Görüş Bildir
Haberler
Contemporary İstanbul Dopdolu Programıyla Geliyor

Contemporary İstanbul Dopdolu Programıyla Geliyor

Hande öçalan
30.09.2015 - 17:08 Son Güncelleme: 30.09.2015 - 20:18

Bu yıl 10. yaşını kutlayacak olan Contemporary Istanbul 12-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 24 ülkeden katılımcıların yer alacağı fuar, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Contemporary Tehran” (Tahran’dan Çağdaş Sanat) ve Plugin Yeni Medya Bölümü ile 102 galeriye ev sahipliği yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23 galerinin ilk defa yer alacağı fuarda bu yılın katılımcı galerileri CI Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler, koleksiyoner Natalie Mamane Cohen, koleksiyoner ve küratör Freda Rozenbaum Uziyel ve The Empire Project kurucusu Kerimcan Güleryüz’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. 9 yıl boyunca Contemporary Istanbul'u destekleyen Akbank Sanat, bu yıl da fuarın ana sponsorluğunu üstleniyor.

10. yılı için geçtiğimiz sene boyunca hazırlıklarını sürdüren Contemporary Istanbul, Ocak ayından bu yana 16 şehir, 15 ülke ve 20 uluslararası etkinlik bağlamında 178,480 kilometre yol kat etti. 1250 koleksiyoner, 540 galeri, 83 basın mensubu, 138 sanat kurumuyla ve müze direktörü ile buluştu.

Barbara Paci Galleria d’Arte, Rainer Elstermann, Orient Hejer, Lambda Print on Diasec 120 x 140 cm 2010

Bu yıl fuarın öne çıkan bölümlerinden olan Contemporary Tehran (Tahran’dan Çağdaş Sanat) adı altında gerçekleştirilen “Focus” bölümüne; Assar Gallery, Aaran Gallery, Dastan’s Basement, Lajevardi Foundation- New Media Society ve Shirin Gallery katılım gösterecek. İran’ın önde gelen sanatçılarının eserlerini görmenin mümkün olacağı bu bölüm kapsamında, Nasser Bakhshi, Babak Roshaninejad, Ali Akbar Sadeghi, Moreshin Allahyari ve Houman Mortazavi’nin eserleri sergilenecek.

Yavuz Gallery, Anton Del Castillo, A Play for Life, Oil on Gold Leaf Panel 183 x 183 cm 201

Contemporary Istanbul, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli Contemporary Tehran bölümüyle ilgili;

“Bu yıl ‘Focus’ bölümü konuğumuzun İran olması bize gurur veriyor. İran sanatının benzersiz ve etkileyici bir tarihe sahip olduğunu biliyoruz. Sürekli gelişen bir çağdaş sanat ortamına sahip olan İran çağdaş sanatı her zaman Contemporary Istanbul’un ilgi alanı içinde olmuştur. Bu bölgede yer alan, sürekli gelişme gösteren koleksiyoner ağı ve koleksiyonerlerin yeni sanatçılar keşfetme isteği, çağdaş İran sanatını da daha heyecanlı hale getiriyor. Bu nedenle bu yıl Contemporary Istanbul’da, Tahran çağdaş sanatının güçlü bir şekilde temsil edileceğini umuyoruz,”

dedi.

Gallery Baraz, Mark Kostabi, Love, Oil on Canvas 90 x 120 cm 2015

Yeni medya sanatlarına yer veren Plugin bu yıl Dr. Ebru Yetişkin küratörlüğünde, galeriler, mimarlık & tasarım stüdyoları, yeni medya ile ilgili yaratım atölyeleri, oyun laboratuvarları, dijital sanat kolektifleri ve proje mekânları gibi inisiyatifleri X-CHANGE başlıklı bir küratöryal tema altında ve tek bir alanda bir araya getiriyor.

Mika Gallery, Sarah Bahabah, Sex & Take Out, C-Print 80 x 120 cm 2015

Plugin 3. yılında, yüksek teknolojinin basit teknolojilerle birlikte çalışması, organik ve inorganik formların bir arada işlemesi, fiziksel ve dijital gibi ikiliklerin ötesine geçen dinamikler gibi alt başlıklara odaklanıyor. Bu yıl bölümde; DAM Gallery, Pearl Lam Galleries, Lajevardi Foundation - New Media Societ, LICHT FELD Gallery, Galeri Zilberman yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galerie Iragui, Ivan Plusch, Strange / Private #9, Canvas, Ink, Black Pencil, Lacquer 27 x 34 cm 2015

Contemporary Istanbul 10. yılında Australia China Art Foundation (ACAF) tarafından seçilen Çinli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Bu bölümde Shao Yinong ve Mu Chen, Ling Jian, Aaajiao, Tao Hui, Yang Xin ve Zheng Jiang eserlerini görmek mümkün. Diğer yandan, Aimee Lin tarafından hazırlanan “Parade” başlıklı sergi de bu kapsamda izleyiciyle buluşacak. Çinli ve Avusturalyalı sanatçıları uluslararası platformda tanıtmak amacıyla Yashian Schauble tarafından kurulan ACAF, sanat aracılığı ile kültürlerarası bağ kurmayı hedefliyor.

Artfulliving

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0