Görüş Bildir
Haberler
Çin'in Bitmeyen Krizi: 'Paramızı Geri Ver' Gösterisi

Çin'in Bitmeyen Krizi: 'Paramızı Geri Ver' Gösterisi

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırım yapan, ancak paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisi önünde protesto düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yatırımcılar paralarını geri alamamaktan korktu

Yatırımcılar paralarını geri alamamaktan korktu

Yaklaşık 100 kişilik kalabalık 'Evergrande, paramızı geri ver!' şeklinde slogan attı. Protestoculardan birkaç kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dünyanın en borçlu gayrimenkul şirketi olarak bilinen Evergrande, son olarak 2023 ve 2025 tahvilleri için geçtiğimiz hafta süresi dolan 255 milyon dolar kupon ödemesini yapamadı.

Daha önce, ürünün vadesi geldiği ayın sonuna kadar yüzde 10'unu geri ödemeyi kabul eden Evergrande, geçtiğimiz cuma günü yatırımcılara varlık yönetimi ürünlerinde geri ödeme yapma planlarının geri çevrildiğini duyurdu. Bu durum yatırımcıların paralarını geri alamayacakları korkusuna neden oldu.

Protestocular polis tarafından engellendi

Protestocular polis tarafından engellendi

Reuters'a konuşan 3 kişi polis tarafından engellendi ve güvenlik sorguları yapıldı.

Protestocular arasında yer alan Du soyadlı emekli kadın, 'Korkuyorum, ancak haklarımız için savaşmazsak, bu daha kötü. Bunlar sıradan insanlar, bu paraya çocukları için, ailelerini desteklemek için ihtiyaçları var' dedi.

Sophie isimli 34 yaşındaki bir e-ticaret çalışanı da 'Kurban olacağımızdan endişe ediyoruz. Benim gibi genç insanlar için sorun değil, bunu geri kazanabiliriz, ancak her şeyini bu işe koyan yaşlılar için endişeleniyorum' diye konuştu.

Sophie, geçtiğimiz eylül ayında Evergrande'nin Shenzhen kentindeki merkezinde protestolara katıldığından bu yana polisin onu dört kez karakola götürdüğünü kaydetti.

Evergrande, protesto ve gelecek planlarıyla ilgili yorum talebine cevap vermedi.

Evergrande şirketler grubunun 300 milyar dolara yakın borcu olduğu belirtiliyor

Evergrande şirketler grubunun 300 milyar dolara yakın borcu olduğu belirtiliyor

Evergrande Wealth'in bir satış müdürü, çalışanların ve ailelerinin aralarında olduğu 80 binden fazla kişinin son beş yılda 100 milyar yuan değerinde ürünler satın aldığını söyledi.

Çin'de emlak şirketleri, Evergrande ve Kaisa'nın resmi olarak temerrüde düşmesi sonrası geçtiğimiz aralık ayında Çin Merkez Bankası da Nisan 2020'den bu yana ilk kez faiz indirimine gitti ve piyasaya zorunlu karşılık adımı ile 1,2 trilyon Çin yuanı likidite enjekte etti.

Toplam varlıkları yaklaşık 370 milyar dolar olan Evergrande şirketler grubunun 300 milyar dolara yakın borcu olduğu belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın