Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımı 101'e Hoş Geldiniz! Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?

Cilt Bakımı 101'e Hoş Geldiniz! Cilt Bakım Ürünlerini Hangi Sırayla Kullanmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?

R.G.
21.01.2021 - 14:15

Bir ürün kullanıp etki etmediğini düşündüğünüz için bıraktığınız oldu mu? Bunun nedeni ürünleri yanlış sırayla kullanmanız ya da etkisini artıracak şekilde kullanmamanız olabilir. İşte cilt bakım ürünlerinin doğru kullanım sırası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temizleyici

1. Temizleyici

Yatmadan önce makyajınızı çıkarıp cildinizi yıkadığınız için sabah temizleyici kullanmıyor olabilirsiniz. Bir temizleyici kullanarak cildinizi yıkadığınızda gece salgılanan yağdan cildiniz arınacak, gözenekler açılacak ve ürünlerden alacağınız verimi artıracaksınız.

Gece ise yüzünüze makyaj yapmamış olsanız dahi cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Yine cildin gün boyu salgılamış olduğu yağı ve hava kirliliğinden kaynaklanan parçacıkları uzaklaştırmanız gerekiyor.

2. Maske

2. Maske

Eğer durulama gerektiren bir maske uygulayacaksanız bunu cildinizi temizledikten sonra, tonik ya da serumdan ise önce uygulamalısınız. Cilde yedirilen, yani durulanmayan maskeleri yine cildinizi temizledikten sonra uygulamalı ancak ardından tonik ve serum aşamalarını atlayıp direkt krem aşamasına geçmelisiniz.

3. Tonik

3. Tonik

Toniklerin en büyük özelliği sonrasında uygulanacak olan ürünlerin daha iyi emilmesini sağlamak. Yüzünüzü yıkadıktan ve maskenizi uyguladıktan sonra kuruladığınız cildinize toniği ellerinizle tampon yaparak uygulayın. Toniğin iyice emilmesi için cildinize başka bir ürün sürmeden önce 5 dakika bekleyin.

4. Göz kremi

4. Göz kremi

Yüzünüzdeki en ince derinin bulunduğu yer göz çevresi. Bu nedenle yaş ve çevresel etkenlerden de kolayca etkileniyor. Bunun için göz çevrenizi sürekli olarak nemli tutmanız gerekiyor.

Göz kremini direkt alt ve üst göz kapağına uygulamamak yağ bezelerinin oluşmasını engelleyecektir. Bunun yerine gözünüzün etrafında bulunan kemiğe göz kreminizi uygulayın. Krem ve etken maddeler damarlar aracılığıyla göz çevresindeki deriye etki edecektir.

5. Serum

5. Serum

Serumlar yoğun yapılarıyla cildin alt katmanlarına etki ederek yoğun bir bakım sunar. Özellikle antioksidan özelliğiyle bilinen C vitamini, cilt güzelleştirici özelliği olan E vitamini, anti-aging etkilere sahip kafein ve nem tutucu özellikteki hiyalüronik asit içeren serumlara yönelebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nemlendirici krem

6. Nemlendirici krem

Güzel ve sağlıklı bir cilt için en önemli etken sağlam bir cilt bariyeri. Cilt bariyerinizi sağlamlaştırmak için ise yapmanız gereken cildinizi düzenli ve yeterli nemlendirmek. Cildiniz yağlı bile olsa nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Elbette kuru ciltler için olan bir krem kullanarak değil. Kuru cilde sahipseniz yoğun kremleri, yağlı cilde sahipseniz jel ya da akışkanlığı yüksek hafif yapıda kremleri tercih edebilirsiniz.

7. Yüz yağı

7. Yüz yağı

Yüz yağları örtücü yapılarından dolayı kendinden sonra uygulanan ürünlerin emilmesini engellerken kendinden önce sürülen ürünlerin emilimini ise artırıyor. O yüzden bunu en sona sakladık!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
18
16
14
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayla Eflatun

hiç bişey anlamadım.

Mad Chemist

1. temizleme 2. maske 3. tonik 4. serum 5. nemlendirici 6. yüz yağı ben serum ve yüz yağı kullanmadan tamamlıyorum yine de harika sonuçlar alıyorum :D