Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar Sosyal İzolasyondayken Sıkılmasın Diye Eğlenirken Gelişmelerine Yardımcı Olacak 21 Dizi ve Film

Çocuklar Sosyal İzolasyondayken Sıkılmasın Diye Eğlenirken Gelişmelerine Yardımcı Olacak 21 Dizi ve Film

A. Ece
21.03.2020 - 09:15 Son Güncelleme: 21.04.2020 - 13:50

Bu süreyi rahatlamak için olduğu kadar duygusal ve mantıksal zekamızı da geliştirmek için de kullanmak çok iyi bir fikir değil mi çocuklar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Parlak Buluşlar

1. Parlak Buluşlar

Patojenler ve duygulardan sosyal medya ve çok daha fazlasına kadar bilimle ilgili pek çok konu, kendinizden bir şeyler bulacağınız biçimde açıklanıyor.

2. Gezegenimiz

2. Gezegenimiz

Muazzam bir içeriğe sahip olan bu çarpıcı belgeselde, gezegenimizin doğal güzelliğine şahit olurken iklim değişikliğinin tüm canlıları nasıl etkilediğini göreceksiniz.

3. Kim Kimdir?

3. Kim Kimdir?

Yeni sesler, tarihteki en ünlü isimlerden bazılarına hayat veriyor. Çok satan kitap serisinden uyarlanan bir canlı çekim skeç komedisi.

4. Emily'nin Muhteşem Laboratuvarı

4. Emily'nin Muhteşem Laboratuvarı

Bu canlı çekim dizide, sunucu Emily Calandrelli aklınızı başınızdan alacak bilimsel deneyler etkinlikler ve gösterilerle STEAM eğitimini eğlenceli hale getiriyor.

5. The BFG - Big Friendly Giant

5. The BFG - Big Friendly Giant

Roald Dahl’ın sevilen çocuk kitabından beyaz perdeye uyarlanan The BFG'nin yönetmen koltuğunda usta isim Steven Spielberg oturuyor. Bill Hader' arkadaş canlısı dev, Ruby Barnhill'i ise baş roldeki Sophie olarak izleyebileceğimiz yapımın oyuncu kadrosunda Mark Rylance, Rebecca Hall ve Jermaine Clement de yer alıyor. İnsanları yememe kararı verdiği için kendi türü arasında dışlanan sevimli bir devin yetimhanedeki Sophie isimli küçük bir kızla arkadaşlığını işleyen yapımda fantastik dünyanın sert kuralları çocuk masumiyetine karşı duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyada Gece

6. Dünyada Gece

Bu doğa dizisinin kullandığı yeni teknoloji, avlanan aslanlardan uçan yarasalara varan farklı canlıların gizli yaşamını ortaya çıkarmak için gecenin perdesini aralıyor.

7. If I Were an Animal

7. If I Were an Animal

İki meraklı çocuk olan Emma ve ağabeyi Tim, farklı hayvanların doğumdan yetişkinliğe kadar olan süreçte geçirdikleri hayati dönüm noktalarını gözlemliyor.

8. Efsane Beşli

8. Efsane Beşli

'Kara' adıyla tanınan kötü bir ruh insanlığın umutlarını ve inandığı değerleri yok ederek dünyaya hakim olmak için harekete geçince, Kuzey (Noel Baba), Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Frost'tan oluşan ölümsüz bekçiler de ona karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar. Kara, dünyamızı çepeçevre sarıp insanlığa korku yaymaya başladığında, dünyadaki tüm çocukların umutları, inançları ve hayalleri Efsane Beşli'ye bağlıdır.

Rus Kazak askeri Kuzey, doğa bekçisi Avustralyalı Paskalya Tavşanı, yarı insan, yarı sinek kuşu olan Diş Perisi, güzel rüyaların yaratıcısı Uyku Perisi ve ölümsüz Jack Frost sadece çocukları değil büyükleri de peşlerinden sürükleyecek bir maceraya doğru atılacaklardır...

9. Karlar Ülkesi serisi

9. Karlar Ülkesi serisi

Krallık, karlar kraliçesinin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, karlar kraliçesini bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Başarıya ulaşmaları için karlar kraliçesini görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir. Görünürde basit olan bu plan, izbe dağdaki yolculuk ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.

10. Ters Yüz

10. Ters Yüz

Ters Yüz, küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley'ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü... Riley'in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır. Neşe, Riley’nin en önemli duygusudur ve onu hep pozitif tutmaya çalışır ama diğer duygular bu yeni hayatına uyum sağlama konusunda biraz şaşkındır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Coco

11. Coco

Coco, 12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarındaki macerasını anlatıyor. 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar...

12. Oyuncak Hikayesi serisi

12. Oyuncak Hikayesi serisi

Oyuncak Hikayesi'nde Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy’nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody’nin önderliğinde hayata geldiğidir. Bir gün Andy güzel bir hediye alır. Bu hediye de son model bir oyuncak olan Buzz-Lightyear’dır. Andy’nin aldığı bu hediye oyuncaklar arasındaki ego tartışmalarını da beraberinde getirecektir.

13. Shrek serisi

13. Shrek serisi

Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir trolldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar 'çirkin' bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Shrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Shrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler ortaya çıkmak üzeredir.

14. Madagaskar serisi

14. Madagaskar serisi

Aslan Alex, zürafa Melman, su aygırı Gloria ve zebra Marty… Güzel bir hayvanat bahçesinde, yaşadıkları ortamın sunduklarına fazlasıyla alışık ve iyi anlaşan bir dörtlüdür. Şehrin ortasında olmalarına rağmen mutlu olmayı başarabilmektelerdir. Bir gün bu hayvanat bahçesinin dışarısında ne olduğu merakını dışa vuran Marty, hayvanat bahçesinden kaçar. Onu çok seven arkadaşları da onu bulup geri getirmek üzerine peşinden giderler. Kaçarak başlayan bu yolculuk, doğal hayata hiç alışık olmayan bu hayvanların kendilerini Madagaskar’da bulmalarıyla sonuçlanacaktır. Geri dönmek, artık yalnızca bir hayal olacaktır.

15. Ratatuy

15. Ratatuy

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmıştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ruhların Kaçışı

16. Ruhların Kaçışı

Ruhların Kaçışı, Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından biri. Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

17. Charlie'nin Çikolata Fabrikası

17. Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. Diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir.

18. Sünger Bob Kare Pantolon

18. Sünger Bob Kare Pantolon

Sünger Bob ve denizlerde beraber yaşadığı arkadaşlarının birbirinden komik maceralarına tanıklık edeceğiniz komik bir çizgi film!

19. Talihsiz Serüvenler Dizisi

19. Talihsiz Serüvenler Dizisi

Son derece zengin bir ailenin Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire adlarındaki 3 çocukları, muazzam bir gelecek ile yetim kalmışlardır. Kendilerine kalan bu büyük mirası, anne ve babalarının bir yangında can vermelerinin ardından kullanabilmeleri için en büyük kardeşlerinin, uygun yaşa gelmesini beklemeleri gerekmektedir. Uzak bir akrabaları olan Count Olaf’ın yanına gönderilmeleri ile hayatları beklenmedik bir biçimde değişmeye başlar çünkü Count hiç de iyi niyetli biri değildir. Çocuklar çok geçmeden, bu adamın, sahip oldukları geleceği, ellerinden almanın peşinde olduğunu fark ederler. Violet’in bilim ve keşiflere olan merakı, Klaus’un okumak tutkusu ve henüz bir bebek olan Sunny’nin ısırma alışkanlığı beklenmedik anlarda işe yarayacaktır.

20. Altın Pusula

20. Altın Pusula

Başka bir alemde başka başka canlı tanımları ile şekillenen bir film. Örneğin Lyra’nın en yakın arkadaşı olarak kabul ettiği varlık Pantalaimon adında bir cindir. Bir gün okulda onunla beraber kendisini ilgilendirmemesi gereken bir konuyu duyar. Bunun üzerine bir başka arkadaşı kaçırılır ve olaylar birbirini kovalamaya başlar. İşte şimdi en büyük maceralar onları beklemektedir. Lyra, arkadaşının izinde kuzeye doğru yola çıkar ve yolda zırhlı ayılar, cadı kraliçeler gibi türlü yaratıklarla burun buruna gelir. Tüm korkularına rağmen arkadaşının yerini keşfetmek zorundadır artık. Film bir kitaptan uyarlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Köfte Yağmuru serisi

21. Köfte Yağmuru serisi

Alice Harikalar Diyarında'yı aratmayacak kertede fantastik maceralar içeren müthiş bir çocuk kitabından uyarlanan destansı boyutlardaki bu komik film, yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabanın köfteler ve makarnalarla dolu öyküsünü anlatıyor. Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, dünyanın en beceriksiz mucididir. Çünkü şimdiye kadar üretilmiş en tuhaf cihazlardan bazılarının ardındaki çekingen dahi olmasına rağmen elle tutulur hiç bir fayda sağlayamamıştır. Ama Flint'in inadı inattır ve sprey ayakkabılardan, maymun düşüncesi çevirmenine tüm icatları yaşadığı küçük kasabanın başına dert açan büyük başarısızlıklar olsa da Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint'in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ta ki şaşırtıcı bir şey olana kadar: Gökten çiz burger yağmaya başlar. Makinesi gerçekten çalışıyordur! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint kasabaya kendi deyimiyle 'tarihin en büyük hava fenomenini' incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks'la arkadaş olur. Ama insanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam'in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır.

Yüzlerce TV kanalı, en sevilen diziler ve çok daha fazlası TV+ ile seni bekliyor.

Yüzlerce TV kanalı, en sevilen diziler ve çok daha fazlası TV+ ile seni bekliyor.

İzlenecek ne kadar dizi varsa TV+'ta! Sen de hemen indir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
29
21
8
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Rise of the Guardians( Efsane Besli) vaay be bu filme bu Turkce ismi verenin agizina terlikle vurmak istiyorum, pat pat diye yerlestireceksin.

feyk

bu gene iyi hali, eski isimlendirmeler kulak kanatir cinsden. ornegin akira kurosawa nin klasiklerinden rashomon'un turkcesi: sari irkin sehveti

Sefa Döner

Kim kimdir demiş . Tamam yabancı kişileri de öğrensin ama çocuk yaşta önce kendi Türk büyükleri öğretilmeli. Çocuk nerden anlasın Thomas Jefferson filan Amer... Devamını Gör

Uygar Aytun

Ben geldim 50 yaşına halen animasyon izlerim... Shrek, Madagaskar, Frozen, Oyuncak hikayesi... say sayabildiğin kadar...