Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis Başkanı Yılmaz'ın Görüşmesi Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis Başkanı Yılmaz'ın Görüşmesi Sona Erdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili istişare için çağırdığı Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'la yaptığı görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün muhtarlarla buluşmasında hükümeti kurma görevine, seçimlerden 2. Parti olarak çıkan CHP'ye tevdi etmeyeceği işaretini veren Erdoğan, 'seçim hükümeti' konusunda ilk adımı da attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı saat 18.00'de kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Beştepe'deki kabulde Yılmaz ile hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili süreç değerlendirildi. 

Toplantının ardından Twitter üzerinden mesajlar veren Erdoğan, 'Terörde ısrar edenler hak ettikleri karşılığı görmektedirler ve görmeye devam edecekler' dedi.

Açıklamasında 12 yılda milletin refahı ile demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişletme mücadelesi verdiklerini belirten Erdoğan “Siyasetin yolu, demokrasiye ve kalkınmaya; terörün yolu ise kana, ölüme, acıya çıkar” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RT_Erdogan/status/634053007039168512

Görevlendirme yapacak

Türkiye'yi Anayasa uyarınca en geç 90 gün içinde seçimlere götürecek olan 'seçim hükümetini', TBMM'deki temsil oranlarına göre siyasi parti temsilcilerinden Cumhurbaşkanı belirleyecek. Bu çerçevede Erdoğan'ın 'seçim hükümeti Başbakanı' olarak yine AKP lideri Davutoğlu'nu ataması bekleniyor.

MHP ve CHP seçim hükümetine katılmayacak

Cumhurbaşkanı kararıyla kurulacak seçim hükümetine MHP katılmayacağını açıklamıştı. Bugün konuyla ilgili açıklama yapan CHP sözcüsü Haluk Koç da CHP'nin seçim hükümetine destek vermeyeceğini ifade etmişti.

HDP ise dün yaptığı MKYK toplantısında seçim hükümetinde temsil edilme kararı almıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0