Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Enflasyonu 2024’te Tek Haneye İndireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Enflasyonu 2024’te Tek Haneye İndireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Hiranur Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar skandalı, enflasyon ve yüksek öğrenim Bursalı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri söyledi: 

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Cumhuriyetimizin 100. yılı sevincini yaşamak öyle sadece lafla, sözle olmaz. Bizim için 100. yıl demek istiklalimize yakışır eserlerle milletimizin karşısına çıkmak demektir”

“Cumhuriyetimizin 100. yılı sevincini yaşamak öyle sadece lafla, sözle olmaz. Bizim için 100. yıl demek istiklalimize yakışır eserlerle milletimizin karşısına çıkmak demektir”

“Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla ilçelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hafta da yurt içinde ve yurt dışında yaptığımız programlarla ülkemize eser kazandırmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Samsun'dan Erzurum'a milli mücadele adımlarının her biri bizim için geçmişten geleceğe bir muhasebe meselesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı sevincini yaşamak öyle sadece lafla, sözle olmaz. Bizim için 100. yıl demek istiklalimize yakışır eserlerle milletimizin karşısına çıkmak demektir. Büyük atılımlarımızı Türkiye Yüzyılı başlığı altında 2023'ten başlayarak önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz.”

“Bugün açıklanan istihdam rakamları büyümeyi göstermektedir”

“Bugün açıklanan istihdam rakamları büyümeyi göstermektedir”

“Bir diğer sorun malum enflasyon ve hayat pahalılığı. Emtia fiyatlarındaki yükselişin en belirgin faktörü olan dış sebeplerin biraz daha vakit alacağa benziyor. Tüm bu tablo içinde Türkiye'nin yatırım, istihdam, cari fazla yoluyla büyümeye dayanan ekonomi programını sürdürmesidir. Bugün açıklanan istihdam rakamları büyümeyi göstermektedir. Buradan hem vatandaşlarımıza, üreticilerimize, perakendecilerimize seslenmek istiyorum. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişelerinizle ülkenize zarar verecek her şeyden uzak durun.”

“Enflasyonu 2024’te tek haneye indireceğiz”

“Enflasyonu 2024’te tek haneye indireceğiz”

“Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde +40'lı ortama ineceği gerçekken hala etiketlerin başka fiyatlarla belirlenmesi doğru değildir. Yılbaşında bu çerçeve hareketlenmeyi yakından izleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz. Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda %20 seviyesine 2024'te tek haneye indireceğiz. Aksi takdirde hareket edenleri ülkemiz olarak cevabı verilecektir. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Biz hiç kimsenin işine, gücüne, kazancına karına karşı değiliz. Karşı olduğumuz tek şey. Akıl ve vicdan sınırlarının dışına çıkan eylemlerdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcıyı teşvik etmeye, üretimcinin ve ihracatçının yanında yer almaya tabi ki devam edeceğiz. Yeter ki ülkenin çıkarına, hükümetin programına, vatandaşın hakkına göz dikilmesin. Diğer tüm sıkıntıların üstesinden gelecek imkana, dirayete birikime hamd olsun sahibiz.”

“Bugün yeni rezerve ulaştık”

“Bugün yeni rezerve ulaştık”

“Enerjinin her alanında son 20 yılda çok önemli gelişmeler kaydettik. Fatih Sondaj Gemisi'nin Tuna 1 kuyusunda verdiği keşifle verdik. Bugün 540 milyar metreküp rezerve ulaştık. Bölgedeki yeni keşiflerle ilgili gelişmeleri çalışmalar sonlandığında kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Günlük 10 milyon metreküp gaz üretimiyle başlayacak. İnşallah bunu günlük 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Ayrıca Karadeniz'de 8 bin kişi kesintisiz çalışıyor. İlk keşfimizi yaptığımız Tuna 1 kuyusundan itibaren 15 kuyu arama tespitini bitirdik.”

Yüksek öğrenim bursları yükseltildi

Yüksek öğrenim bursları yükseltildi

'Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibariyle lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik. Yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık. Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
49
35
11
8
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ANTİaqp

Dedem hala 2024 diyo hahahhaa. gittiniz gittiniz. artik cok gec.

Falaaddin kahve falı uygulaması gibi. 10 aydır beni ikişer ay erteliyor, olumsuz da konuşmuyor ki uygulamayi kaldırırım diye. Nisanda elinize yüklü para geçe... Devamını Gör

Gustave Le Bon- kitleler psikolojisi kitabında şöyle der ( 1895 yılında yazılmış - 1985 değil dikkatinizi çekerim 1895): siyasetçi her zaman altı boş, gidişa... Devamını Gör

KumdanKum

Gel şunu 2025 yapalım 🤝

KumdanKum

Tüik olduktan sonra 1 günde bile olar bence :))