Görüş Bildir
Haberler
Cyberpunk 2077'nin Düzeleceğinden Umudunu Kesenler İçin Benzer Türde 13 Harika Oyun

Cyberpunk 2077'nin Düzeleceğinden Umudunu Kesenler İçin Benzer Türde 13 Harika Oyun

Sekiz yıllık bir bekleyişin ardından çıkış yapan ve maalesef devasa bir hayal kırıklığı yaratan Cyberpunk 2077, her ay yeni güncellemeler almaya devam ediyor. Geliştirici firmanın sancılı hukuki süreçlere girmesine neden olan oyun hala söz verilen oyun olmaktan çok uzak. 

Durum böyle olunca bize de Cyberpunk 2077'nin söz verip yapmadığını diğer oyunlarda aramak kalıyor. İşte sizi bilim kurgunun en karanlık tarafına götürecek olan siberpunk temalı oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cloudpunk

1. Cloudpunk

Siberpunk distopyaların yegane ortak özelliği devasa gökdelenler ve neon ışıklar tarafından istila edilmeleridir. Nivalis adında distopik bir kentte kargoculuk yapma şansı sunan Cloudpunk ise büyüleyici şehir tasarımı ve keyifli oynanış ile kesinlikle bir şansı hak ediyor.

2. VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action

2. VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action

Siberpunk bir şehirde barmenlik yapmak size biraz niş bir konsept olarak gelebilir. Fakat VA-11 HALL-A kendisine bağlayan yapısı sayesinde favori oyunlar listenizi zirvesine oynayacak. The Red Strings Club kadar başarılı olan oyun, kesinlikle oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor.

3. Observer_

3. Observer_

Blade Runner, Altered Carbon gibi sağlam eserler bizleri bilim kurgunun karanlık tarafında dedektiflik yapan karakterler ile tanıştırdı. Observer_ ise oyunculara bu karakterlerden birine bürünme şansı tanıyor.

4. Far Cry 3: Blood Dragon

4. Far Cry 3: Blood Dragon

Far Cry serisinin en az bilinen üyesi ise siberçılgınlığın doruklarına varan nefis bir deneyim sunuyor. Far Cry mekanikleriyle 80'lerin aksiyon filmlerindeki ruhu harmanlayan yapım, Cyberpunk 2077'de hatalar yüzünden bulamadığınız aksiyon hissini sonuna kadar yaşatıyor.

5. Detroit: Become Human

5. Detroit: Become Human

Hikaye anlatıcılığında çığır açan, onlarca sonuyla oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran Detroit: Become Human, oynamadan bu dünyadan göçmeyin dedirten bir başyapıt.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Red Strings Club

6. The Red Strings Club

The Red Strings Club ise listemizdeki en özel oyunlardan biri olarak öne çıkıyor. Oyuncular duygulara yasak konulan uzak bir gelecekte hislerden oluşan içecekler hazırlıyor, mega şirketlerin korkunç sırlarını keşfetmek de amaçlarımızdan biri haline geliyor.

Karşınızdaki kişinin nasıl hissettiğini anlamak ve buna özel içecekler hazırlamak oyun dünyasında edinebileceğiniz en unutulmaz deneyimlerden biri olacak.

7. The Ascent

7. The Ascent

Cyberpunk 2077'nin yarattığı hayal kırıklığını adeta tek başına telafi edebilen The Ascent, izometrik oynanış, sağlam karakter geliştirme elementleri ve göz alıcı grafikleriyle çıtayı yükseltti. Son zamanların en başarılı izometrik RPG oyunlarından olan The Ascent, Xbox Game Pass kütüphanesinde yer alıyor.

8. E.Y.E Divine Cybermancy

8. E.Y.E Divine Cybermancy

E.Y.E: Divine Cybermancy oyuncuları gizli bir örgütün şeytanlara karşı mücadele eden ve bu süreçte psikoz yeteneklerini kullanmasını sağlayan bir savaşçıya dönüştürüyor. Karanlık ve acımasız bir distopyada geçen yapımın Valve'nin Source motoruyla geliştirildiğini belirtelim.

9. Remember Me

9. Remember Me

Oyun dünyasının değeri bilinmemiş yapımlarından olan Remember Me, hem türü sevenler hem de sürükleyici bir hikaye arayanlar için nefis bir oyun olarak öne çıkıyor. Oyuncular Remember Me'de Nilin'e hayat veriyor ve insan zihninin derinliklerine yolculuk ediyor.

10. The Ruiner

10. The Ruiner

The Ruiner ise oyuncuları insanlığın düşüncelerine kelepçe takmak isteyen bir şirkete karşı savaşmaya davet ediyor. Neon ışıkların süslediği Rengkok şehrinde izometrik çatışmanın doruklarına varabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ghostrunner

11. Ghostrunner

Türün en güncel örneklerinden biri olan Ghostrunner ise parkur elementleriyle siberpunk distopya unsurlarını nefis bir şekilde harmanlıyor. Geriye müthiş müzikler ve harika grafikler eşliğinde sağlam bir oynanış kalıyor.

İnsanlığın son umudu olan Dharma Kulesi'nin en alt katından en üst katına birbirinden zorlu düşmanı aşarak varmaya çalıştığınız yapım, aynı zamanda reflekslerini zorlayan oynanış mekanikleri sunuyor.

12. Deus Ex: Human Revolution

12. Deus Ex: Human Revolution

Oyun dünyasının en saygın serilerinden biri olan Deus Ex, oyuncuları insanların vücut uzuvlarını sibernetik protezlerle güncellediği bir geleceğe davet ediyor. Seri aynı zamanda insanı insan yapan nedir sorusunu oldukça başarılı bir şekilde sorarken, gizlilik ve aksiyon elementlerini de başarılı bir şekilde birleştiriyor.

13. Anachronox

13. Anachronox

Listemizdeki en eski yapımlardan biri olan Anachronox'un oyun dünyasının mihenk taşlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Galaksilerin arasında unutulmaz bir yolculuğa çıktığınız yapım, eskimiş oyun mekaniklerine rağmen sizi adeta alıp götürecek.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın