Görüş Bildir
Haberler
Daha Fazla Kullanılsalardı Dünya Yok Olacaktı! Akıllara Durgunluk Verecek 15 Korkunç Nazi Silahı

Daha Fazla Kullanılsalardı Dünya Yok Olacaktı! Akıllara Durgunluk Verecek 15 Korkunç Nazi Silahı

Gülbeyaz
12.03.2023 - 11:39

Vampirden Güneş Tabancasına kadar, bu tuhaf Nazi silahları biraz daha kullanılsalardı hiçbir şey eskisi gibi olmayabilirdi. Naziler, toplardan füzelere onlarca silahı o kadar güçlü ve yıkıcı şekilde tasarlamış ki insan hayrete düşüyor. Artık nükleer silahlardan, askeri uydulardan önce kullanılan bir tarihi eser niteliği taşısalar da zamanında milyonların korkulu rüyası olmuş olan bu silahları görmek istemezdiniz. Çünkü bu silahlar akıllara durgunluk verecek derecede büyük ve inanılmaz kabiliyetlere sahiplerdi. Gelin zıplayan bombadan kavisli tüfeklere bu ilginç savaş aletlerini inceleyelim... 👇

Kaynak: https://allthatsinteresting.com/nazi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kavisli tüfek

1. Kavisli tüfek

Almanca adıyla Krummlauf, tam olarak ismini yansıtıyor. Askerlerin gizli köşelerden veya duvarların üzerinden görünmeden ateş etmesine izin vermek için tasarlanmış kavisli bir tüfek. Böylece ateş ederken onlara da ateş edilmesi önlenmeye çalışılıyordu. 30 derecelik bir kıvrıma sahip olan bu tüfeğin 90 derece eğik olanı da üretilmeye çalışılsa da başarılı olunamadı. Üstelik bunda da sorunlar vardı. Ateşlerken bazen kırılıyordu.

2. Thor

2. Thor

Thor, Odin ve Lofi takma isimlerini de almış bir motorlu araçtı ve gerçekten korkutucu bir silahtı.

Devasa silah mavi balina büyüklüğündeydi ve gergedan büyüklüğünde mermiler ateşleyebiliyordu. 1941'de üretimi tamamlandı. Daha sonra bu silahlar, Varşova Ayaklanması ve Bulge Savaşı da dahil olmak üzere çeşitli savaşlarda kullanıldı.

 Amerikalılar ve Sovyetler 1945'te Almanya'yı ele geçirdiğinde bu silahlar imha edildi.

3. Kendi kendine hedefe ulaşmak için zıplayan bomba

3. Kendi kendine hedefe ulaşmak için zıplayan bomba

Uçakla havadan bırakıldıktan sonra hedefi olan noktaya ulaşana kadar yüzey boyunca sıçrayan sonra da patlayan 9.000 kiloluk bir bombaydı. Su yüzeyinde de sıçrayarak hareket edebiliyordu. 

Bombanın su yüzeyi boyunca sıçraması, aşağıda saldırmayı bekleyenlerden kaçmasını sağlıyordu. Naziler gerçekten de bu türden zıplayan bir bomba geliştirirken, orijinal buluş aslında İngilizlerindi.

Kraliyet Hava Kuvvetleri, zıplayan bombalarını 1943'te tamamladı ve Mayıs ayında Alman barajlarına karşı başarıyla kullandı. Bununla birlikte yanlışlıkla bir zıplayan bomba hala sağlamken Almanya'nın üzerine düştü. Almanlar daha sonra bu bombayı örnek alarak kendi versiyonlarını üretti.

4. Güneş tabancası

4. Güneş tabancası

Güneş silahının tuhaflık açısından diğer Nazi silahlarını gölgede bıraktığını söyleyebiliriz. Devasa silah geniş alanları yok etmek için güneşin gücünü kullanıyordu. 

Tabii ki, iddialı ve yıkıcı olan bu proje aynı zamanda en az gerçekçi olanıydı. Alman bilim insanları gerçekten de proje üzerinde çalıştı ancak tamamlamanın için en az 50 ila 100 yıl süreceğini fark ettiler.  2. Dünya Savaşı sırasında kullanamayacakları için proje devam etmedi.

5. Üretilen gelmiş geçmiş en büyük toplu ağır silah: Büyük Gustav

5. Üretilen gelmiş geçmiş en büyük toplu ağır silah: Büyük Gustav

1350 ton ağırlığında olan, her biri yedi ton ağırlığında mermilere sahip olan bu devasa makine o zamana kadar yapılmış en büyük topçu topunun yüzlerce katıydı. 1930'ların sonlarında Fransız tahkimatlarını patlatmak için geliştirildi ve 1941'den itibaren savaş alanına kullanıldı.

Ancak Fransa çabuk teslim oldu, Büyük Gustav'a olan ihtiyacı ortadan kalktı ve böylece savaşın bitiminden önce doğu cephesinde Sovyetlere karşı yalnızca birkaç kez kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ateş zambağı

6. Ateş zambağı

Nazilerin Ateş Zambağı adını verdiği füzesi iki uzaktan kumandaya sahip süpersonik bir füze idi. Savaşın yıkıcılığını tersine çevirmek için tasarlanmıştı ama savaş alanında hiç kullanıma giremeden imha edildi.

7. Devasa Lizzie

7. Devasa Lizzie

Büyüklüğü için akıllara durgunluk veren bir başka Nazi silahı olan V3 ya da takma adıyla Lizzie, benzeri olmayan bir süper silahtı.

Neden bu kadar büyük bir silaha ihtiyaç duyduklarını sorarsanız sebebi Fransa'daki bir tepeden İngiltere'yi vurma hayalleri idi. Muazzam güce sahip olan V3, o mesafeyi vurabilecek tek silahtı. Plan, Londra'yı saatte yüzlerce hızla 310 kiloluk devasa mermilerle bombalamaktı.

8. Top tankı

8. Top tankı

Beraberinde hiçbir belge yoktu ve Sovyetler savaşın sonunda var olan tek modeli bulduğunda şaşkına dönmüştü. 

Büyüklüğü ve küçük motoru göz önüne alındığında, eşi görülmemiş bir keşif tankı olduğu kanaatine varıldı. Bomba kılığında gizlice izleniyorlardı.

9. Comet

9. Comet

Nazi Almanyası'nın en öncü ve başarılı askeri gelişmesi toplu roketlerdi. Bu serinin başarısı, dünyanın ilk uzun menzilli güdümlü balistik füzesi olan Aggregat 4'ün (A4) tamamlanmasıyla 1944'te zirveye ulaştı.

10. Mammut

10. Mammut

Nazilerin devasa uçakları arasında belki de en iddialı olanı Mamut olarak bilinen Junkers Ju 322 idi. 200 fitten fazla devasa ölçüde kanat açıklığına sahipti.

Ve büyüklüğünün ötesinde, Mammut tamamen ahşaptan yapılmış olması, aynı zamanda bir dinazor ağırlığının yaklaşık bir buçuk katı kadar yük taşıyabilmesi bakımından dikkat çekiciydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vampir

11. Vampir

Bu cihaz askerlerin geceleri etkili bir şekilde ateş etmelerini sağlayan kızılötesi bir silah dürbünüydü. Oldukça işe yarıyordu.

Savaşın son aşamalarında bir dizi Vampir kullanılmaya başlandı. Keskin nişancıların ve hatta makineli tüfek kullananların cihazın çok işlerine yaradığına dair raporlar var. Bununla birlikte, diğer birçok Nazi projesi gibi, bu da savaşın sonlarında imha edildi.

12. Ejderha

12. Ejderha

Silahlardan roketlere ve uçak sanayisine, şu anda kabul gören teknolojilerin aslında Naziler tarafından bulunmuş olduğu gerçeği biraz korkutucu. Mesela helikopter

1936'da Alman mühendis Heinrich Focke, dünyanın ilk işlevsel ve pratik helikopteri Focke-Wulf Fw 61'i başarıyla uçurmuştu. Üç yıl sonra, çok daha büyük, daha iddialı bir model olan Fa 223 Eşderha'yı da piyasaya sürdü. Bunların birkaçı savaşta da kullanıldı.

13. Fritz X

13. Fritz X

Nazilerin ilklerinden biri daha. Fritz X, savaşta şimdiye kadar kullanılan ilk 'hassas' güdümlü silahtı. Fritz X'ten önce, ordular hedeflerine bomba ve füze atarken hedefi tutturacaklarından tam emin olamıyorlardı.

Ancak Fritz X, Nazilerin uçuş sırasında füzeyi hedefine doğru yönlendirmesine izin veren radyo kontrollü bir yönlendirme sistemi kullandı ve bu oldukça işlerine yaradı.

14. Ölüm ışınları

14. Ölüm ışınları

Alman bilim insanları 1930'larda betatron olarak bilinen parçacık hızlandırıcıları ilk geliştirdiklerinden beri, bu teknolojiyi x-ışını silahları oluşturmak için kullandı.

Bu betatronları uçak motorlarını devre dışı bırakabilecek ve hatta radyasyon patlamaları yoluyla karşı taraftaki pilotları öldürebilecek x-ışını jeneratörlerine ve toplarına dönüştürmek için çalıştılar.

Ancak bu 'ölüm ışınları' işgalci Amerikan kuvvetleri tarafından Nisan 1945'te yok edildi.

15. Nükleer bombalar

15. Nükleer bombalar

Amerikan Bombardıman Uçaklarından herhangi biri faaliyete geçmiş olsaydı, Hitler ABD'yi yalnızca geleneksel bombalarla değil, nükleer bombalarla tahrip edecekti. Dünyanın ilk atom silahı olan nükleer fizyon, aslen 1938'de Alman bilim insanı Otto Hahn'ın eseriydi. 

Amerikalılar bombaya ulaştı ve Almanya'nın teslim oluşuyla 1945'te, hem Amerikalılar hem de Sovyetler, Nazilerin nükleer projesiyle ilgili olabilecek her türlü ve malzemeyi ele geçirdi. Bu sefer bilgileri yok etmek yerine örneklerin üzerinde çalışıp kendi nükleer silahlarını ürettiler. 

Sizce bu silahlar bugün kullanılsa neler olurdu?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
21
8
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın