Görüş Bildir
Haberler
Dağınıklığın Çıtasını Allahuekber Dağlarına Çıkaran ve Kendi Pisliklerinde Ölü Bulunan 10 İstifçi

Dağınıklığın Çıtasını Allahuekber Dağlarına Çıkaran ve Kendi Pisliklerinde Ölü Bulunan 10 İstifçi

esma çetin
12.07.2022 - 14:24

'İstifçilik', mülk birikimine göre sınıflandırılan bir zihinsel bozukluktur. İstifleme bozukluğu olanlar genellikle aşırı miktarda maddi eşya alırlar ve ne kadar değersiz olurlarsa olsunlar bu eşyalardan kurtulamazlar. İşte dağınıklığın üstesinden gelemeyen ve son anlarını kendi pislikleri içinde geçiren istifçilerin yürek burkan 10 hikayesi 👇

Kaynak: https://listverse.com/2022/07/03/10-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sally Honeycheck

10. Sally Honeycheck

Sally Honeycheck ve kız kardeşi Lorraine, ailesinin 1951'de satın aldığı evde yaşıyordu. Dışarıdan bakıldığında ev boyanmıştı, avlunun bakımı yapılmıştı ve iki kadın her zaman iyi bir aradaydı. Ne yazık ki, çok geç olana kadar hiç kimse evdeki gerçek sefaleti keşfetmedi. Kız kardeşler son yetmiş yılı giyim, mücevher, makyaj ve beyzbol hatırası gibi çeşitli eşyaları toplayarak geçirmişlerdi. Duvarlardan mantarlar çıkıyordu, her yer kir içindeydi ve zemin sarkmıştı.

Honeycheck'in kuzeni Linda Kajma, 2018'in Şükran Günü hafta sonu boyunca ona telefonla ulaşmaya çalıştı ancak yanıt alamadı.

Honeycheck'in kuzeni Linda Kajma, 2018'in Şükran Günü hafta sonu boyunca ona telefonla ulaşmaya çalıştı ancak yanıt alamadı.

Kuzenini kontrol etmeye eve gittiğinde ise onun şişmiş cesediyle karşılaştı. Sadece kırmızı bir süveterin altından birkaç kemik ve kafatasındaki saç parçaları görülebiliyordu. Doğal olarak, Kajma bu mide bulandırıcı görüntünün bir Cadılar Bayramı şakası olduğunu düşündü. Ne yazık ki, evi keşfetmeye ve dağınık dağların arasında yürümeye başladığında, sandalyedeki 'iskeletin' kuzeni Sally olduğunu fark etti. Daha da rahatsız edici olanı, Honeycheck'in köpeği Rottweiler Jack'inin onun cesedini yemiş olmasıydı. O da içler acısı koşullar nedeniyle evde ölü bulundu.

9. Scunthorpe'da ismi bilinmeyen bir adam

9. Scunthorpe'da ismi bilinmeyen bir adam

İngiltere'nin Scunthorpe kentinde polis memurları, Noel'den beri görülmeyen yaşlı bir adamı kontrol etmek için 14 Ocak 2022'de yapılan bir çağrıya yanıt verdi. Komşular, adamın bir istifçi olduğunun ve mülkünün dışının sıkıntılı bir manzara olduğunun farkındaydı. Yaşlı adamın avlusu o kadar çöp ve moloz doluydu ki, istifinin ağırlığı çitin çökmesine neden oldu. Evin penceresi, kapısı, elektriği ve içeride tuvaleti yoktu. Mülkte ayrıca 15 yıl boyunca devam eden bir su sızıntısı vardı ve komşu mülkleri de su bastı.

Yaşlı adamın komşularından birinin akrabası Tony Graves, “Kimse ona yardım edemesin diye sık sık evinde barikat kurardı' dedi. Ne yazık ki, memurlar yaşlı adamı pisliklerin altında buldu.

8. Evelyn Sakash

8. Evelyn Sakash

Evelyn Sakash, Susam Sokağı, Law and Order: Criminal Intent, Orange Is the New Black ve birkaç film gibi birçok hit televizyon programında ödüllü bir set ve yapım tasarımcısıydı. Sadece yetenekli ve zeki olmasıyla değil, aynı zamanda cömertliği ve ihtiyacı olanlara her zaman yardım etme isteğiyle de biliniyordu. 

Sakash aynı zamanda “ağır bir istifçiydi”. Ön bahçesi büyük mobilyalar, çöp kutuları ve inşaat malzemeleriyle doluydu ve evin içinde karton kutular ve giysiler gibi, bazıları 1,5 metre uzunluğunda çeşitli eşya yığınları vardı. Sakash'ın kız kardeşi, Ekim 2020'de kaybolduktan sonra kız kardeşinin evini temizlemek için bir temizlik ekibi tuttu. Ne yazık ki temizlikçiler, Sakash'ın mumyalanmış cesedini mutfağında bir yığın enkazın altında keşfettiler.

7. Skip Bynum

7. Skip Bynum

Yaklaşık iki haftadır kayıp olan 67 yaşındaki Dallaslı Skip Bynum'un endişeli arkadaşları, yerel polisle temasa geçti. Bynum, birkaç yıl öncesine kadar annesi vefat edene kadar evinde yaşıyordu. Başka kardeşi yoktu. Ancak, polis Bynum'un evine ulaştığında, yığın o kadar büyüktü ki, çatıda bir delik açıp içeri girebilmek için tavan arasında sürünmek zorunda kaldılar. 

Kurtarmaya yardım etmek için kadavra köpekleri ve bir arama ekibi gönderildi. Ancak başlangıçta buldukları tek ceset ölü bir rakununkiydi. Arama iki gün daha devam etti, çok miktarda çöp, moloz ve idrar ve dışkıyla dolu testiler evden çıkarıldı. İkinci gün öğlene kadar adamın cesedi nihayet bulundu. Olay yerindeki itfaiyeciler yaşlı adamın köpeği Buddy'yi evde canlı buldular ve zavallı köpek Bynum'un bir arkadaşına verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rita Corpin

6. Rita Corpin

Rita Corpin, hayatının 40 yılını gençleri eğitmeye adayan emekli bir tarih öğretmeniydi. “Eksantrik ve çok yalnız” olarak tanımlansa da, erkek arkadaşı kalp krizinden vefat edene kadar yarı zamanlı koleksiyonculuğu tam bir istifçiliğe dönüşmedi. 

Corpin'in komşuları yaşadığı evin durumu ve sahip olduğu diğer iki mülk hakkında şikayetçiydi. Bununla birlikte, Corpin'in istifleme davranışı, şehir tarafından kendisine tebligat ve para cezası verilmesine rağmen değişmedi. O, uymak ve yetkilileri uzak tutmak için gereken minimum şeyi yaptı, ancak mülküne erişmelerine asla izin vermedi.

Haziran 2014'te Corpin'in cesedi bir bahçıvan tarafından bulundu. Ön verandasında bir sandalyedeydi, etrafı çöp ve kedilerle çevriliydi. Corpin'i çevreleyen enkaz miktarı o kadar kötüydü ki, memurların cesedini binadan çıkarmak için bölgeyi temizlemeleri üç saatten fazla sürdü.

5. Bruce Roberts

5. Bruce Roberts

Bruce Roberts, merhum ebeveynlerinin evini çok genç yaşta 1 milyon dolarla birlikte miras olarak almıştı. Son 40 ila 50 yılda, dış dünyadan kimseyle çok az teması oldu. Roberts 'münzevi' olarak tanımlandı ve komşuları tarafından her gün caddede bir aşağı bir yukarı dolaşırken giydiği kahverengi paltoyla tanınırdı. Roberts'ın evi 'köşedeki ürkütücü ev' olarak biliniyordu. 

Etrafı dikenli tellerle çevriliydi, pencereler çivilenmişti ve teneke kutular dağınık avluya dağılmıştı. 2017'de komşuları Robert için endişelendi ve soruşturma için polisi aradılar. Polis geldiğinde evin zemininden tavanına kadar yığılmış enkaz ve çöp buldu. Ayrıca Roberts'ın çürüyen cesedini buldular. Cesedin yarısı koridordaydı ve diğer yarısı kömürleşmiş, bir ısıtıcının üzerine düşmüştü. 

Ancak yaşanan dehşet, Roberts'ın cesedini bulmakla bitmedi. Bir yıl sonra, 70 şişe oda spreyi ile çevrili başka bir ceset keşfettiklerinde, bir temizlik şirketi istifi temizlemeye çalışmak için eve geldi. İkinci cesedin 2002'den beri kayıp olan Shane Snellman olduğu ortaya çıktı. Snellman'ın Roberts'ın evine girmeye çalıştığına ve birkaç kez vurulduğuna inanılıyor. Ancak Roberts, Snellman'ın cesedini yaklaşık 15 yıl evinde tuttu ve kokuyu maskelemek oda spreyi kullandı.

4. James Pettit

4. James Pettit

James Pettit eski bir Ulusal Şebeke çalışanıydı ve son kırk yıldır Birmingham, West Midlands'daki evinde yaşıyordu. Dışarıdan, Pettit her şeye sahipmiş gibi görünüyordu. Ancak evinde sürdürdüğü hayat, izleyenlere tasvir ettiği görüntüden çok ama çok farklıydı. 

Ocak 2020'de polis, sağlık kontrolü için Pettit'in evine çağrıldı. Ancak, kapıyı tekmelediklerinde, bir çöp çığını dışarı taştı. Pettit'in cesedi üst katta bir dağınıklık yığınının altında bulundu. Ne yazık ki, ona güvenli bir şekilde ulaşıp onu evden çıkarabilmeleri için yığılanları temizlemek toplam beş saat sürdü.

3. Dean Verboven

3. Dean Verboven

Kırk iki yaşındaki Dean Verboven, 69 yaşındaki annesi Barbara ile Greenwich, Connecticut'ta yaşıyordu. Barbara Greenwich'teki Eğitim Kurulu tarafından istihdam edildi, ancak hastalandıktan sonra görevinden ayrılmak zorunda kaldı ve Dean onun bakıcısıydı. 

İstifleme, komşularının Verboven'lerin 'tatlı, iyi insanlar' olduğunu söylemelerine rağmen şikayet etmeye başlamasına sebep oldu. Ekim 2012'de, mülkün üzerine bir çöp tenekesi yerleştirildi ve devlet sosyal hizmet görevlileri, istifi temizlemek umuduyla oraya gittiler. Evinden ya da mülkünden vazgeçmeyi reddeden Dean, kasıtlı olarak içeride bir ateş yaktı ve kendi canına kıydı. Bu zaten korkunç olan bir sahne için trajik bir son olsa da, itfaiye ekipleri Barbara'yı yangından kurtardı ve tedavi için onu yerel bir hastaneye nakletti.

2. Katherine Smith

2. Katherine Smith

Katherine Smith'in Arizona, Peoria'daki evinden kötü kokular ve kemirgenler geldiği görüldüğünde, 66 yaşındaki kadını kontrol etmek için polis gönderildi. Ancak, evdeki korkunç istif koşulları nedeniyle, memurlar içeri giremedi ve binayı aramak için insansız hava araçlarına güvendi. 

Smith'in cesedi bulunduktan sonra, Peoria Polis Özel Görev Birimi üyeleri, tehlikeli madde kıyafetleri giyen ve Smith'in çürümüş, mumyalanmış cesedini çıkarmak için büyük miktarda çöp ve enkazdan geçti. Smith'in cesedinin bulunmasını takip eden günlerde, komşular mahallede fare istilasından şikayet etmeye başladılar ve bir komşu onun 'bahçesinde 50 kadar fare' olduğunu söyledi. 

Biyolojik tehlike ve temizlik ekipleri bundan kısa bir süre sonra geldi ve dokuz çöp bidonunu doldurmaya yetecek kadar çöpü ve enkazı kaldırdı. İstifi kaldırma çabaları sırasında, Smith'in evcil yılanlarını beslemek için fareler yetiştirdiğini fark ettiler, ancak Smith öldüğünde, evindeki fare popülasyonu tamamen kontrolden çıktı ve tüm mahalleye yayıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. John Arthur Noble

1. John Arthur Noble

John Arthur Noble, Batı Yorkshire'da, kapıları ve pencereleri barikatlarla kapatılmış bir evde yaşıyordu. Noble'ın evine sadece alışveriş teslimatı getirenler uğradı, Noble kimseye kapıyı açmıyordu. Noble'ın kardeşi Roy, komşuları ve sosyal hizmetler ona ulaşmaya çalıştı ama çocukları dahil herkesi kovdu. O sadece 'münzevi ve sefalet içinde yaşayan bir istifçi' olarak biliniyordu. Ancak Noble, her zaman böyle yaşamamıştı. Noble ve karısı yaklaşık 30 yıl önce boşanmış, bu da onun içki içmesine, para biriktirmesine ve sonunda ailesiyle olan tüm ilişkilerini kaybetmesine neden olmuştur. 

Noble, Nisan 2021'de evinde mumyalanmış halde bulundu ve komşuları polise onu en az bir yıl önce gördüklerini söyledi. Noble'ın cesedi, yüzlerce boş sigara paketi ve etrafa saçılmış birkaç şişe idrarla bir kanepenin yanında bulundu. Memurlar ayrıca yiyecek (2019 ve 2020 tarihli), bira, video kasetler, ek idrar kapları ve eski postalarla dolu odalar buldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şafak Şimşek

Çeviriler muazzam!