiydi

Gizem Yenikler

Çoğunu severek dinledim eski şarkılar çok güzeldi.