Görüş Bildir
Haberler
Çocukların Kahramanı Olduğu, Hep Kahraman Kalsınlar Dediğimiz 15 Muhteşem Kitap

Çocukların Kahramanı Olduğu, Hep Kahraman Kalsınlar Dediğimiz 15 Muhteşem Kitap

Kahramanı çocuk olan kitaplar, yaşımız ne olursa olsun dünyanın en kucaklanası kitapları oluyor. Çocukların gözlerinden dünya, çok daha ürkütücü, çok daha derin, çok daha gizemli bir yer. Zamanla kaybedilen bu bakışı her çocuk kahramanda, ucundan da olsa tekrar yakalama ihtimali bu kitaplara olan sevgimizin en büyük sebebi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küçük Prens

1. Küçük Prens

Yazarın bir gün uçağı bozulur ve Sahra Çölü'ne zorunlu iniş yapar. Burada B612 Asteroidin'den gelen Küçük Prens ile karşılaşır. Küçük Prens gülü ile birlikte yaşadığı gezegenden nasıl ayrılıp bu çöle düştüğününün hikayesini anlatır.

2. Harry Potter

2. Harry Potter

Harry Potter hem öksüz hem de yetim bir çocuktur. Eniştesi, teyzesi ve kuzeni ile birlikte yaşamaktadır ve o evde pek de mutlu değildir. Bir gün Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndan gelen kabul mektubu ile hayatı tamamen değişir. Büyük maceralar ve öğrenilmesi gereken onlarca sır onu beklemektedir.

3. Tılsım

3. Tılsım

Jack Sawyer bir yetimdir ve annesi kanser olduğu için öksüz kalma tehlikesi vardır. Annesini iyileştirecek iksir için bir yolculuğa çıkar. Hem bu dünyada hem de Diyar denilen paralel evrende geçecek olan bu yolculukta, annesini iyileştirecek iksire ulaşmak için zorlu, korkutucu, sihir dolu zamanlar onu bekliyordur.

4. Ender's Game

4. Ender's Game

Ender's Game bilim kurgu dünyasının en kıymetli metinlerinden biri sayılıyor. Geleceğin dünyasında geçen hikayemizde, Ender dünyanın senelerdir savaşmak zorunda kaldığı yaratıklardan kurtulmak için kurduğu seçkin bir orduya seçilir. Seri, soykırım ve savaş üzerine inanılmaz tespitlerle doludur.

5. Oliver Twist

5. Oliver Twist

Oliver bir yetimhanede doğar. Bu küçük yalnız çocuk, sığındığı kişilerin yanında mutlu olamaz ve kaçıp Londra'ya gider. Büyük bir şehirde bir yandan onu hırsızlığa iten suç çetesi ile uğraşırken, bir yandan ailesini bulmaya çalışır. Hayat tüm zorluğuna rağmen Oliver'a güzel şeyler getirecek mi? Okuyanlar biliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tom Sawyer

6. Tom Sawyer

Tom Sawyer teyzesiyle yaşayan yaramaz, biraz da romantik bir çocuktur. Bir gün Huck adında çok belalı bir arkadaşıyla tesadüfen bir cinayete tanık olurlar. Olaylar onları dostluk, adalet ve sevgiyi tekrar tanımlayacakları bir serüvenin içine çeker.

7. Şeker Portakalı

7. Şeker Portakalı

Şeker Portakalı dünyanın en acıklı hikayelerinden biridir. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Zeze devamlı dayak yemektedir. Yeni taşındıkları evlerinin bahçesindeki şeker portakalı fidanını kendine arkadaş edinir. Başından geçen her şeyi ona anlatır. Kahramanımızın ailesinden kaçıp dışarılarda bulduğu dostluklarına ve hayatın ağır yükü altında ezilen çocukluğuna hep birlikte eşlik ederiz.

8. Polyanna

8. Polyanna

Anne babasını kaybeden Polyanna, zengin ve kalpsiz teyzesinin yanında yaşamaya başlar.  Yetim ve öksüz Polyanna, zamanla çevresindeki herkesi iyimserliği ve muhteşem kalbiyle kendine aşık eder.

9. Cadılar

9. Cadılar

Cadılar İngiltere'deki bütün çocukları yok etmek için büyük bir plan yaparlar. Küçük kahramanımız tesadüf eseri bu planı öğrenir. Fakat ninesine anlatmadan evvel kendisini bir fareye dönüşmüş bulur. Acaba başına daha neler gelecek?

10. Maça Kızı

10. Maça Kızı

Kahramanımız babasını kaybetmiş içine kapanık bir çocuktur. Bir gün annesi bir odalarını gizemli bir yabancıya kiraya verir. Bu yetişkin yabancı ile kurduğu dostluk, ona gizemli ve başka bir dünyanın kapılarını açar. Adam ona hayat ve aşk ile ilgili yeni bakış açıları katarken, o da bu adamla birlikte babasından boşalan yeri doldurmaya çalışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Narnia Günlükleri

11. Narnia Günlükleri

Narnia evreni hayvanların konuştuğu, çok farklı yaratıkların yaşadığı sihirli bir evrendir. Bu farklı evreni, oranın kraliçesi olduğunu iddia eden Beyaz Cadı yönetmektedir. Kraliçe Narnia'yı bitmeyen bir kışa hapsetmiştir. 1940'lı yıllarda savaş zamanı, dört çocuk bir şekilde Narnia evrenine geçiş yapar ve Narnia'nın kurtuluşu için savaş verir. Birkaç kitaptan oluşan seride, Narnia ve çocukların eş zamanlı değişimlerine, güçlenmelerine ve büyümelerine tanık oluruz.

12. Peter Pan

12. Peter Pan

Darlin ailesinin hayalperest çocukları Vendi, Misel ve Jan yine hayal kurdukları bir akşam pencereleri birden açılır. Gelen, hiç büyümeyen uçan kahramanımız Peter Pan'dır. Peter Pan, onları uçarak düşler adasına götürür. Düşler adası hayalperest çocuk kahramanlarımıza, tam da istedikleri maceraları verecektir.

13. Pinokyo

13. Pinokyo

Yaşlı ve yalnız olan marangoz Gepetto, bir kütükten küçük bir çocuk kuklası yapar ve adını Pinokyo koyar. Tahtadan bile olsa canlı bir çocuk olan Pinokyo'yu çocuğu gibi gören Gepetto, onu okula gönderir. Yalan söyleyince burnu uzayan kahramanımız, biraz haylaz ve yalancı bir çocuktur. Başından bir sürü macera geçer. Acaba bu maceraların sonunda Pinokyo gerçek bir çocuk olmayı hak edecek midir?

14. Alice Harikalar Diyarında

14. Alice Harikalar Diyarında

Alice bir gün bahçede oynadığı bir sırada bir tavşan görür ve peşinden gider. Tavşan bir delikten içeri girer. Alice de arkasından deliğe girince, bambaşka bir dünyaya giriş yapmış olur. Bu farklı ve acayip dünyada bir sürü değişik hayvan ve insanla karşılaşan Alice, acaba rüya mı görüyor?

15. Angela'nın Külleri

15. Angela'nın Külleri

Hikayemiz bu sefer gerçekten yaşanmış bir çocukluğun anılarına dayanıyor. Büyük buhran zamanı geçinemedikleri için Amerika'dan İrlanda'ya dönmüş bir ailenin yaşadığı yoksulluğuna ve dönemin İrlanda'sının siyasi atmosferine bir çocuğun gözünden bakarız. Hikaye oldukça trajik olmasına rağmen, çocuğun bakış açısıyla anlatıldığı için gülümsemekle ağlamak arasında gidip gelir insan. Keşke çocuklar sadece büyülü ve güzel maceraların kahramanları olsa dersiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
48
7
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Srpennywise

Çocuk Kalbi okumayan çocuk mu olur....

Pasif Kullanıcı

Edmondo de Amicis in Çocuk Kalbi..Okumaya bu kitapla başlamıştım..Süper bir kitap.. bana o günleri hatırlattın arkadaşım.Teşekkürler Jane Eyre de vazgeçilmez... Devamını Gör

Berk Yılmaz

bu ülkede kitap okuma kültürü yok biz kadına ve çocuğa tecavüz ederiz hatta eşek bile sikeriz

Pasif Kullanıcı

#7 o kitabı sınıfta dağıttılar ve kimse okumadı. Rezalet bir başlangıcı vardı ve karakterler o kadar fazla ve içleri boştu ki sürekli kafa karıştırıyordu.