Görüş Bildir
Haberler
Güzellik Algısının Zamanla Ne Kadar Değiştiğini Gözler Önüne Seren Modası Geçmiş 8 Güzellik Trendi

Güzellik Algısının Zamanla Ne Kadar Değiştiğini Gözler Önüne Seren Modası Geçmiş 8 Güzellik Trendi

Gülbeyaz
01.03.2023 - 07:24

Takma kirpik takıyoruz, kaşlarımızı şekillendiriyoruz ve modaya uygun renklerde eyeliner ve ruj için bir servet harcıyoruz. Bununla birlikte, modaya uygun görünmeye çalışırken, bazen görünümümüzü benzersiz ve çekici kılan doğal özelliklerimizi farkında olmadan değiştiriyoruz. Bazen kendimizi olduğumuz gibi sevmeyi öğrenmemiz gerektiğini gösteren geçmişte moda olmuş bu trendler ile ne tür makyaj ve saç stillerinin görünümümüzü gerçekten mahvedebileceğini sizler için derledik...

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

“Satıcılardan kaynaklanan sorunlardan, Onedio sorumlu değildir.”

“Fiyatlar değişiklik gösterebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İncecik kaşlar

1. İncecik kaşlar

Bazı kadınlar dolgun, gür kaşlarla kutsanmıştır. İnce kaşları olanlar için ise makyaj sanatçıları kaş kalemi kullanmayı önerir. İnce kaşlar yaşlılıkla ilişkilendirirken, kalın kaşlar gençliğin bir işaretidir. Fakat bir süre önce genç kadınlar da kaşlarını ince olacak şekilde aldırıyordu çünkü daha güzel olduğu düşünülüyordu. Zaman içerisinde değişen güzellik algısı ile beraber bu trend de yerini kalın, doğal taranmış kaşlara bıraktı.

Sizin için kaş kalemlerinin buraya bıraktım.

2. Kalın eyeliner

2. Kalın eyeliner

Makyaj sanatçıları, özellikle alt kirpiklerinizin altında kalın eyelinerden kaçınmanızı önerir. Aksi takdirde göz çevresindeki koyu halkaları ve kırışıklıkları vurgulayabiliyor. 

Aynı zamanda doğru uygulanırsa, bu bir gençlik etkisi yaratabilir. İnce bir çizgi halinde sürüldüğünde daha genç görünüm etkisi olduğu gözlemlenmiş.

3. Mat ruj

3. Mat ruj

Mat rujlar çok güzel görünüyor olabilir ama parlak dudaklar ıslak görüntünün verdiği etki ile yüzü aydınlatıyor ve ortaya çıkarıyor. Mat ruj ise insanı biraz daha olgun gösteriyor. Bu da demek oluyor ki daha parlak bitişli rujlar ya da lipglosslar mat ruja göre daha canlı ve genç görünüm sağlıyor.

Modaya uyum sağlayabileceğiniz lipglossları buraya bırakıyorum.

4. Fazla allık uygulamak

4. Fazla allık uygulamak

Doğal, genç bir görünüm için mat veya ışıltılı bir renk seçerek işleri aşırıya kaçmadan uygulamak önemlidir. Aksi halde gözenekleriniz çok belli olacak ve olduğunuzdan yaşlı görüneceksiniz. Krem allık nemli dokunuşu ile aşırıya kaçmamanın en kolay yolu.

Birçok kişinin favorisi olan krem allığa buradan ulaşabilirsiniz.

5. Saçı yandan ayırmak

5. Saçı yandan ayırmak

Saçını bir dönem yandan ayırarak kullanan ve böylece arkadaş ortamında havalı olanlar burada mı? Saç stilistlerine göre saçı ortadan ayırdığımızda yüzümüz daha simetrik görünüyormuş ve daha şık bir görünüm kazandırıyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğal görünmeyen takma kirpikler

6. Doğal görünmeyen takma kirpikler

Doğal görünümlü kirpik kullanmak en son güzellik trendlerinden biri. Süper uzun, kalın kirpiklere sahip oyuncak bebek gibi gözler artık moda değil. Yüzünüzün ve gözlerinizin şekline uygun kirpikleri seçmek en doğrusu gibi görünüyor.

Kendi göz şeklinize uygun takma kirpikleri seçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

7. Çok koyu renkli rujlar

7. Çok koyu renkli rujlar

Koyu, cesur dudaklar her zaman dikkat çeker ancak bu, ağzınızın, dişlerinizin, çene çizginizin ve sivilcelerinizin etrafındaki kırışıklıklara da dikkat çektiğiniz anlamına gelyor. Öte yandan, gül kurusu tonları daha aydınlık ve genç bir görünüm sağlar.

Gül kurusu tonlarında olan rujlara buradan ulaşabilirsiniz.

8. Çok soğuk ya da sıcak alt tonlu fondötenler

8. Çok soğuk ya da sıcak alt tonlu fondötenler

Cilt tonunuzu tam tutturamasanız bile yakın tonlarda cilt ürüleri seçmek önemlidir. Aksi halde ürün cildinizde çok bakır durabilir yahut hayalet gibi görünebilirsiniz. 

Fondöten tonunuzu seçerken, stilistler bileğinizin iç kısmındaki damarların rengine bakmanızı öneriyor. Mavimsi görünüyorlarsa, daha soğuk bir alt tonunuz olur var, yeşilimsi ise daha sıcak

Kendinize uygun fondöteni seçmek için buraya tık tık!

Peki sizin bunlar arasında kullandığınız var mı?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
17
11
8
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Diğdem Çakır

Bence aşırı makyajdan uzak durulmalı

Diğdem Çakır

Hahhaaha abim ya🤣 tamam bir insan makyaj yapabilir normal ama yani bazıları öyle bir yapıyor ki resmen yürüyen filli boya sponsoru🤣🤣