Görüş Bildir
Haberler
Çukur Evimiz Yamaç Babamız! Çukur'un Yeni Nesil Lideri: Yamaç Koçovalı

Çukur Evimiz Yamaç Babamız! Çukur'un Yeni Nesil Lideri: Yamaç Koçovalı

Dale Cooper
03.04.2018 - 14:52

Her sezon bir dizi fırtına estirir, izleyiciler de fırtınasına kapılır. Bu yılın fırtınalar estiren dizisi de, hiç kuşkusuz, Çukur! Karakterleriyle, hikâyesiyle, gelişimiyle, müzikleriyle, oyunculukları ve daha birçok yönüyle izleyicileri ekran başında nefes nefese bırakıyor.

Son dönemin favorisi bu dizinin yeni nesil lideri, Çukur'un yeni babası Yamaç Koçovalı karakterine biraz yakından bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aras Bulut İynemli'nin hayat verdiği Yamaç Koçovalı tavrı, tarzı, kişiliği ve kısacası her şeyiyle ekranlarda görmeye pek de alışık olmadığımız bir lider!

Söz konusu Çukur olunca 'baba' demek daha doğru oluyor. Yamaç Koçovalı bütün haliyle ele alındığında oldukça fantastik fakat bir o kadar da sevilesi bir karaktere dönüşmüş dizinin senaristi Gökhan Horzum'un ellerinde. Ve bu karakter Aras Bulut İynemli gibi hem yakışıklı hem de yetenekli bir oyuncuya teslim edildiğinde de birçok izleyicinin favori karakteri ortaya çıkmış oldu.

Siz Yamaç'ı, Aras Bulut dışında bir oyuncunun canlandırdığını düşünebiliyor musunuz? Biz düşünemiyoruz doğrusu! 😍

Yamaç Koçovalı adeta yeni neslin sesi! Son dönem Türk televizyonlarındaki en stil sahibi karakter desek yeridir.

Yamaç Koçovalı adeta yeni neslin sesi! Son dönem Türk televizyonlarındaki en stil sahibi karakter desek yeridir.

Kendine has bir karakteri var Yamaç'ın. Çukur'dan, Koçovalıların evinden çıktığında kendi karakterini, olmak istediği kişiyi inşa etmek için oldukça büyük çaba sarf etmiş. Ve olmuş da! Hatta pek güzel olmuş. Ancak Çukur'a dönmesiyle başlayan büyük sınavı onca yıl ilmik ilmik örerek inşa ettiği benliğini koruma savaşı! İşte o yüzden Yamaç bildiğimiz o takım elbiseli 'baba'lardan değil. Onun kendine has bir stili var, başta bir kez denediyse de onun aykırı karakterinin o takımlar içine oturamayacağını biliyor.

Ses deseniz ses, yetenek deseniz yetenek; okumuş bir de kimyager olmuş Yamaç.

Çukur'a döndükten sonra bir bölümde dediği gibi 'Patlayan şeker yapıyordum ben. Şarkı söyleyip gitar çalıyordum, ağustos böceğiydim.' Yaşının getirisine uygun sıradan bir genç adamdı yani. Kendi ideallerini, doğrularını ve hayallerini yaşıyordu.

Ne kadar romantik, ne denli iyi ve güvenilir bir aşık olduğunu da bunca bölümdür hepimiz gördük zaten! 😍

Çukur'un yeni babasının en ayırt edici özelliği belki de hafif arıza bir arkadaş olması... 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatta epey arıza! Onu düşmanları karşısında güçlendiren en önemli silahı da bu zaten.

Yamaç hafif kırdığı o kıvrak zekasından ibaret. Oyunların, ters köşenin, karşısındakini allak bullak etmenin ustası. Alışagelmiş tüm mafyacılık oyunlarının dışında onun yöntemleri. Kimi zaman başarılı oluyor, kimi zaman olamıyor. Ancak kendi kişiliğinin ve benliğinin müsade ettiği yönde ilerliyor. 

Ve evet, o yön kimi zaman da babanı kaçıran düşmanın karşısında son ses müzikle dans ederek kötü şakalar yapmaktan ve o insanın aklını karman çorman etmekten geçiyor. 😌

Elbette genlerinden gelen Koçovalılıktan kaçamadığı durumlar da yok değil! Öncelikle sevdikleri herhangi bir tehdit altında olduğunda...

Sonrasında kendisinin, ailesinin ve Çukur'un olana, birinin zarar verme ihtimalinde bambaşka bir Yamaç karşımıza çıkıyor.

Oldukça tehlikeli, gözü kara ve her şeyi yapma potansiyeline sahip. İçinden çıkan o bambaşka kişi yer yer sevdiklerinin de gözünü korkutmuyor değil.

Devamı ise her ne kadar kendine uygun görmese de, içinde bulunmaktan memnuniyet duymasa da bir türlü kaçamadığı çatapatlar.

Artık bu nokta Yamaç Koçovalı'nın iç dünyasına giriş bileti sağlıyor. Yamaç'ın her şeyden önce fedakâr ve sahiplenici bir yanı var, ne yaparsa yapsın bunu elden bırakması mümkün değil. Onun için her daim, kendisinden önce sevdikleri geliyor. Onlar için delirmeye, ölmeye, her şeye hazır.

Fakat dizi içerisinde vicdan muhasebesini en çok yüklenmiş isim yine Yamaç oluyor!

Fakat dizi içerisinde vicdan muhasebesini en çok yüklenmiş isim yine Yamaç oluyor!

Düşmanı bile olsa öldürmeden yana değil. Öldürmek onun için çözüm değil. Ellerine bulaşan kan, aldığı vebal, üzdüğü ve incittiği insanlar hep bir şekilde, bir kol mesafesi kadar kendisine yakında duruyor. 

Tüm bunlar karşısında Çukur'a rağmen, Çukur için mücadelesi sürecek olan karakterimiz daha neler yaşayacak merakla bekliyoruz. 😎❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
125
19
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
G Dragon

Aşırı abartılmış bir karakter. Dün patlayan şeker yapıyordu şimdi her daim God Mode on oluyor. Saçmalık

Pasif Kullanıcı

Kekoluğun masterı amk

Adem GÖNLÜZENGİN

zırh giyinse iron man amk, bokunu çıkartmışlar