Görüş Bildir
Haberler
Cildinizin Parlaklığı ile Yıldızları Gölgeleyeceğiniz Bir Trend: Skinimalism

Cildinizin Parlaklığı ile Yıldızları Gölgeleyeceğiniz Bir Trend: Skinimalism

Sena Erdoğdu
02.04.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 02.04.2021 - 11:48

Elveda makyajlı görünüm. Hoş geldin doğal güzelliğimiz. Skinimalism ile ürünlerimizde minimalist bir yaklaşım benimsiyoruz. Detaylar için 👇. Cildinizin parlaklığı ile yıldızları gölgeleyeceğiniz bir anlayış: skinimalism.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu fotoğraf biraz üzebilir.

1. Bu fotoğraf biraz üzebilir.

Geçtiğimiz günlerde Hailey Baldwin'in Instagram story'sinde paylaştığı parlak ve bebeksi cildi hepimizi derinden etkilemişti. Bkz.👆 Birkaç gün bu cildin sırrı ne diye uzun uzun düşündük. Skinimalism bu işin sırrı mıdır bilemem ama bu cilde ulaşmanın adımı olduğuna eminim. 2021 trendlerinden olan skinimalism, Pinterest'in trend raporlarına göre bu yılın enleri arasında. Rapora göre 'ışıldayan cilt doğal yollarla nasıl elde edilir' ve 'yüz yogası egzersizleri' aramaları 4 kat artarken aynı zaman da 'doğal günlük makyaj' aramaları yüzde 180 artış göstermiş. Skinimalism makyajlı görünüme son verip, doğal cilt dokusunun parlamasını savunuyor. Bu yeni trend taze görünüm sağlamasının yanında oldukça basit ve sürdürülebilir.

2. Makyajlı görünüme son!

2. Makyajlı görünüme son!

Karantinayla birlikte, evde çok boş vaktimizin olması bizi sürekli bakım yapmaya itti desek yeridir. Denemediğimiz maskeler, kremler kalmadı. Bazıları pişman ettirdi, bazıları bununla neden daha önce tanışmadım dedirtti. Skinimalism aslında ABD'li kadınların daha fazla cilt bakım ürünü kullanmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. 2020 yılında birçok maske, temizleyici, peeling, nemlendirici kategorilerde artış oldukça fazla olmasıyla buna bir dur demek için ürünlerde sadeleşmeye gidildi.  Artık gelelim skinimalism nedir, ne değildir? Oldukça basit olan bu anlayış cilt bakım rutininizi minimalist bir yaklaşımla oluşturmaktan geçiyor. Skinimalism çok makyajlı görünüme artık son verileceğinin habercisi.

3. Az ürünle gelen güzellik.

3. Az ürünle gelen güzellik.

Yeni çağın güzellik akımı olarak bilinen Skinimalism doğal güzelliğimizi gizlemememizi, ön plana tutmamızı ve sadeliği vurgulamamızı söylüyor. Minimal makyaj veya makyajsız görünüme nasıl kavuşacağımız zaten yıllardır hepimizin araştırdığı konulardan biri ama bu yıl ünlü isimlerinde paylaşımlarında çok fazla görmeye başladık. Skinimalist bir rutin sadece temel ürünlerden oluşmaktadır. Sağlıklı cildiniz için cilt bakım ürünlerini en aza indirmeli ve bir rutin oluşturmalısınız.

4. Durun! Rujlarınızı hemen atmayın.

4. Durun! Rujlarınızı hemen atmayın.

Cildinize çok fazla ürün uygulamak sizi bu yolda yanlış yerlere götürür. Bu durum cildinizin düzelmesinden çok kuruluk, çatlak, döküntü, kızarıklık gibi sorunları oluşturur. Skinimalism tamamen makyaj yapmamak veya cilt bakım rutininizi sıfırlamak anlamına gelmez. Makyajınızda doğala yönelmenizi ve çok makyajlı görünümden kurtulmanızı ister. Yani renkli gözler ve renkli dudaklar yapmak buna engel değil. Sadece o fondötenli ve kontürlü görünümden kurtulmanız için ve cildinizin doğal parlaklığına kavuşmanızı ister. Yani dudaklarınızda hala renkli rujlar ve gözlerinize renkli farlar kullanabilirsiniz.

5. Temizleyiciler önemli!

5. Temizleyiciler önemli!

Bu minimal rutini oluşturmak için önce cildinize gerçekten yarayan ürünleri bulmanız gerekmektedir. Bunun için dermatologlara danışmak en kesin sonucu verir. Bu sizi suratınızı deneme tahtası olarak kullanmaktan kurtaran bir hamle olur. En temelde herkesin de bildiği gibi temizleyiciler bulunuyor. Cilt temizliği gündüz ve akşam olmak üzere iki defa uygulanmalıdır. Temizleyici jellerde hem içeriği temiz hem performansı yüksek ürünler genellikle eczane ürünleridir. Makyajınızı çıkardığınızdan emin olmalı ve içeriği temiz micellar sular tercih etmelisiniz. Çift fazlı temizlik bütün makyaj kalıntılarını çıkarması için en iyi sonucu verir. Kullandığınız temizleme jellerinin suratınızı germemesi ve fazla kurutmayacak ürünler olduğundan emin olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güneşten korunun.

6. Güneşten korunun.

Güneş ışınları artık yıllardır herkesin söylediği gibi insan cildine oldukça zararı bulunmaktadır. Çabuk yaşlanmak istemiyorsanız güneş koruyucu kullanmanız şart. Güneş koruyucular bizim en temel cilt bakın rutinimizin olmazsa olmazıdır. Kışın veya yazın 2 saate bir yenilenmesiyle birlikte her gün kullanılmalıdır.

7. Nemlendirmek önemli.

7. Nemlendirmek önemli.

Bunların yanında cildinize uygun veya cilt problemlerinize uygun nemlendiriciyi seçmekte oldukça önemli. Cilt tipiniz yağlı, karma veya kuru olsun gece yüzünüzü nemlendirmek, oluşacak problemlerin önüne geçtiğini kullandığınız an fark edeceksiniz. Bilinçli tüketici olup, içerik okumaya dikkat etmeli ve ürünlerinizin içeriğinde bulunan bileşenleri araştırmaya özen göstermelisiniz.

8. Maske yapmayı bırakmayın.

8. Maske yapmayı bırakmayın.

Kullandığınız birçok maskeniz değil tek bir maskeniz olmalı. Cildinize gerçekten iyi gelen, yorgun görüntüyü silen ve canlılık veren maskeleri tercih etmelisiniz. Haftada 2 kere maske yapmak yüzünüzün derinlerdeki kiri çıkarmaya ve kendinizi iyi hissettirme konusunda oldukça başarılıdır. Cilt bakım rutininde bunları savunan Skinimalism makyaj konusunda ise maskara, ruj ve allık ile yapılan makyajın yeterli olduğunu söylüyor. Yani makyajınızı kusurlarınızı kapatmak için değil, doğal güzelliğinizi ortaya çıkartmak için yapın diyor.

9. Yüz yogası yapmayı unutmayın!

9. Yüz yogası yapmayı unutmayın!

Skinimalism, yüz yogası, ev yapımı cilt bakımı ve aleo vera yüz maskeleri olarak alt dallara da ayrılıyor. Yüz yogasının kan dolaşımını iyileştirdiği, esneklik ve parlaklık verdiği de bilinen bir gerçek. Sadece birkaç dakikanızı alan bu yüz yogasının sarkmayı engellediğini duyduğumuz an, evde kendi kendimize yapabileceğimiz güzellik rutinlerimiz arasına girdi.

10. Lekelerimiz vardır.

10. Lekelerimiz vardır.

Instagram'da kullandığımız filtreler bizi bu süreçte oldukça zorladı. Herkesin bebek gibi cildi olurken bizim niye yok diye çok düşündük. Düşündükçe cilt bakın ürünleri siparişlerimiz arttı. Ama o gördüğümüz pürüzsüz ciltler aslında o kadar da pürüzsüz değil. sağlıklı ciltlerin de gözenekleri, lekeleri ve izleri vardır. Skinimalismin amacı aslında düzelsin diye kullandığımız cilt bakım ürünlerini, yanlış tercih ettiğimizde daha da cildimizi bozması probleminin önüne geçmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Su içmeyi ihmal etme.

11. Su içmeyi ihmal etme.

Son olarak artık herkesin bunu bildiğini varsayıyorum. Cildimizdeki akne ve sebum miktarının fazla olması gibi problemlerin aslında tükettiğimiz yiyeceklerle alakalı olduğundan bahsetmeden geçemeyeceğim. İşlenmiş gıdaların erken yaşlandırması, cilt yapımızı bozması gibi birçok kötü dönüşü oluyor. Bunun için beslememize dikkat etmeli ve bol su tüketmeliyiz. Rutininize su içmeyi eklediğinizde cildinizin daha sağlıklı ve parlak göründüğünü fark edeceksiniz. Skinimalism trendi cilt bakım ürünlerimizi de makyaj ürünlerimizi de en aza indirgemekten geçmesi daha sağlıklı bir cilde ulaşmamız için güzel bir adım. Bunun trend olması birçok kadını memnun edeceğinden eminim. Doğal güzelliğinizi sevin ve onu ön plana çıkarın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
7
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

Allah aşkına bakım merkezlerinde dünyanın bakımını yaptırıyorlar bi sefer hediye bakım kazanmıştım aman tanrım didim bi kerede bu etki oluyorsa sürekli yaptı... Devamını Gör

çikolatalı süt

bi tane kağıt maske 15 tl olmuş iyi bi nemlendirici desen 200 tlnin altında bulmak zor. aynen yapalım bakımlarımızı aç kalalım en azından kilo veririz ayol

Elif yeter

Arkadaşım sivilce lekeleriyle o kadar uğraşmak zorunda kaldı ki, denemediği yol kalmadı diyebilirim. Geçenlerde bize geldi, Hailey yanında halt etmiş resmen ... Devamını Gör