Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar Uyuşturucuyla Katlediliyor

Çocuklar Uyuşturucuyla Katlediliyor

MAHMUT TANAL
27.08.2014 - 09:42 Son Güncelleme: 27.08.2014 - 10:57

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yaptığı uyuşturucu operasyonuyla 14 yaşında bir çocuğu gözaltına almış ve yapılan inceleme sonucu çocuğun çete lideri olduğu tespit edilmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırması, Türkiye'de bonzai kullanımına ilişkin çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. TÜİK araştırmasından derlenen bilgilere göre, Türkiye'de bonzai kullanım yaşının 11'in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Yaş gruplarına göre değerlendirildiğinde bonzai kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında olduğu belirlendi. Genç yaşta kalp krizlerini tetikleyen bonzai kullanımı sonrası, kalp ritmi bozukluğu, kan basıncının artması ve böbrek yetmezliği gibi semptomlar görülüyor. Kalp atışlarını hızlandırması nedeniyle kullanıcılarına ölüm korkusu yaşatan bonzai nedeniyle, intihar vakaları da yaşanabiliyor.  Bütün bunlar bize, büyük bir afetle karşı karşıya olduğumuzu söylemektedir. Çocukların uyuşturucu çeteleri tarafından ceza almamak için maşa olarak kullanıldığını, bu sayede çetelerin ceza almamak için hukuku dolandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam’a verdiği yazılı soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Bakan Ayşegül İslam’a;

1- Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı uyuşturucu operasyonuyla 14 yaşındaki A.K. gözaltına alınmış mıdır? Yapılan incelemeler sonucu 14 yaşındaki A.K.’nin şebekelerden birinin liderliğini yaptığı tespit edilmiş midir?

2- 14 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu çetesi lideri olması Bakanlığınızın basiretsiz politikaları sayesinde mi gerçekleşmiştir? Bakanlığınızın çocuklarımızın içinde bulunduğu bu tehlikeli gerçekle ilgili herhangi bir önlem veya kurtarma çalışması var mıdır?

3- Uyuşturucu çeteleri,  reşit olmamış çocukları,  hiç ceza almadan veya en az cezayla suçtan kurtulmak adına maşa olarak kullanmakta mıdır? 14 yaşındaki bir çocuğun, çete liderliğine itilmesindeki asıl sebep hukuku ve ceza kanunlarımızı dolanmak değil midir?

4- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırma sonucu, çok sayıda gencin hayatını yitirmesine sebep olan bonzai kullanımının 11 yaşın altına düştüğü tespiti doğru mudur?

5- Türkiye’de uyuşturucu bulmak son yıllarda daha kolay hale mi gelmiştir? Bu konuyla ilgili bilhassa çocuklar açısından etkin bir denetim neden yapılamamaktadır?

6- Hükümet tekel ürünlerine üst üste zam yapmış, bir çok şeyi yasaklamış fakat bonzai denen maddenin ülkeye sokulmasına göz mü yummuştur? Bu bir politika mıdır? Gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucuya yönlendirerek suskun, uyuşmuş bir toplum yaratma amacı mı güdülmektedir?

7- Bakanlığınız uyuşturucuyla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarına veya bireylere destek olmakta mıdır? Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, Bakanlığınızca gerçekleştirilmiş projeler var mıdır, varsa nelerdir?

8- Bahse konu istatistiklerle Türkiye uyuşturucu batağındadır diyebilir miyiz?

 Sorularını yöneltti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0