Görüş Bildir
Haberler
Çok Şey Değişecek: Meclis, Hafta Tatili Kanunu'nu Kaldırıyor

etiket Çok Şey Değişecek: Meclis, Hafta Tatili Kanunu'nu Kaldırıyor

Batuhan
21.06.2017 - 12:03

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçecek olan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile 'Hafta Tatili Kanunu' kaldırılıyor. Gerekçe ise sanayi işletmelerinin hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyeden ruhsat almalarının getirdiği ek yükü kaldırmak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın yazısında aktardığı bilgiye göre, ileriki günlerde uygulamaya geçecek ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu’nda işçilerin haftada bir gün tatil yapmasını zorunlu kılan kanun maddesi kaldırılıyor.

Gerekçe, sanayi işletmelerinin hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyeden ruhsat almalarının getirdiği ek yükü kaldırmak.

Hafta tatili yasası işçilerin 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu

Hafta tatili yasası işçilerin 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu

1924 yılında, çıkartılan ve haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılan Hafta Tatili Hakkındaki kanunun kalkmasıyla birlikte işyerleri açısından artık hafta sonu çalışma kolaylaşmış olacak. Ancak, yürürlükten kalkan yasa, aynı zamanda işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu.

İş güvenliği zorunluluğu başka bahara

İş güvenliği zorunluluğu başka bahara
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma-geliştirme (Ar-Ge) personeli istihdam eden şirketin personelinin yüzde 10’unun maaşının 1700 lirasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iki yıl boyunca ödeyecek.

50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan şirketlerde iş sağlığı ve iş güvenliği hizmeti işverenler veya işveren vekili tarafından yürütülecek. Bu sınıftaki şirketlere iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu 2020’ye ertelendi.

Staj için ücret ödenecek

Staj için ücret ödenecek

Staj yapan üniversite öğrencilere ücret ödenecek ancak bunun emekliliğe etkisi değişmeyecek. Uygulamalı eğitimlerde asgari ücretin yüzde 35’i kadar ücret ödenecek. Emeklilik yaşını dolduran akademisyenler, 75 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla maaşı bağlanana kadar sözleşmeli olarak çalışmaya devam edebilecek.

Ali Tezel: “İşverenler artık pazar günü tatil değil cuma günü tatil deme imkanına sahip oldu”

Ali Tezel: “İşverenler artık pazar günü tatil değil cuma günü tatil deme imkanına sahip oldu”

Konuyla ilgili medyascope.tv'ye konuşan Ali Tezel, “Yaklaşık 100 yıldır devam eden Hafta Tatili Kanunu ortadan kaldırıldı. Pazar günü tatildi ama artık bu ülkemizde geçerli değil. Bazı isimler artık işçiler altı gün değil yedi gün çalışılacak diyor ama bu doğru bir yorum değil. Çünkü İş Kanunu’na gereğince haftalık çalışma saati 45 saat olup bunun iki kural ile haftanın değişik günlerine yayabilir. Bunlardan bir tanesi her gün en az 12 saat dinlemedir. Diğeri de haftada bir gün 24 saat dinlenmedir. Burada önemli olan şu: İşverenler artık bundan böyle pazar günü tatil değil cuma günü tatil deme imkanına kavuşmuştur.” açıklamalarında bulundu.

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
903
375
117
28
27
19
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Referandum gecesi de söylemiştim,yine sırası geldi.Su veren itfaiyenin hortumunu sksinler.Akılsız başın kahrını ayaklar çekecek.Türk insanı burnu sürtülmeden... Devamını Gör

gaydırı guppak

az çalışıyorduk iyice ağzımıza edin eve de göndermeyin molaları da kaldırın. elin ülkesi yolda geçen saatide çalışma saatinden saymaya başlıyor bizimkide dah... Devamını Gör

Nadia Wagner

Oy veren mallar ne yapıyorlar acaba. Makarna, kömür alırken iyiydi dimi salaklar. Kıdem tazminatı, tatil filan derken gelsinler işçi sınıfının üzerine, siz h... Devamını Gör