Görüş Bildir
Haberler
Covid Sen Nelere Kadirsin! Kızlarına "Kapanma" Anlamında "Lockie" Adını Koyan Çifte Gelen En Tuhaf Eleştiriler

Covid Sen Nelere Kadirsin! Kızlarına "Kapanma" Anlamında "Lockie" Adını Koyan Çifte Gelen En Tuhaf Eleştiriler

27.10.2022 - 11:33

Jodi Cross ve Rob çiftinin karantina döneminde bir kız çocuğu dünyaya geldi. Buraya kadar her şey normal gözükse de koronavirüs pandemisinden ilham alarak kızlarına kilit anlamına gelen Lockie adını veren çifte büyük tepkiler yağıyor. Anne Jodi Cross, kızına verdiği isim için pişman olmadığını ve insanlardan gelen tepkileri önemsemediğini dile getiriyor. Gelin, bu ilginç pandemi hikâyesini birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anneye çılgın diyenler olmuş.

Anneye çılgın diyenler olmuş.

Anne Jodi Cross, kızına verdiği isim için çılgın olarak tanımlandığını fakat gelen yorumlardan olumsuz olarak etkilenmediğini ifade ediyor. Jodi, geçen yıl kasım ayında yani yeni çıkan varyant omicronun etkisini arttırdığı bir zamanda doğumu gerçekleştirmiş. Kızları Lockie, yarım saatten biraz uzun süren bir doğumun ardından 2.324 gram ağırlığında gözlerini karantinalı dünyaya açmış. Hastanede bir hemşire; Jodi’ye kapanma sırasında doğum yapmadığı için şanslı olduğunu, doğum yapacak olan anne adaylarının eşlerinin gelmelerine bile izin verilmediğini ve kuralların çok katı olduğunu söylemiş.

Karantinanın tadını çıkardılar.

Karantinanın tadını çıkardılar.

Anne Jodi Cross, kuaför; eşi Rob ise bir elektrik mağazasında müdürmüş. İkisinin hayatı da pandemiye kadar oldukça yoğun geçiyormuş. Birbirlerine bol bol zaman ayırmak isteyen çifte, pandemi ilaç gibi gelmiş. Jodi, eşi Rob’la karantinada geçirilen zamanların gerçekten rahatlatıcı olduğunu ifade ediyor. Jodi, karantinada yapılan rutinleri, ''Alarm olmadan uyanırdık. Birlikte güzel ve eksiksiz bir kahvaltı yapar, kapıdan dışarıya çıkmak için can atmazdık. Her gün köpeğimizi dışarı çıkarır ve gerçekten birbirimize odaklanırdık.'' şeklinde ifade ediyor. Karantinayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen çift, böylece bebek sahibi olmaya karar vermiş.

Çocukluk arkadaşlığından karantina aşkına.

Çocukluk arkadaşlığından karantina aşkına.

Jodi Cross ve Rob’un tanışma hikâyesi ise karantinadan çok daha öncesine dayanıyor. Eskiden sınıf arkadaşı olan Jodi ve Rob, 15 yaşına kadar aynı okuldaymış. Arkadaş olsalar da ikilinin iletişimi sonradan kesilmiş. 20 yıl sonra 2019 yılında birbirlerine Tinder'da yeniden rastlamışlar ve her şey ondan sonra başlamış. Yerel bir barda okuldaki eski zamanlardan bahsetmek üzere catch up meeting buluşması düşünseler de, birbirlerinden hoşlanmışlar. Bu şekilde ilişkileri başlayan Jodi ve Rob, mart 2020’de tam kapanma dönemine kadar birlikte yaşamıyormuş. Karantinanın ilan edilmesiyle Rob, oğluyla birlikte Jodi’ye taşınmış, Bu dönemde çocuk sahibi olmaya karar veren çift, yaklaşık bir sene boyunca çocuk sahibi olmayı denemiş. Hatta Jodi, artık hamile kalamayacağını düşündüğü için bir iş yerini devralmış. İş yerini devraldıktan bir hafta sonra ise hamile olduğunu öğrenmiş.

Gizlice evlenmişler.

Gizlice evlenmişler.

Jodi’nin hamile olması neşeyle karşılanmış. Bu duruma çok sevinen çift, Jodi yedi aylık hamileyken ailelerine ve arkadaşlarına haber vermeden evlenmiş. İkisi de daha önce evlendiği için büyük ihtişamlı bir düğüne ihtiyaç duymamışlar. Rob’un önerisiyle İskoçya’daki Gretna Green’de evlenmişler. Jodi; E-Bay’de ikinci el, krem renkli bir elbise alarak dünyaevine girmeyi tercih etmiş. Kızlarının adlarını duyurduklarında ise sürpriz evliliklerinden daha fazla tepki aldıklarını dile getiriyorlar.

Omicron'a denk gelmiş.

Omicron'a denk gelmiş.

Lockie, 2021 yılının kasım ayında doğmuş. Tam bu sırada yeni varyant türü omicron ortaya çıkmış. Çiftin kapanma ve kilit anlamına gelen Lockie ismini omicron döneminde kızlarına vermeleri tesadüf değil. İkili, bu olağanüstü karantina durumunu kötü olarak değerlendirmemiş. Yeni doğan kızlarına verdikleri isim Lockie ile karantinalarını taçlandırmış gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelen tepkilerden rahatsız değiller.

Gelen tepkilerden rahatsız değiller.

Lockie, insanların şaşkınlıkla karşıladığı bir isim olmuş. Jodi ve Rob'ın kızlarına verdikleri bu isim; pandemiyi hatırlatan kötü bir anlama sahip gibi görünse de çift, aynı düşüncede değil. Pandemi onlar için mutluluk demek. Bu sayede kızlarına verdikleri isim ile pandemiyi kutlamışlar.

İsmi Corona da olabilirdi.

İsmi Corona da olabilirdi.

Jodi, bir arkadaşının ona Covid’in kısaltması olan Cov ismini vermediği için minnettar olduğunu söylüyor. Bebeğine Corona, Virüs, Latty veya Flow ismini de verebileceği konusunda şakalar yapıyor. İkilinin çevresinde bütün eleştirilere karşılık, bebeğinin ismini ve ismin hikâyesine hayran kalanlar da yok değil. 'Bebeğin ismini değiştirin.' tarzındaki eleştiriler için ise çift, kızlarının isimlerini değiştirmek istemediklerini söylüyor. Bazı insanların bu ismi kaba bulduğunu bilseler de onların bu eleştirileri önemsemedikleri fazlasıyla açık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın