Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Faiz-Enflasyon' Açıklaması: Faiz Sebep, Enflasyon Neticedir; Bu da Benim Tezimdir"

etiket Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Faiz-Enflasyon' Açıklaması: Faiz Sebep, Enflasyon Neticedir; Bu da Benim Tezimdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Göreve geldiğimde bu enflasyonu nasıl düşürdüysek, yine indireceğiz. Biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Milletimizi, vatandaşımızı faize ezdirmeyeceğiz. İnşallah en kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir. Bu da benim tezimdir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de eğitim gören Mali Cumhuriyeti vatandaşı bir genç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin ekonomik mücadelesi ile ilgili soru yöneltti.

*Gerçekten ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz asgari ücret açıklaması yaptık. Bu asgari ücret açıklaması son 50 yılın en önemli artışının, yüzde 50 gibi bir artışın olduğu bir açıklamadır. Ayrıca gelir vergisi ve damga asgari ücretten soyutlanmıştır.

*Halkımız bunu anlıyor. Açıkladığımız 4 bin 250 lira ile halkımız inanıyorum ki iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu böylece görmüş oldu. Bir diğer açıklanan karar daha var. O da faizin özellikle yüz baz puan tekrar düşürülmüş olması. Tabii muhalefet ve malum çevreler bizim faizdeki bu tür kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar.

Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

*Ama ben de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak faize karşı olduğumu bu göreve geldiğimden beri hep söyledim. Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz.

*Ama ben vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim. Bakın bugün Amerika enflasyonda çok ciddi bir sıkıntının içerisinde. Avrupa aynı şeklide ciddi bir sıkıntının içinde. Türkiye'de de faizciler ne yazık ki bu işi savunmanın gayreti içerisinde. Ben de diyorum ki biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve milletimizi faize ezdirmeyeceğiz. İnşallah en kısa zamanda da enflasyon aşağı inmeye başlayacak. Çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
23
11
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Madem sen göreve geldiğinde faizi 4 puana kadar düşürdün, arada chp mi iktidarı ele geçirdi de faizleri yükseltti? Faizler yükseltilirken de sen vardın?

Bozkurt

Halktan kopuk ve ezileni umursamadığını tezat cümleler kurarak kapatma gayreti.

Dead nettle.

Ula uşağım pakk hele. Sen göreve celduğunda kemal derviş ekonomi paketi işliyordu ve emin adumlar üle ekonomi toparlanaydu o yoldan ayrilmayaydunuz bu cünler... Devamını Gör