Görüş Bildir
Haberler
Coğrafya Kaderdir: Dünyanın Dört Bir Yanından "Tövbe Estağfurullah" Dedirten Yasaklara Çok Şaşıracaksınız!

Coğrafya Kaderdir: Dünyanın Dört Bir Yanından "Tövbe Estağfurullah" Dedirten Yasaklara Çok Şaşıracaksınız!

05.04.2022 - 07:30

Her ülkenin farklı gelenekleri, değerleri ve normları var. Bu yüzden bir ülkede normal karşılanan bir konu başka ülkelerde absürt bulunabiliyor. Düzeni sağlamak için konulan yasaklar da bunlardan biri! Yasakların genel olarak insanların, diğer canlıların ve doğanın iyiliği için konulduğunu düşünebilirsiniz ancak bazı yasaklar var ki akla ve mantığa sığacak gibi değil. Tam da bu sebeple sizi hayrete düşürecek en ilginç yasakları derledik. İncelemeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Noel'de bisküvi tüketmek (İngiltere)

1. Noel'de bisküvi tüketmek (İngiltere)

Noel, Hristiyan'ların kutladığı bir dini bayram. Her yıl 25 Aralık'ta kutlanan bu günde İngiltere'de bisküvi yemek yasak. Bu yasağın tarihi, 1644 yılına kadar uzanıyor. O tarihlerde Oliver Cromwell, Noel'in kutlanmasını ahlaksızlık olduğu gerekçesiyle engellemişti. Bu yasak nedeniyle Noel'e dair yapılan her geleneğin önü kesilmişti. Buna bisküvi yemek de dahil! Günümüzde bu kural hâlâ devam ediyor olsa da kimsenin yasağı takmadığını belirtmeliyiz.

2. Geç saatlerde sifon çekmek (İsviçre)

2. Geç saatlerde sifon çekmek (İsviçre)

İsviçre, herkesin bildiği gibi oldukça huzurlu bir ülke. Hatta bazıları, İsviçre'de mutlu olmanın yazısız bir kural hâline geldiğini bile söylüyor. Elbette bu huzur, bazı kurallarla sağlanıyor. Bunlardan belki de en ilginci ise akşam 22.00'den sonra sifon çekmenin yasak olması! Evet, yüksek ses insanları rahatsız edebileceği için sifon çekmek yasak. Kulağa absürt gelse de bu yasağa uyuluyor. Yani gece işinizi hallettiyseniz çıkanlara ancak sabah güle güle diyebiliyorsunuz.

3. Güvercinleri beslemek (İtalya)

3. Güvercinleri beslemek (İtalya)

Ülkemizde hayvanları beslemeyi ve onlarla dostluk kurmayı sevenlerin sayısı oldukça fazla. Hatta öyle ki doğası gereği etçil olan martıları simide bile alıştırdık! Hâl böyle olunca bu maddenin size çok garip geleceğine eminiz. İtalya'da güvercinleri beslemek yasak. Evet, çok ilginç! Yerli ve yabancı turistler onları çok beslemiş olacak ki tarihî eserler, heykeller ve yapılar kuş arkadaşlarımızın pislikleriyle dolmaya başlamış. Buna çözüm olarak da güvercinleri beslemeyi yasaklamaya karar vermişler.

4. Yaya geçidinde beklemek (Çin)

4. Yaya geçidinde beklemek (Çin)

Kurallar ülkesi de diyebileceğimiz Çin'de yaya geçidinde biraz olsun beklemek yasak. Dünyanın en yüksek nüfuslu ülkesindeki bu ilginç kural, yaya trafiğinin akışını bozmamak için koyulmuş. Yani Çin'de yaya geçidinde duraksamak, bir şeyleri yavaşlatmak demek. Üstelik bu kural ihlalinin cezası 5 yuan!

5. Eşinin doğum gününü unutmak (Samoa)

5. Eşinin doğum gününü unutmak (Samoa)

Sıradaki yasak, muhtemelen ilişkinizdeki unutkanlık problemine etkili bir çözüm getirecek. Pasifik'teki bir ada ülkesi olan Samoa'da eşinizin doğum gününü unutmanız suç sayılıyor. Bunun cezası elbette hapis değil ama eşinizin doğum gününü unutursanız bir miktar parayı gözden çıkarmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Margarini sarı renkte üretmek (Kanada)

6. Margarini sarı renkte üretmek (Kanada)

Kanada'da insana ne kadar değer verildiğini bilmeyen yok. Bunun en büyük göstergelerinden biri de Kanada'da margarinin sarı renkte üretilmesinin kesinlikle yasak olması. Bu yasak, margarini tereyağı diye yutturmak isteyen üreticileri engellemek için koyulmuş. Bu sayede tüketici aldığı yağın renginden tereyağı olup olmadığını anlayabiliyor.

7. Sürpriz yumurta yemek (Amerika)

7. Sürpriz yumurta yemek (Amerika)

Çoğu kişinin çocukken tükettiği favori atıştırmalığı sürpriz yumurta Amerika'da yasak. Bu kural yetişkinleri değil, çocukları kapsıyor. 'Bu çikolatanın diğerlerinden ne farkı var da sadece sürpriz yumurta yasaklanmış?' diyebilirsiniz ancak yasağın nedeni çikolata değil. Bu kuralın arkasında yumurtaların içinden çıkan sürpriz oyuncakların çocukların boğazına kaçabilecek kadar küçük olması var.

8. Boğulmakta olan birini kurtarmak (Çin)

8. Boğulmakta olan birini kurtarmak (Çin)

Çin'de boğulan birine yardım etmek yasak. Bu yasağın nedeni ise Doğu felsefesinde kadere müdahale etmenin ahlaksızlık olarak görülmesi. Yine de bu yasağı duyan komplo teorisyenleri boş durmamış. Bazıları yasağın Doğu felsefesiyle alakalı olmadığını ve Çin'in bu yöntemle nüfusunu kontrol etmeye çalıştığını düşünüyor.

9. Cenaze ve düğünü bozmak (Avustralya)

9. Cenaze ve düğünü bozmak (Avustralya)

İnsanların neredeyse her tanıdığını çağırdığı iki etkinlik var: cenaze ve düğünler. İkisi de epey ciddi törenler olduğu için Avustralya'da düğün ve cenazeyi bozmak yasak. Bu eylem, 2 yıla kadar hapis ya da 10 bin dolara varan para cezası ile sonuçlanabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın